logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/07/02 - 15:05
  • 357
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بانوان ایران و کنیا «زیست عفیفانه و حمایت از خانواده» را بررسی کردند

جمعی از نخبگان و فعالان حوزه زنان و خانواده ایران و کنیا در نشستی، به بررسی جایگاه زن و خانواده از دیدگاه حقوق بشری و چالش‌های پیش رو پرداختند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سمینار «زیست عفیفانه و حمایت از خانواده» با تأکید بر ادیان الهی، با حضور جمعی از نخبگان و فعالان حوزه زنان و خانواده به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کنیا و اداره ارتباطات فرهنگی بین‌المللی زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

در این نشست، نیلوفر مقدمی، استاد دانشگاه و حقوقدان از جمهوری اسلامی ایران در خصوص جایگاه زن و خانواده از دیدگاه حقوق بشری به ایراد سخن پرداخت.

وی با اشاره به تاثیر گفتمان حقوق بشر غربی در اضمحلال و نابودی نهاد خانواده، گفت: در حقوق بشر غربی سه اصل (تساوی جنسیتی)، (منع کلیشه‌های جنسیتی) و (منع خشونت علیه زنان) سبب شده تا بخش‌های مهمی از حقوق زنان از یک سو و حقوق خانواده از سوی دیگر نقض شده و با چالش‌های جدی مواجه شود، از جمله آن می‌توان به آسیبی که گفتمان تساوی طلبی صرف بر جسم زنانه و بر روان او وارد می‌آورد، اشاره کرد.

وی افزود: در دنیای امروز، رقابت زن در رقابتی سخت با مرد تعریف شده و زن علاوه بر کارکردهای طبیعی، با اعمال فشار بیشتر بر جسم و روان خود تلاش می‌کند به حد یک مرد برسد.

این استاد دانشگاه افزود: این موضوع ریشه در این مسئله دارد که اساسا در نظام فلسفی و تمدنی غرب مرد شاخص اصلی حقوق بوده و زن برای کامل بودن و انسان تلقی شدن نیاز دارد کلیه حقوق و امتیازات مرد را صرف نظر از ویژگی‌های منحصر بفرد جنسیتی و زیستی خود کسب کند. این فشار مضاعف بیماری‌های زیادی را بر زن تحمیل کرده است.

مقدمی با اشاره به گفتمان اسلام گفت: در نقطه مقابل گفتمان اسلام مبتنی بر حفظ کرامت زنان، رعایت احوال و ویژگی‌های خاص جنسیتی ایشان و مبتنی بر عدالت واقعی و تکمیلی میان دو جنس در نظر گرفته شده است.

علی غلامپور، سفیر کشورمان نیز در این مراسم، گفت: در دنیایی که زندگی می‌کنیم، خانواده نقش کلیدی و اساسی را بازی می‌کند .خداوند اساس بشریت را با خانواده بنیان نهاد و زن و مرد را با کرامت انسانی در کنار هم نهاد تا ضمن تکمیل همدیگر، مایه آرامش برای بشر گردد چراکه آرامش در نهاد خانواده موجب تکامل انسان‌ها و آرامش جامعه بزرگتر می‌شود.

قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی کشورمان در کنیا در سخنانی، موضوع خانواده را یک پدیده فراگیر در کل دنیا و یک دغدغه اساسی در بین تمام ادیان برشمرد و گفت: متاسفانه در دنیای امروز خانواده از تمام جهات مورد حمله قرار گرفته و اساس آن زیر سوال می‌رود در حالیکه خانواده اولین نهاد اجتماعی بوده و و کتب آسمانی و الهی هم در تحکیم و انسجام آن بسیار سخن راند‌ه‌اند و اسلام هم تاکید فراوانی بدان داشته و آن را موجب آرامش دانسته است.

در پایان این نشست که تعداد زیادی از فعالان حوزه زنان و خانواده در نایروبی و اساتید دانشگاه نایروبی حضور داشتند، اساتید دانشگاه‌های نایروبی نیز با توجه به تحولات جهانی در عرصه خانواده به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved