دیپلماسی مردمی اربعین
گردهمایی سالانهی اربعین یکی از بزرگترین فرصتها برای دیپلماسی فرهنگی است. فرصتی که البته با ویژگی مردمی این رویداد میتواند مضاعف شود و دیپلماسی فرهنگی را هرچه بیشتر به سمت مردمیسازی پیش ببرد.
دیپلماسی اربعین؛ فصلی نوین در روابط فرهنگی ملتها
کارشناس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نوشت: دیپلماسیهای نوین از مهمترین مسائل فرهنگ و ارتباطات در جهان معاصر است. امروزه آیین اربعین حسینی یکی از نمادهای برجسته و تمدنساز در عصر حاکمیت رسانهها لقب یافته است.
مفهومشناسی و تبیین بیانیه رهبری در محکومیت جسارت به ساحت قرآن
حفظ حرمت ارزشهای انسانی و دینی از ابتدای شکلگیری نظامهای اجتماعی در قبایل بدوی و نظامهای اجتماعی سنتی و مدرن از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است. نظامهای سیاسی و اجتماعی در طول تاریخ با محافظت از ارزشهای جامعه به حفظ آرامش معنوی و امنیت اجتماعی و دفاع از ساختارهای مورد تأیید جامعه و سنتهای دینی کمک شایانی کردهاند.
چرا سوزاندن متون مقدس مانند قرآن به اسلام هراسی دامن می زند؟
حوادث اخیر در هتک حرمت به متون مقدس، به ویژه قرآن کریم، موجی از شوک را در جوامع سراسر جهان وارد کرده است. در حالی که افزایش هشدار دهنده اسلام هراسی همچنان بر هماهنگی مذهبی سایه افکنده است، رهبران و شهروندان با پیشینههای مختلف در یک فراخوان واحد برای احترام به همه متون مقدس، مکانها و شخصیتها گرد هم میآیند.
محمدرضا بهمنی نوشت:
اهمیت معرفی صنایع خلاق ایران در روسیه
بدونشک، هفتههای فرهنگی فرصت و بستری را فراهم میسازد تا ملتها به دور از هرگونه واسطهگری و مانعی بازدارنده، با یکدیگر مستقیما ارتباط برقرار کرده و اتصالات آنها در فضایی غیر از روابط سیاسی و بینالمللی شکل گیرد.
نقطه عطف روابط فرهنگی تهران - مسکو
مسعود احمدوند نوشت: برگزاری هفته فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در روسیه پدیده مبارکی است که میتوان از آن بهمثابه فرصتی طلایی در عرصه دیپلماسی عمومی یاد کرد. رویدادی که ناظر به دو بعد ماهوی و شکلی قابل تحلیل و بررسی است. در بعد ماهوی، بهصورت کلی با نوعی معناگرایی و اعتبارسنجی خاص در عرصه دیپلماسی عمومی و فرهنگی مواجه هستیم. صورتبندی این نگاه خاص، با توجه به ماهیت گفتمانی و فرهنگی انقلاب اسلامی چندان پیچیده نیست.