«اولویتمان توسعه روابط فرهنگی با کشورهای همسایه و نهادهای جهانی است»- گفتوگو
معاون توسعه روابط و مطالعات منطقهای و بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از نقشه راه جدید این سازمان در حوزه دیپلماسی فرهنگی و تقویت روابط بینالمللی خبر داد.
«صادرات محصولات فرهنگی منعکس کننده هویت یک ملت است»- گفتوگو
توسعه روابط فرهنگی به کمک صادرات محصولات فرهنگی میتواند به شناخت بیشتر مردم فیلیپین از تمدن ایران و گسترش همکاریهای دوجانبه کمک کند؛ مسئلهای که رایزن فرهنگی ایران در این کشور هم برآن تأکید کرده و یکی از تازهترین اقدامات در این زمینه را برگزاری جشنوارههای فیلم ایرانی و برنامههای مشترک هنری میداند.
سیدابوالحسن نواب: جایزه امام خمینی(ره) به دنبال جبران کاستیها در معرفی اندیشههای ایشان است
مدیر کمیته «تقریب مذاهب و تعامل ادیان» جایزه جهانی امام خمینی(ره)، جهان امروز را بیش از هر زمان دیگری نیازمند نشر و تبیین اندیشههای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران دانست؛ رویداد فرهنگی که به دنبال معرفی اهدافی است که جهانیان را به سوی سوی آزاد اندیشی و عدالتخواهی را هدایت میکند.
خرمشاد: جایزه جهانی امام خمینی(ره) به دنبال تبیین و ترویج اهداف انقلاب اسلامی است
رئیس کمیته «مردم گرایی و خدمت به محرومان و مستضعفان» جایزه جهانی امام خمینی(ره) از استقبال داخلی و بینالمللی برای شرکت در این رویداد بینالمللی و بررسی آثاری از کشورهای مختلف خبر داد. او این جایزه را تلاش برای تبیین و ترویج هرچه بیشتر اندیشههای بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی کشور و اهداف برآمده از این حرکت مردمی خواند.
«اشتراکات تاریخی ایران و ازبکستان زمینههای مناسبی برای تحقق دیپلماسی فرهنگی هستند»- گفتوگو
روابط فرهنگی میان ایران و ازبکستان طی سالیان دراز بر پایه اشتراکات عمیق تاریخی و فرهنگی بوده است. بر همین اساس دو کشور با یکدیگر پیوندهای فراوانی دارند که در بخشهای مختلف علمی و فرهنگی و ادبی همچنان پابرجاست.
«ایران بیشترین تعداد مراکز فرهنگی خود را در جغرافیای شبه قاره دارد»- گفتوگو
در حالیکه ایران و کشورهای شبه قاره اشتراکات فرهنگی و تاریخی گستردهای دارند، رئیس اداره توسعه روابط فرهنگی شبه قاره سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر اهمیت حفظ این میراث و برنامهریزی برای توسعه روابط فرهنگی در این منطقه تاکید دارد.
«زبان فارسی در عراق به ابزاری کلیدی در تحکیم روابط تبدیل شده است»- گفتوگو
وابسته فرهنگی ایران در نجف اشرف، افزیش سفرهای دینی و علمی و توسعه روابط دانشگاهی میان ایران و عراق را از مهمترین عوامل افزایش علاقهمندی عراقیها به یادگیری زبان فارسی خواند، اتفاقی که از آن میتوان به عنوان ابزاری موثر برای گسترش هرچه بیشتر روابط میان دو کشور بهرهمند شد.
«دیپلماسی فرهنگی گفتمان واگرایانه را خنثی میکند»- گفتوگو
عادل خانی، مدیرکل توسعه روابط فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ضمن تشریح برخی دستاوردهای برپایی سومین گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد پاکستان، تمرکز بر دیپلماسی فرهنگی ایران را راهکاری موثر برای مقابله با گفتمانهای واگرایانه و تلاش برای توسعه تعاملات فرهنگی میان دو کشور خواند.
«از مسیر دیپلماسی فرهنگی میتوان ذائقه فرهنگی هر جامعه را تغییر داد»- گفتوگو
دیپلماسی فرهنگی چه ارتباطی با مرزها دارد؟ چگونه میتوان با فرهنگ، روزگار اقتصادی بهتری داشت؟ نزدیکی ملتهایی که پیشینه تاریخی پررنگی با هم دارند، از چه مسیرهایی میگذرد؟ اینها موضوعاتی است که با ابوذر طوقانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان، به بحث و تبادل نظر گذاشته شده است.