logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1404/01/09 - 12:14
  • 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

برگزاری مراسم احیای شب‌های قدر در مرکز اسلامی مسکو

همزمان با لیالی قدر در ماه مبارک رمضان، مراسمی در حسینیه مرکز اسلامی مسکو برگزار شد. در این مراسم‌ها، پس از جزءخوانی قرآن کریم و اقامه نماز جماعت مغرب و عشاء، دعای پرفیض جوشن کبیر قرائت شد.

علی میرزا باقرزاده یکی از سخنرانان این مراسم با اشاره به احکام نماز و روزه مسافر در ماه مبارک رمضان، به فتاوای مقام معظم رهبری و آیت الله سیستانی در این خصوص، افزود: اگر فردی بعد از ظهر سفر کند، باید روزه خود را بگیرد و اگر سفر فردی قبل از ظهر باشد، روزه‌اش باطل است اما بعد عبور از حد ترخص می‌تواند افطار کند.

وی در ادامه با ذکر حدیثی از امام باقر علیه‌السلام پیرامون فضیلت و ارزش شب قدر گفت: از امام باقر(ع) روایت شده است: «من احیا لیله القدر غفرت له ذنوبه عدد نجوم السمأ و مثاقیل الجبال و مکابیل البحار»؛ «کسى که شب قدر را احیا بدارد گناهانش آمرزیده شود، هر چند گناهانش به عدد ستارگان آسمان و وزن کوه‏ها و مقدار آب دریاها باشد».

حجت الاسلام والمسلمین شیخ مهدی موصلی نماینده آیت‌الله سیستانی در روسیه ابراز داشت: امشب دو مناسبت در عالم هستی وجود دارد که یکی از آن‌ها شب قدر و دیگری شب ضربت خوردن امام علی(ع) است. حقیقاَ زبان انسان در بیان ابعاد شخصیتی حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام قاصر است.

وی در ادامه با اشاره به آیه ۵۵ سوره مائده تأکید کرد: آیه ۵۵ سوره مائده «إِنّما وَلیُّکُمُ اللهُ و رَسولُهُ والَّذینَ ءَامَنوا الَّذینَ یُقِیمُونَ الصَّلوةَ و یُؤتُونَ الزَّکوة و هُم راکِعونَ» ؛ «ولیّ شما فقط خدا، پیامبر و مؤمنانی هستند که نماز را به پا می‌دارند و در رکوع، زکات می‌دهند» و شأن نزول آن که معروف به آیه ولایت است، مورد تأکید شیعه و اهل‌سنت است؛ شأن نزول این آیه، انفاق حضرت علی(ع) در رکوع نماز بوده است.

مراسم احیاء دومین شب از لیالی قدر و عزاداری شب شهادت امیرالمومنین علی علیه‌السلام با حضور محبان ولایت و ارادتمندان آنحضرت برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدیان برخی از احکام روزه برای فرد بیمار را بیان کرد. وی به فضایل شب بیست و یکم به عنوان دومین شب از لیالی قدر اشاره داشت و گفت: ابن‌ابی‌الحدید عالم اهل سنت و شارح نهج البلاغه که از دانشمندان مورد احترام اهل تشیع و تسنن جهان اسلام است، درباره مولا امیرالمؤمنین(ع) چنین می‌گوید: «فضائل و ارزش‌هاى زندگى على(ع) از نظر عظمت، شکوه، گسترش و فراگیرى آن قدر آشکار است که ذکر آن‌ها را مشکل می‌کند.

در مراسم سومین شب از لیالی قدر، علی میرزا آصف‌زاده نیز نکاتی را در رابطه با ویژگی‌های شاخص اخلاقی امام علی(ع) و اهمیت این شب‌ها بیان کرد.

در طول برگزاری این مراسم‌ها، مداحان به ذکر مصائب و نوحه‌سرائی در سوگ شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام پرداخته و حاضرین در این مجالس معنوی اشک ماتم ریختند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved