logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/09/14 - 11:56
  • 36
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

تقویت اتحاد انتفاضه رسانه‌ای

پر واضح است زندگی اجتماعی انسان بر اساس ارتباط شکل می‌گیرد. بر این اساس، ارتباط نه تنها یکی از عناصر مهم و اساسی زندگی گروهی انسان است، بلکه آن را باید سنگ بنای جامعه و هسته اصلی تشکیل ساختمان اجتماعی دانست، چرا که بدون ارتباط، هرگز فرهنگ پدیدار نمی‌شد.

مهدی رضا یک کارشناس فرهنگی در یادداشتی که ایرنا منتشر کرده است، نوشت: در عصری که رسانه ها، احاطه خود را بر سرتاسر عالم گسترانده اند، نقش شگفت انگیز آنها در تحولات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و... انکارناپذیر است. این تکنولوژی ها، به مثابه ابزارهایی تلقی می شود که از توانایی عظیمی در قالب سازی و جهت دهی تصورات و اندیشه انسان ها برخوردار هستند.

در جوامع امروز کارکرد رسانه گروهی غیر قابل انکار است. هیچ جامعه‌ای را بدون این مولفه نمی‌توان تصور کرد. با گسترش انقلاب ارتباطات، قدرت وسایل ارتباطی جامعه مانند رسانه‌ها افزایش بیشتری یافته است. صهیونیست‌ها که همواره هدف نفوذ در مراکز قدرت در جهان را تعقیب می‌کنند، به خوبی از قدرت موجود در این عرصه آگاهی داشته و با حاکمیت بر رسانه‌های گوناگون، به یک قدرت مؤثر در این حوزه تبدیل شده‌اند.

امروز رسانه‌های جهان اسلام باید حول محور مظلومیت فلسطین و اشغال‌گری رژیم صهیونیستی، اتحادی راهبردی برقرار کرده و با نمایش واقعیات، افکار عمومی دنیا را به درستی هدایت کنند.

رسانه های جهان اسلام بایستی بر پایه دیپلماسی فرهنگی و وحدت رویه حق را آشکارا جلوه دهند، اگر ادعا کنیم مکتب انبیاء در طول تاریخ با مشکل منع رساندن پیام خود به مردم همراه بوده است می‌توان گفت مشکل اصلی جامعه بشری رسانه بوده است، در حال حاضر هم تحریف و کتمان دو مشکل اساسی بشر به شمار می‌رود، تمام کسانی که منع رسیدن حق به گوش دیگران می‌شوند قطعا تمام لعنت‌ها بر آنها سرازیر می‌شود. کسانی هم که بر ضد این کتمان عمل می‌کنند رحمت خدا بر آنها سرازیر خواهد شد.

تشکیل و تقویت انتفاضه رسانه‌ای می‌تواند در انجام این هویت بزرگ نقش مهمی ایفا کند و ما باید این اتحادیه را تشکیل دهیم تا نیروهای خود را به هم بدهیم و با هم‌افزایی در امکانات، اندیشه‌ها ،تولیدات و تلاش‌ها می‌توان یک رسانه جهانی اثرگذار را پایه‌ریزی کرد. امروز یک جنگ نامتقارن در دنیا بین رسانه‌های جهان اسلام و رسانه‌های صهیونیستی و جبهه استکبار برقرار است، این تقابل جنگی نامتقارن است و توانمندی‌های دو طرف یکسان نیست، البته نکاتی در جبهه حق و مقاومت وجود دارد که مزیت و برتری ما را نشان خواهد داد. این جنگ نامحسوس است و نظام سلطه در حالی این جنگ را رقم زدند که نظامی در حال فروپاشی و افول هستند.

آنچه در این فروپاشی؛ این نظام را نگه داشته «رسانه» است، آخرین میدان و عرصه رقابت جنگ ما با صهیونیست‌ها و نظام سلطه در عرصه استکبار همین رسانه است، نظام سلطه حدود دو قرن برای رسانه هزینه کرده و رسانه‌هایی با طول عمر ۱۰۰ تا ۱۵۰ ساله در نظام آنها ریشه دارد.

ابزار اصلی رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی، ماشین رسانه ای آنها است و جنگ نرم آنها با هدف ایجاد اختلاف و درگیری و القای ناکارآمدی جوامع اسلامی از سوی آنها طرح و در حال جرا است و برای این منظور دو هدف را می توان ذکر کرد که فعالان رسانه ای جهان اسلام باید ان را اتخاذ کنند، ابتدا جلوگیری از توسعه و فعالیت رسانه های غربی و دوم بی اثر یا کم اثر کردن رسانه های غرب و صهیونیستی است.

برای این منظور چاره‌ای جز اتخاذ استراتژی بازدارندگی رسانه ای نداریم. جهان اسلام باید با وحدت رسانه ای در کنار مقاومت قرار گیرد؛ چرا که امروز روند سکوت جهان اسلام در برابر توسعه طلبی صهیونیست‌ها منجر به تشویق صهیونیست‌ها و تشکیل جبهه جدید پس از غزه و لبنان در سوریه گشته است.

فتنه‌ اخیر در سوریه که با طراحی آمریکا، انگلیس، صهیونیست‌ها و برخی کشورهای اروپایی با یک پشتوانه و مقدمه ۲۰ ساله صورت می گیرد .آنچه به ما برتری و مزیت می‌دهد نشر پیام حق طلبی و مظلومیت کشورهای حوزه مقاومت است، سخنی که در جبهه مقاومت و در جهان اسلام وجود دارد نشر پیام حق و ماهیت پلید سیاست های توسعه طلبانه صهیونیست‌ها و غرب بر پایه تعاملات فرهنگی کشورهای جهان اسلام است.

پیام باطلی که حباب گونه است و آنچه در این عرصه بیش از پیش ضرورت یافته وحدت رویه رسانه های جهان اسلام در ابلاغ پیام مظلومیت کشورهای حوزه مقاومت بر پایه دیپلماسی فرهنگی است که ابزار برون رفت از این هجمه رسانه ای غرب است، رسانه‌های جهان اسلام امروز قدرت و ظرفیت بالایی دارند و قطعا در تعامل سازنده و اتحاد و یکپارچگی خود کمک موثری در پیروزی‌ کشورهای جبهه مقاومت خواهد داشت.

رسانه های جهان اسلام بایستی حسب آیات ۲۷۹ سوره مبارکه بقره؛ «فإن لم تفعلوا فأذنوا بحربٍ من اللّه ورسوله وإن تبتم فلکم رءوس أموالکم لا تظلمون ولا تظلمون» و همچنین، همانگونه که حضرت علی(ع) فرمودند: «کونا للظّالم خصْما و للْمظْلوم عوْنا»؛ باید مبتنی بر حمایت از مظلوم و استادگی در برابر ظالم باشد. نکته مهم این است که امروز آنچه صحنه و میدان را تعیین می‌کند، اتحاد رسانه ای مقاومت بوده و نه برنامه و سیاست این و آن دولت.

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved