غرفه ایران در مرکز فرهنگی «جاده ابریشم» برپا شد
مرکز فرهنگی جاده ابریشم (SRCC) در اسلامآباد با حضور دیپلماتها، سفرا و علاقهمندان به فرهنگ و هنر از کشورهای مرتبط با جاده ابریشم از جمله ایران، پاکستان، چین، ترکمنستان، ازبکستان، روسیه، قزاقستان و آذربایجان افتتاح شد.
در این مرکز که با هدف تقویت تبادلات فرهنگی و همکاری بین ملتهای مرتبط با جاده تاریخی ابریشم ایجاد شده است، رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مراسم افتتاحیه با برپایی غرفههای متنوع فرهنگی و صنایعدستی، نمایش و معرفی غذاهای سنتی ایرانی و مشارکت در اجرای سرود ملی توسط کودکان ایرانیان مقیم مشغول تحصیل در مجتمع آموزشی امام حسین(ع)، حضوری فعال و پررنگ را به ثبت رساند.
فعالیتهای این مرکز شامل برگزاری نمایشگاهها، کارگاهها، اجراهای هنری و برنامههای آموزشی اعلام شده است که میراث غنی کشورهای جاده ابریشم را گرامی میدارد و نسلهای آینده را به پذیرش تنوع فرهنگی و ارزشهای مشترک تشویق میکند.
رضا امیریمقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران، با حضور در این افتتاحیه اظهار کرد: راه ابریشم یک نمونه تاریخی عالی از پیوند اقتصادی در تاریخ بشری است، راهی که برای بیش از هزار سال مردمان بخش وسیعی از کشورهای آسیایی را به یکدیگر پیوند داده است.
وی با بیان اینکه این گذرگاه به تدریج بطور طبیعی به بستری برای تبادلات فرهنگی، علمی، مذهبی و دینی نیز تبدیل شد، افزود: راه ابریشم در حقیقت نمادی از همزیستی مسالمت آمیز است، کشور ایران نیز در تبادلات فرهنگی و تجاری این مسیر جایگاه اساسی داشته و زبان فارسی برای قرنها به عنوان زبان واسط ملل مختلف این منطقه نقش کلیدی ایفا کرده است.
امیریمقدم اظهار داشت: در دوران معاصر تشکیل سازمانهای بینالمللی و منطقهای از جمله سازمان همکاری اقتصادی موسوم به اکو با حضور کشورهای پیرامون این مسیر مهم و استراتژیک، بیانگر درک مشترک آنها از اهمیت بازآفرینی این گذرگاه مهم تاریخی و احیای ظرفیتهای آن در عرصههای مختلف تجاری و فرهنگی است.
سفیر ایران با بیان اینکه تأسیس مرکز فرهنگی راه ابریشم در پاکستان در تقویت مبادلات فرهنگی کشورهای این منطقه بزرگ مؤثر خواهد بود برای این مرکز فرهنگی بینالمللی آرزوی موفقیت کرد.
احسن اقبال وزیر برنامهریزی و توسعه پاکستان ضمن تقدیر از این ابتکار تأکید کرد که مرکز فرهنگی جاده ابریشم نماد همبستگی، تنوع و احترام متقابل است.
وی این مرکز را بستری برای همکاریهای بینالمللی و برجستهسازی میراث تاریخی جاده ابریشم دانست که نقش مهمی در تقویت ارزشهای مشترک انسانی ایفا خواهد کرد.
جمال شاه رئیس مرکز فرهنگی جاده ابریشم نیز طی سخنانی از مشارکت کشورهای مختلف در این افتتاحیه قدردانی کرد و همکاری و سخاوت آنان را در موفقیت این مرکز فرهنگی ستود.
وی تأکید کرد: این مرکز با هدف ایجاد فضایی برای تبادل فرهنگی، پژوهش و یادگیری، نماد همکاری فرهنگی و همبستگی بین ملتها است.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
نظر خود را بنویسید.