بریکس پس از گسترش: شاخهای جدید از توسعه
دیمیتری سوسلوف، معاون مدیر و پژوهشگر مرکز تحقیقاتی و آموزشی مطالعات جامع اروپایی و بینالمللی دانشکده عالی اقتصاد دانشگاه تحقیقات ملی روسیه مقالهای با عنوان «بریکس پس از گسترش: شاخهای جدید از توسعه» منتشر کرد.
پیشنهادهایی برای تقویت زبان فارسی
کارشناس روابط فرهنگی بینالمللی در نوشتاری با تأکید بر استفاده از زبان فارسی به عنوان ابزار قدرت نرم، راهحلهایی چون ایجاد شبکههای تلویزیونی و رسانههای دیجیتال به زبان فارسی، ایجاد بازیهای ویدئویی، اپلیکیشنهای یادگیری زبان، فیلمها و انیمیشنهایی که با استفاده از زبان برای تقویت زبان فارسی را پیشنهاد کرد.
دیپلماسی فرهنگی و مغناطیس مقاومت
اگر چه شهادت «سیدحسن نصرالله» خبری باورنکردنی است، اما در حین حال، گزارهای حتمی به حساب میآید؛ زیرا آنان که در راه آرمان و اعتقاداتشان مبارزه میکنند، از جانگذشتگانی هستند که هر لحظه از زندگیشان، رنگ و بوی شهادت دارد و عروجشان، تقدیری لایتغیر خواهد بود.
جبهه دوم یک جنگ جهانی جدید گشوده شده است
در پی رخدادهای اخیر در لبنان، الکساندر دوگین، فیلسوف و نظریهپرداز روس مقالهای با عنوان «جبهه دوم یک جنگ جهانی جدید گشوده شده است» در وبسایت اندیشکده ایزبورسک منتشر کرد.
اندونزی و شیعیان؛ نمونه همزیستی مذهبی
اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان با اکثریت اهل سنت، همواره به عنوان یکی از نمونههای برجسته همزیستی مسالمتآمیزمیان ادیان و مذاهب مختلف شناخته میشود. با این حال، حضور اقلیتهای مذهبی از جمله شیعیان، در این کشور گاهی با چالشهای سیاسی، مذهبی و اجتماعی همراه بوده است.
سلام بر آنهایی که رفتند تا بماند ایران
و تمام سالهای گذر از جنگ، اثبات شجاعت زنانهی همدلانی بود که دست در دست مهر همسر، پدر و فرزند خویش روزگار جانبازی آنان را تاب آوردند و پا به پای دلسوختگیشان، همچون شمع گداختند و دم نزدند.
رد پای ایرانیان در شرق افریقا و میراث مشترک ایرانی و کنیایی
قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کنیا در یادداشتی، به ورود تاریخی ایرانیان به شرق افریقا و تاثیرگذاری آنها به لحاظ فرهنگی، معماری، تاریخی و سیاسی در منطقه پرداخته است.
سهم زبان فارسی در قدرت نرم
مدیرکل همکاریهای علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در مقالهای، به سهم زبان فارسی در قدرت نرم و دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران پرداخته است.
شعر و زبان فارسی در تایلند
یکی از مهمترین مأموریتهای رایزنی فرهنگی کشورمان در تایلند، برگزاری دورههای آموزش زبان فارسی، ترویج هنر و ادبیات فارسی در تایلند است که با برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی از جمله کارگاههای شعر و ادبیات، به معرفی شاعران فارسیزبان و آثار آنها میپردازد.