«حضور در گروه استقبالکننده از حاملان پیام امام(ره) به گورباچف نقطه عطفی در زندگی من بود»- رئیس شورای مفتیان روسیه
با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، آیتالله مرتضی جوادی آملی که جهت سخنرانی در نشست منطقهای جایزه جهانی امام خمینی(ره) با عنوان «تبیین و ترویج گفتمان پیشرفت و تمدن نوین اسلامی» به مسکو سفر کرده است، با مفتی شیخ راویل عینالدین رئیس شورای مفتیان و رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه دیدار و گفتوگو کرد.
در این نشست که با حضور محمود واعظی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران، مسعود احمدوند رایزن فرهنگی ایران و معاون اول شورای مفتیان انجام شد، شیخ راویل عینالدین اظهار داشت: در سالهای پایانی رژیم کمونیستی شوروی، رهبران سعی کردند قدری آزادیهای دینی و مذهبی را بیشتر کردند چراکه پس از سالیان به این درک رسیده بودند که ارتباط انسانها را نیمتوان با ریشههای فرهنگی، دینی و اعتقادی قطع کرد.
وی افزود: در آن زمان که پیام حضرت آیتالله خمینی(ره) خطاب به گورباچف توسط آیتالله جوادی آملی به اینجا آورده شد، وجود یک امام جوان در ترکیب هیأت استقبال کننده از نماینده ایشان که افتخاری برای من بود، خود حکایت از آن دارد که آنها به این نتیجه رسیده بودند که زمان آن فرارسیده تا به اصلاحات و تغییرات فکر کنند.
رئیس اداره دینی مسلمانان روسیه ادامه داد: این پیام بنا به اعتقاد من یک پیشبینی و وصیت از سوی یک شخصیت سیاسی و معنوی برای آینده کشور و مردم ما بود و قطعا حاوی این مفهوم که هیج دولتی نمیتواند با نفی باورهای اعتقادی مردم خود رشد کند و به موفقیت برسد. دولتی که مبارزه میکند علیه دنی و باورهای مردم این کشور نمیتواند رشد پیدا کند و به موفقیت برسد.
وی بیان کرد: ما امیدواریم روابط دو کشور ما و شما تعمیق و کسترش پیدا کند و به نفع مردم دو کشور. سلام به رهبر ایران به آقای جوادی بگویید امام جوانی که شما را در آن دیدار دید سلام خودش را به شما رساند برای بنده افتخار بزرگی بود و حتما برایشان دعا میکنم.
آیتالله مرتضی جوادی عنوان کرد: خبر دیدار شما برای پدر خوشایند خواهد بود و اینکه مسجد و مراکز وزین و فعال شما در سراسر روسیه در این سالها توانسته قوت بگیرد و فعالیتهای خوب و ثمربخشی را به سرانجام برساند.
وی سپس، پیرامون مخاطبان پیام امام خمینی (ره) اظهار داشت: گرچه مخاطب پیام امام خمینی(ره) حکومت آن زمان شوروی بود اما این پیام خاستگاهی دینی و الهی داشت و در واقع، فصلی بود که گذشته را از آینده کشور شما و حتی در روابط با ایران جدا میکند.
آیتالله جوادی ادامه داد: چنانچه بنیانگذاران مسایل دینی و عالمان به این پیام از منظر پیامهای الهی، توحیدی و اجتماعی سیاسی بنگرند و در پایگاههای دینی مطرح شود، میتواند مفید و سودمند باشد.
وی سپس به تغییراتی که طی سالهای اخیر در روسیه رخ داده است، اشاره کرد و گفت: تغییراتی که در مبارزه با نفی خدا و دین در روسیه صورت گرفته مایه خوشحالی است و توجه ویژه به دین و الهیات و نفی مظاهر فساد و انحراف مشخص میکند که روسیه مسیر درست را پیدا کرده است.
در بخش دیگر این دیدار، مفتی شیخ راویل عینالدین عنوان کرد: حضور در هیأت دریافتکننده پیام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برای من افتخار و نقطه عطفی در زندگی بود. من اطمینان دارم تحت رهبری رئیس جمهور ما، روسیه در مسیری درست حرکت میکند و مسلم است که رهبران دینی و سیاسی روسیه اراده تحکیم و تعمیق روابط با ایران را دارند.
مفتی شیخ راویل عینالدین خطاب به آیتالله جوادی گفت: سلام گرم مرا به رهبر جمهوری اسلامی ایران آیتالله خامنهای برسانید.
آیتالله مرتضی جوادی آملی رئیس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء که جهت سخنرانی در نشست منطقهای جایزه جهانی امام خمینی(ره) به مسکو سفر کرده بود، با هماهنگی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه، در مراسم گرامیداشت آیین باستانی یلدا و تولد حضرت زهرا (س) و در جمع دانشآموزان و معلمان مجتمع آموزشی پیام امام خمینی (ره) حضور یافت و سخنرانی کرد.
در این مراسم که محمود واعظی رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران و مسعود احمدوند رایزن فرهنگی ایران در روسیه حضور داشتند، آیتالله جوادی آملی آیین یلدا را مرتبط با شعر و ادبیات کهن ایران دانست و اظهار داشت: همبستگی و همنشینی عمیقی میان این آیین سنتی ایرانی با شعر و ادبیات و شاعران گرانمایه ایران مانند حافظ وجود دارد و از این روست که ایرانیان دیوانش را بر سر سفره یلدا میگذارند و در این شب میان خانواده معانی بلند آن را مرور میکنند.
وی به دانشآموزان این مدرسه توصیه کرد با ادبیات غنی فارسی مأنوس باشند که مملو از نکات برجسته معارف الهی است.
در ادامه، رئیس بنیاد بینالمللی وحیانی اسراء ضمن تبریک ولادت باسعادت بانوی دوعالم دخت گرامی پیامبر اسلام (ص)، زهرای اطهر (س) را اسوه و الگویی والامقام برای همه در تمامی دورانها معرفی کرد و افزود: حضرت فاطمه زهرا (س) الگویی منحصر بفرد برای یادگیری نکات برجسته شخصیتی و رفتاری محسوب میشود و اگر شما نوجوانان رفتار، اخلاق و شیوه زندگی آن حضرت را مطالعه کنید و درسهای آن را فرا گیرید موفقیت و سعادت شما در زندگی و آیندهتان حتمی خواهد بود.
همچنین، با هماهنگی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه، آیتالله مرتضی جوادی آملی در مراسم جشن میلاد دخت گرامی پیامبر مکرم اسلام (ص) مسجد خاتمالانبیاء مسکو سخنرانی کرد.
آیتالله جوادی آملی طی سخنانی درباره القاب پیامبران چون حضرت موسی (ع) به عنوان کلیمالله و حضرت عیسی (ع) روحالله و حضرت ابراهیم (ع) خلیلالله و پیامبر گرامی اسلام (ص) حبیبالله سخن گفت و اظهار داشت: خداوند به پیامبرش که حبیب و دوست خویش خطابش کرده بود عطیهای ارزانی کرد، دختری چون فاطمه زهرا (س) که سرور زنان دو عالم است.
وی درباره شأن لقب آن حضرت افزود: او اوج والایی و حقیقت امکانی بود و بایستی لقبی برای او برگزیده میشد. آیتالله جوادی ادامه داد: این عطیه که به گونهای به خدا منصوب بود به عنوان انا اعطیناک و از طرفی به پیامبر خدا منصوب بود به عنوان کوثر یعنی خیر کثیر و برترین هدایا ارزانی شده بود که حقیقت مطلق خطاب میشد و لقب کوثر برازنده تنها او بود.
وی سپس درباره شأن و منزلت حضرت زهرا (س) عنوان کرد: او به عنوان هدیهای گرانبها و بزرگ به پیامبر اسلام (ص) عطا شد و به قدری منزلتش والا بود که خداوند به پیامبرش دستور داد به خاطر این نعمت نماز بگذار و قربانی کن.
آیتالله جوادی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله ازدواج حضرت زهرا (س) با حضرت علی بن ابیطالب اشاره داشت و نکاتی پیرامون شخصیت والای ایشان نسبت به خانواده و جامعه بیان کرد.
مولودی خوانی در منزلت مقام حضرت زهرا (س) پایان بخش این برنامه بود.
آیتالله مرتضی جوادی آملی در مراسم جشن میلاد دخت گرامی پیامبر عظیمالشأن اسلام (ص) که در مرکز اسلامی مسکو برگزار شد، سخنرانی کرد.
وی ضمن برشمردن برخی صفات ویژه بانوی دو عالم زهرای مرضیه (س)، این صفات را الگویی برای زنان در همه عرصهها و زمانها خواند.
مولودیخوانی در وصف منزلت حضرت فاطمه زهرا (س)، شعرخوانی یکی از دانشآموزان مسلمان روس و پخش کلیپهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب، از جمله سایر برنامههای این رویداد بود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی