logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/10/01 - 14:03
  • 27
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اندیشمندان ایران و اوگاندا در گفت‌وگوی دینی «صلح و همزیستی با دیگران» گردهم آمدند

به همت رایزنی فرهنگی ایران و با همکاری شورای بین الادیان اوگاندا، سازمان مردم نهاد فعال در حوزه توانمندسازی جوانان از طریق آموزش و دانشگاه اسلامی المصطفی(ص)، گفت‌وگوی دینی «صلح و همزیستی با دیگران» در سالن اجتماعات دانشگاه مذکور برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین روح الله دهقانی رئیس دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) با بیان اهمیت برگزاری این نشست علمی، یاد و خاطره شهدای خدمت (شهیدان دکتر رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان) که سال گذشته در نشست علمی گفت‌وگوی ادیان در مسجد ملی اوگاندا شرکت کرده بودند را گرامیداشت.

مجید صفار سفیر ایران در اوگاندا درخواست کرد تا ضمن به رسمیت شناختن حقوق کشورهای اسلامی و محور مقاومت در ایستادگی مقابل رژیم غاصب صهیونیستی و حامیان آن، تداوم جنایات وحشیانه این رژیم را نیز محکوم کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان نکاتی پیرامون اهمیت صلح از نگاه ادیان آسمانی به ویژه اسلام، عنوان کرد: مبنای صلح، امنیت است و دین مبین اسلام اهمیت ویژه‌ای برای امنیت قائل شده است. چنانچه پیامبر اکرم(ص) کسی را مسلمان می‌دانند که دیگران از دست و زبان او در امنیت باشند.

وی افزود: خداوند متعال در موضوع گفتار نیکو، به مردم توصیه کرده است که نه فقط نسبت به مؤمنان و مسلمانان، بلکه نسبت به همه مردم حسن معاشرت داشته باشید.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصور میراحمدی معاون نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و استاد دانشگاه شهید بهشتی به تبیین اسلام هراسی، تفسیرهای نادرست از آیات قرآن کریم و تحسین مسلمانان و مسیحیان اوگاندا در ترویج صلح و دوستی پرداخت.

اسقف آندرو لوگولوبی؛ عضو هیأت مدیره شورای بین الدیان اوگاندا، پیام شورای مذکور خطاب به این نشست علمی را قرائت کرد و گفت: بسیاری از مشکلات کنونی جهان متأثر از جنگ، گرسنگی، بیماری، فقر و ... هستند و این وظیفه بزرگان ادیان الهی است که گردهم جمع شده و برای زدودن این رذایل چاره اندیشی کنند.

عمر احمد کاسوله؛ معاون دانشگاه سلطنتی موتسا وان در خصوص فرصت‌های توسعه گفت‌وگوی دینی در ایجاد صلح در جهان معاصر سخنرانی کرد. وی گفت: جوانان و دانشجویان غربی از طریق شبکه‌‌های اجتماعی، جنایات رژیم صهیونیستی را افشا کرده و همچنین، نفاق دولتمردان خود را درک کردند.

ساموئل اوکوک؛ استاد فلسفه دانشگاه ماکرره سخنرانی خود را در خصوص ضرورت گفت‌وگوی میان ادیان جهت رشد تساهل در جهان کثرت گرای معاصر ارائه داد.

سایمون ماسیگا؛ استاد مطالعات دین و صلح دانشگاه ماکرره نکاتی را در خصوص پذیرش آموزش گفت‌وگوی میان ادیان در آموزش برای صلح مطرح کرد و عمر نیانزی؛ مشاور و رئیس مرکز عدالت و قانون مسلمانان به تبیین این موضوع پرداخت که چرا قانون اساسی اوگاندا با مذهب دولتی مخالف است؟.

عبدالله عباسی رایزن فرهنگی کشورمان گفت: علیرغم اینکه بسیاری از افراد، گفت‌وگوی دینی را صرفاً گفت‌وگو درباره اثبات یا ابطال حقانیت ادیان می‌دانند، امروزه هدف از برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی گفت‌وگوی ادیان در سطح جهان، انجام گفت‌وگوهای سازنده و هم ‌اندیشی درباره رفع مشکلات و معضلات مشترک زندگانی بشر است.

وی افزود: طی یکسال گذشته، مردم مظلوم غزه به خصوص زنان و کودکان توسط رژیم غاصب صهیونیستی به شهادت رسیدند و با بی شرمی تمام، انواع و اقسام جنایات را علیه مردم فلسطین، لبنان و سوریه انجام داده و می‌دهد. لذا ضروری است که اندیشمندان ادیان مختلف با برگزاری نشست‌ها و همایش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، در این خصوص همفکری کرده و راهکار مناسبی برای پایان دادن به جنایات این رژیم وحشی بیابند.

دانیل واندیرا؛ اسقف منطقه بوسوگا، خانم ترسیلین آنکوندا؛ نماینده سازمان تربیت مربی بانوان، دنیس وتما؛ کشیش کلیسای جامع کتاب مقدس منطقه کیرکا، شیخ عمر موبیرو؛ استاد دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) و دیگر اساتید و اندیشمندان اوگاندا از دیگر سخنرانان این نشست بودند که در خصوص گفت‌وگوی میان ادیان و گفتمان صلح در جامعه مقالات خود را ارائه دادند.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved