«همکاری موزهای با کشورها در رونق اقتصاد و فرهنگ نقش بهسزایی خواهد داشت»- گزارش نشست
به منظور معرفی و شناسایی ظرفیتهای موزهای ایران برای حضور در عرصه بینالملل، معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نشست مشترکی با رؤسای موزههای کشور برگزار کرد.

حسین دیوسالار معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این نشست به سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به قطر و اهم فعالیتهای فرهنگی ایران در این کشور برای برگزاری هفته فرهنگی ایران در دوحه اشاره کرد و گفت: ما باید بتوانیم هویت فرهنگی ایرانی ـ اسلامی را در همه جنبههای مرتبط با فرهنگ توسعه دهیم.
وی در این رابطه مطرح کرد: ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی میتوانیم زمینه لازم برای روابط موزهای بین ایران و سایر کشورها و توسعه آن را فراهم سازیم.
معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: همکاری بین موزههای کشورها موجب افزایش درک متقابل میشود و چهره درخشان ایرانی اسلامی نمایش داده خواهد شد.
دیوسالار افزود: با توجه به ظرفیت داخل کشور و رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور، توسعه همکاری موزهای با کشورهای دیگر در رونق تجارت و اقتصاد و همچنین، فرهنگ و هنر نقش بسزایی خواهد داشت.
وی با اشاره به اهمیت باشکوه برگزار کردن هفتههای فرهنگی و مناسبات فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور بر نقش تسهیل گری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در انجام مراودات فرهنگی هنری و موزهای تاکید کرد و گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی آمادگی کامل دارد تا ظرفیتهای مراکز موزهای و نمایشگاهی کشور را برای نهادهای مشابه خارجی ایجاد کند و امکانات سامانه دماوند برای معرفی توانمندیهای موزهای را در اختیار موزهها قرار دهد.
در ادامه این نشست، لیلا خسروی دبیر کل موزهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با استقبال از پیشنهاد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای مشارکت در برنامههای نمایشگاهی و هفتههای فرهنگی، به معضل عدم بیمه اشیا تاریخی اشاره کرد و با اعلام آمادگی وزارت میراث و گردشگری برای انجام همکاریهای موزهای با دیگر کشورها از نقش و حمایت بارز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنان فرهنگی در این عرصه تقدیر کرد.
جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران نیز با اشاره به تمهیدات صورت گرفته برای بیمه آثار تاریخی و اسپانسرهای برگزاری نمایشگاههای مختلف گفت: نقش قدرت نرم موزهای را باید مورد توجه قرار دهیم چرا که در برخی از موارد از قدرت سیاسی پیشی میگیرد و راه را برای انجام تعاملات فرهنگی بین المللی کشورها به سرعت فراهم میکند.
فخرالدین صابری مدیر موزه ملی قرآن کریم نیز به گنجینه غنی ۷۰۰ نسخهای خطی قرآن کریم در این مجموعه اشاره کرد و از انجام همکاریهای مشترک با دیگر کشورهای غیرشیعی در حوزه همکاریهای موزهای و نقش بارز این ارتباط و تعامل سخن گفت.
همچنین، فرهاد طلوع کیان مدیر موزه ملی ورزش به نقش محوری ورزش در مناسبات فرهنگی میان کشورها و موضوع ایرانیان خارج از کشور که با خاطرات ورزشی کشور انس و علاقه زیادی دارند، پرداخت.
تصاویر نشست معاون همکاریهای علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با رؤسای موزههای کشور
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی