logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/12/19 - 09:37
  • 58
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

«نقش آموزش در رشد و توسعه زنان» در صربستان بررسی شد

به مناسبت هشتم مارس و روز جهانی زن، «انجمن قدرت و پیشرفت زنان» (CESLAJA)، انجمن «زنان خلاق و فعال»، «انستیتوی مطالعات فرهنگ و مسیحیت کلیسای ارتودوکس»، با همکاری اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان سمینار «نقش آموزش در رشد و توسعه زنان» را در سالن اجتماعات شهرداری بلگراد برگزار کردند.

در این سمینار که روز ۷ مارس با حضور شهردار منطقه، «امیر پورپزشک» رایزن فرهنگی، جمعی از شهروندان صرب و فعالان اجتماعی حوزه زنان برگزار شد، «سوتلانا پروشفسکی» رئیس انجمن قدرت و پیشرفت زنان، «مونا یوسفسپاهیچ» مدیر انجمن زنان فعال، «دانیلا مارکوویچ» عضو انستیتوی مطالعات فرهنگ و مسیحیت کلیسای ارتودکس و نیز «لیلا رضایی» کارشناس ارشد الهیات سخنرانی کردند.

همچنین، مقاله «فاطمه ابراهیمی» عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا(س) و سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توسط «ویولتا پروشفسکی» نائب رئیس انجمن صربی دوستداران ایران قرائت شد.

سوتلانا پروشفسکی رئیس «انجمن قدرت و پیشرفت زنان» گفت: بسیاری بر این باورند که مبارزه و تلاش ما برای برجسته کردن مشکلاتی که زنان امروز با آن روبرو هستند، بیهوده و بی معنی است، زیرا ما قدرت یا ابزاری برای حل آنها نداریم. من و دوستانم معتقدیم که بهتر است بیهوده با بی عدالتی در جامعه مبارزه کنیم تا بیهوده زندگی کنیم و سرمان را به سمت دیگری بچرخانیم. پشتیبانی مهم است و اگر هر بار که این موضوع را مطرح می‌کنیم فقط به یک دوست کمک کنیم، کار درست و عالی انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: امروز ما اینجا هستیم تا صدای خود را علیه خشونت جنسیتی علیه زنان، با تأکید ویژه بر زن کشی به عنوان نهایی ترین و شدیدترین شکل خشونت، بلند کنیم.

سوتلانا پروشفسکی افزود: ما با مسئولیت پذیری تاکید می‌کنیم که موضوع جایگاه زن باید به عنوان فرآیندی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد که توسط جامعه و فرهنگی که زندگی روزمره در آن جریان دارد، مشروط شده است.

وی اظهار داشت که  نمونه‌هایی از انواع خشونت علیه زنان چیزی نیست جز آثار تداوم نابرابری که در طیفی از ساختارهای سیاسی، اقتصادی، حقوقی، تاریخی و مذهبی منعکس شده است.

دانیلا مارکوویچ عضو انستیتوی مطالعات فرهنگ و مسیحیت کلیسای ارتودکس در سخنرانی خود تحت عنوان زنانی که بشارت‌دهنده صلح هستند، جنگی درونی و صلحی جهانی؛ با اشاره به مفهوم صلح و آرامش که از طریق متون عهد جدید و اولین خطاب مسیح به زنانی است که بطور نمادین در ایجاد صلح نقش داشته‌اند گفت: زنان در عهد جدید آموزگارانی هستند که واژه صلح را در نظم جهانی حمل می‌کنند. این دقیقاً مکاشفه چهره و شخصیت مسیح برای زنان است که آنان را فرا می‌خواند برای فراگیری تعلیم و تربیت و نگاه به جهان مطابق با مسلک ایمانی از منظر دین. مسیر عهد جدید راهی است برای مواجهه و خطاب به زنان به عنوان کسانی که پیام را بدون تزلزل همچون پیام آوران ایمان و رسولان منتشر می‌کنند.

فاطمه ابراهیمی عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا(س) و سرپرست اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مقاله‌ای تحت عنوان «نقش آموزش در رشد و پیشرفت زنان» که توسط ویولتا پروشفسکی قرائت شد، عنوان کرد: اساس نگاه اسلامی به پیشرفت بر پایه نگاه به انسان است، اسلام انسان را یک موجود دو ساحتی می‌داند. ساحت دنیا و آخرت. لذا پیشرفت واقعی مبتنی بر شناخت دقیق از خود حاصل می‌شود در بردارنده رشد و تعالی مادی و معنوی است و آموزش با هدف خود آگاهی برای هر انسانی به ویژه زنان اولین گام و اقدام مهم محسوب می‌شود.

وی افزود: اسلام کرامت و ارزشمندی انسان را با توسعه و پیشرفت پیوند داده است، لذا اولین و مهم‌ترین هدف آموزش زنان باید خود آگاهی آن‌ها نسبت به شان و کرامت انسانی و حقوق و مسئولیت‌هایی باشد که آنها دارند.

ابراهیمی تأکید کرد که امروز فضای مجازی نقشه مهمی در آموزش‌های رسمی و غیر رسمی دارد و نباید از آن غفلت کرد. زنان در دو کشور صربستان و ایران می‌توانند از طریق فضای مجازی در ارتقاء امر مهم آموزش به همدیگر کمک کنند.

مونا یوسفسپاهیچ مدیر انجمن زنان خلاق و فعال در مقاله خود با عنوان «آموزش، حق است یا تکلیف» گفت: امروزه، اگرچه در زمان پیشرفت بزرگ زندگی می‌کنیم، آموزش برای همه به یک اندازه قابل دسترسی نیست. ما در طول تاریخ دیده‌ایم که چگونه زنانی که تحصیل کرده بودند و جایگاه مناسب خود را می‌دانستند، جوامع را تغییر دادند.

لیلا رضایی کارشناس الهیات با بیان موضوع «گناه حوا و تجلی عظمت عشق و آگاهی در عالم هستی» عنوان کرد: داستان گناه حوا به عنوان سرآغازی در آفرینش انسان، حکایتی است که به رغم روایت‌هایی  به ظاهر متفاوت، ما را به وحدانیتی فراسوی ظواهر این داستان، به پیام الهی نهفته در باطن آن متون رهنمون می‌سازد؛ خداوند داستان زیبایی را با وجود زن در عالم هستی آغاز کرد، عظمت عشق را به تصویر کشید و نور عشق و محبت و آگاهی در بارزترین ظهورش در وجود مبارک حضرت مریم مقدس و حضرت فاطمه زهرا(س) و زنان مقدس دیگر در کتب آسمانی تجلی یافت.

وی افزود انسان چه زن و چه مرد توانست با مدد از هدایت نور آگاهی برخاسته از  دل انسان کامل و کتب آسمانی که روشنگر تاریکی‌های جهل و ظلم بشری است، دامنه شناخت معرفت خویش را  تا اعماق هستی از ملک تا ملکوت بگستراند. کتب آسمانی که ریشه در وحدانیت دارند جملگی حامل پیامی واحد برای نجات بشر هستند؛ درباره مفاهیم وجودی انسان سخن می‌گویند و برای انسان امروز که از هر دوره دیگری در معرض چالش‌هایی در تعامل با مسایل زندگی است، راهگشا خواهند بود تا در خانواده و اجتماع نقش‌ها و مسئولیت‌های خود را برعهده گیرد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved