logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/09/16 - 15:46
  • 74
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

عزاداری ایام فاطمیه در لاهور برگزار شد

خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور، به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیها، بانوی بزرگ اسلام، مراسم عزاداری و نشست علمی تحت عنوان «حضرت زهرا؛ الگوی زن مسلمان» برگزار کرد.

اصغر مسعودی، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در این مراسم به جایگاه رفیع حضرت فاطمه زهرا(س) نزد پروردگار اشاره کرد و اظهار داشت: حضرت زهرا (س) شخصیتی  است که بر طبق آیه ی تطهیر از هرگونه ناپاکی، منزّه هست و بر طبق سوره کوثر، منبع و مصداق خیر کثیر(ارزش فراوان) و بر طبق داستان مباهله، حضور در کنار پدر بزرگوارش پیامبر مکرّم حضرت محّمد مصطفی(ص)، همسرش، حضرت علیّ مرتضی(علیه السلام) فرزندان ارجمندش، حسنین(علیهما السلام) اتمام حجت الهی به رهبر مسیحیان و مخالفان شد.

وی افزود: حضرت زهرا (س) از هر حیثی می‌تواند الگویی برای همه ی زنها و حتی مردان باشد. اگر الگوی زن امروز، زینب و فاطمه زهرا باشد با درک موقعیت‌ها، بهترین کارها را انتخاب  می‌کند و با فداکاری و استواری بر اساس تکلیف الهی انجام وظیفه می‌کند.

مسئول خانه فرهنگ ایران گفت: فاطمه(س) در همه‌ ابعاد گوناگون زن بودن نمونه است: مظهر یک دختر، در برابر پدر،  مظهر یک همسر در برابر شوهر، مظهر یک مادر در برابر فرزند، مظهر یک زن مسئول در برابر سرنوشت جامعه است‌. فاطمه، فریاد خدا محوری پیامبر، حق طلبی علی، نوع دوستی حسن، عدالت خواهی حسین و مسئولیت پذیری زینب است ؛ عدالت فاطمه، در روز عاشورا، از حنجره حسینش (ع) طنین‌افکن شد.

مسعودی عنوان کرد: در جامعه‌ای که دختران را زنده به گور می کردند، یک «دختر»،  پاره تن پدر ، ملاک ارزش‌های پدر، وارث همه مفاخر خانواده می‌شود و نگین سلسله تباری بزرگ، از آدم تا خاتم می‌شود. آخرین حلقه این «زنجیر عدل الهی»، زنجیر راستین حقیقت، فاطمه مادر بشریت است.

وی به مقام بی‌همتای حضرت زهرا (س) اشاره کرد و گفت: حضرت فاطمه (س) شخصیتی است که جایگاهش در نزد پروردگار به گونه‌ای است که رضایت او، رضایت خداوند و خشم او، خشم الهی را به همراه دارد. در حقیقت، فاطمه معیار حب و بغض الهی است و این مقام، او را به الگویی بی‌نظیر برای بشریت تبدیل کرده است.

علامه سید علیرضا نقوی، با تاکید بر جایگاه بالای حضرت زهرا (س) نزد پیامبر اکرم (ص) گفت: پیامبر اکرم (ص) بارها حضرت فاطمه را به‌عنوان روح و جان خود خطاب کردند و رضایت ایشان را معادل رضایت الهی دانستند. این جایگاه عظیم نشان‌دهنده اوج کمالات معنوی، اخلاقی و انسانی حضرت زهرا (س) است که همه مسلمانان باید از آن الگو بگیرند.

وی افزود که حضرت زهرا (س) نماد شجاعت، استقامت، و ایثار در برابر ظلم بودند و پیروی از سیره ایشان نیازمند ایستادگی در برابر بی‌عدالتی و حمایت از مظلومان است.

سید نقوی با اشاره به وضعیت ناگوار مسلمانان مظلوم در نقاط مختلف جهان، به‌ویژه در فلسطین، تاکید کرد: پیروان حقیقی زهرای مرضیه (س) هرگز در برابر ظلم سکوت نمی‌کنند. آنان با الهام از سیره آن بانوی بزرگ، برای احقاق حقوق مظلومان و برقراری عدالت الهی، حتی در سخت‌ترین شرایط، تلاش خواهند کرد.

وی بیان کرد که روحیه ظلم‌ستیزی و حمایت از مظلوم، یکی از اساسی‌ترین درس‌های زندگی حضرت زهرا (س) است که امروز بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز داریم.

سید نقوی خاطرنشان کرد که آموزه‌های حضرت زهرا (س) تنها محدود به زمان و مکان خاصی نیست، بلکه به‌عنوان یک منشور جهانی و جاودانه برای انسانیت، راهنمایی برای همه نسل‌ها در همه دوران‌ها است.

وی افزود: فاطمه زهرا (س) تنها یک شخصیت تاریخی نیست، بلکه یک الگوی بی‌بدیل برای همه انسان‌هایی است که در پی مبارزه با ظلم، گسترش عدالت و ایجاد جهانی بهتر هستند. از این رو، شناخت و ترویج سیره ایشان وظیفه‌ای مهم بر عهده مسلمانان است.

خانم رباب رضوی، رئیس انجمن سفیران رسالت، با قرائت روایتی از پیامبر اکرم (ص) که فرمودند«هرکس دخترم فاطمه از او راضی باشد، من نیز از او راضی خواهم بود و هرکس او را خشمگین کند، من از او خشمگین خواهم شد» به اهمیت تلاش برای رضایت خداوند از طریق رضایت حضرت فاطمه (س) پرداخت. وی اظهار داشت: پیروی از حضرت زهرا (س) نیازمند تلاش و کوشش مداوم است و رضایت الهی تنها با فداکاری و انجام وظایف الهی ممکن است.

خانم ثمینه سعید، از رهبران حزب جماعت اسلامی، بر اهمیت شناخت نقش و سیره حضرت زهرا (س) در اسلام تاکید کرد. وی افزود: در دنیای امروز، بیشترین نیاز به الگوگیری از سیره حضرت فاطمه (س) احساس می‌شود، چراکه ایشان نمونه کامل از عزت، حیا، وقار و فداکاری برای خانواده و جامعه هستند.

خانم معصومه محمود، مدرس جامعه عروه الوثقی، بر ابعاد عملی زندگی حضرت زهرا (س) تاکید کرد و گفت: پیروی از سیره حضرت فاطمه (س) هرگز دشوار نیست و با اراده قوی می‌توان به آن دست یافت. حمایت از شوهر، تقویت بنیان خانواده و حفظ حیا از مهم‌ترین ویژگی‌های پیروان ایشان است.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

 

. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved