logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/12/01 - 14:18
  • 1119
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یک فعال رسانه‌ای ایالت سند پاکستان:

فارسی برای مردم شبه قاره غریبه نیست

حمید بوتو در دیدار با مسئول خانه فرهنگ کشورمان در کراچی گفت: فرهنگ و ادب فارسی برای مردم شبه قاره غریبه نیست. پاکستانی‌ها هنوز هم علاقه‌مندی خود را به این زبان شیرین به ویژه به چهره‌های ماندگار ادبی ایران زمین نشان می‌دهند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتبااطت اسلامی، حمید بوتو، از نخبگان رسانه‌ای ایالت سند، هنرپیشه و نویسنده نمایشنامه‌های تلویزیونی و تئاتر و از فعالان اجتماعی و فرهنگی پاکستان به منظور توسعه و گسترش روابط دوجانبه فرهنگی و هنری ایران و پاکستان با سعید طالبی‌نیا، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کراچی دیدار کرد.

طالبی‌نیا در این دیدار، گفت: دو ملت برادر، دوست و همسایه ایران و پاکستان از قرن‌ها با یکدیگر روابط بسیار نزدیک و تنگاگنگ تجاری، دینی، فرهنگی و هنری داشته و بر این اساس میراث گرانقدر فرهنگی مشترکی را دارا هستند لازم است که در شرایط کنونی برای رفع مشکلات یکدیگر، روابط دوجانبه را گسترش دهند.

وی افزود: تحکیم و توسعه روابط متقابل نه تنها در حل بسیاری از مسایل اقتصادی مؤثر است بلکه از طریق هم‌افزایی فکری و فرهنگی که محصول ارتقاء روابط است، تاب آوری در مقابل تهاجم فرهنگی دول غربی نیز افزایش خواهد یافت.

حمید بوتو اظهار داشت: با توجه به اینکه زبان فارسی قرن‌ها در شبه قاره زبان علمی، دینی و رسمی بوده است، لذا فرهنگ و ادب فارسی برای مردم این سرزمین غریبه نیست. پاکستانی‌ها هنوز هم علاقه‌مندی خود را به زبان و ادب فارسی به ویژه به چهره‌های ماندگار ادبی ایران زمین، همچون مولانا، سعدی شیرازی، حافظ شیرازی و دیگران نشان می‌دهند.

وی تأکید کرد: تأثیرات فرهنگ ایران زمین در رشته‌های شعر و ادب، معماری، هنر و آثار صوفیان پاکستان به خصوص در منطقه سند به شکل گسترده‌ای دیده می‌شود. در ایالت سند تعداد زیادی از شاعران بودند که به زبان فارسی شعر می‌سرودند.

این فعال رسانه‌ای افزود: آثار خوشنویسی فارسی زیبا و دیدنی نیز بر الوح مقابر باستانی، مساجد و ساختمان‌های تاریخی هنوز موجود است. ما می‌توانیم برای بررسی این تأثیرات پروژه‌های مختلفی را با همفکری و همکاری یکدیگر راه‌اندازی کنیم و یافته‌های آن را به شکل کتاب به چاپ برسانیم تا نسل جوان دو کشور از آن به خوبی استفاده کند.

وی مطرح کرد: می‌توان تبادل هیأت‌های علمی، فرهنگی، هنری و دوره‌های دانش افزایی در دو کشور انجام شود. این اقدام موجب کشف بسیاری از جنبه‌های تأثیرات فرهنگ ایران زمین بر منطقه سند و میراث مشترک ایران و پاکستان نیز خواهد بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved