logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/05/04 - 22:27
  • 1016
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
حدادعادل در جمع رایزنان فرهنگى ٦٠ کشور جهان:

بنیاد سعدى و سازمان فرهنگ دو بال یک پیکرند/ زبان فارسى ابزار قدرتمند دیپلماسى عمومى است/ بنیاد سعدى ثمره قلمه زدن از ساقه تنومند سازمان فرهنگ است

رئیس بنیاد سعدى با اشاره به قابلیت‌هاى زبان فارسى در توسعه دیپلماسى عمومى گفت: بنیاد سعدى و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامى به مثابه دو بال براى نشر فارسى در گنبد گیتى به شمار مى‌آیند.

به گزارش روابط عمومى سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامى، با هدف هم افزایی بیشتر در امر آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان، شامگاه سه شنبه (٤ مرداد ماه) نشست مشترک رایزنان فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با رئیس، معاونین و مدیران کل بنیاد سعدى برگزار شد. در ابتداى این نشست، غلامعلى حداد عادل در سخنانى گفت: حضور رایزنان در بنیاد سعدی با همه برنامه‌هایی که در این مدت و همزمان با اجلاس رایزنان برگزار شده متفاوت است.
وى ادامه داد: کار بنیاد سعدی مکمل و امتداد کار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده و است. در این ارتباط بنیاد سعدی نهالی به شمار مى آید که از ساقه برومند سازمان قلمه زده شده و رشد کرده است. به راستى ما جوهر و ماهیت خود را همان ماهیت سازمان می‌دانیم و به عنوان قدیمی‌ترین عضو شورای عالی سازمان به همان اندازه که به بنیاد سعدی غیرت دارم ، این تعصب را به سازمان هم دارم.
رئیس بنیاد سعدى یادآور شد: در جهان امروز و حتی در تاریخ دیروز بشر، رابطه مستقیم میان اقتدار هر کشور و میزان گسترش زبان آن کشور فراتر از مرزهای رسمی آن وجود دارد. هر کشوری که زبانش وسعت بیشتری از جهان را گرفت مسلماً اقتدار و نفوذ بیشتری دارد و زبان فارسی هم با عنایت به همین اصل امروز چنین پتانسیل و قابلیتى را دارد.
حدادعادل تصریح کرد: بیش از ده سال است که بنیاد سعدی تاسیس شده است. جایگاهی که برای سازمان فرهنگ و ارتباطات برای گسترش زبان‌فارسی پیش‌بینی شده بود امکان یک چنین امر وسیعی را در سطح جهان نمی‌داد. برای همین ایجاد یک سازمان ضروری بود تا بتوانیم در چالش‌های امروز موفق شویم.
وى اظهار کرد: بعد از ده سال دشواری‌ها فراموش شده و امروز ما و سازمان فرهنگ یکی هستیم. در این ده سال اهم اقدامات و رویکردهای ما این است. بنای کار ما بر این بوده به موضوع آموزش به غیر فارسی‌زبانان به چشم یک رشته تخصصی و دانش علمی ویژه نگاه کنیم. ما در آموزش زبان فارسی بنای تصدی‌گری نداریم و اهتمام ما به ایجاد زیرساخت‌های لازم در این زمینه است. هر بخش دولتی و خصوصی ایرانی و غیر ایرانی در این زمینه اقدامی صورت دهد ما به آن کمک خواهیم کرد.


وی سپس به معرفی کتاب‌های منتشر شده در بنیاد سعدی پرداخت و افزود: یکی از کارهای ما در این ده سال تالیف کتاب بوده که از حیث ظاهر آبرومند و از حیث محتوا علمی هستند و ما نزدیک به 40 عنوان کتاب تالیف کرده‌ایم. ما به این واقعیت که فضای مجازی آموزش زبان را دگرگون کرده است واقفیم و می‌خواهیم آموزش را آسان و ارزان کنیم.
رئیس بنیاد سعدی گفت: ما و سازمان دو دست یک پیکر هستیم. شائبه رقابت در ذهن ما نیست. در دوره آقای ابراهیمی ترکمان این راه هماری گشوده شد و در زمان ریاست آقای ایمانی‌پور هم سرعت بیشتری پیدا کرده است.  درست است که از لحاظ ستادی دو ساختمان متفاوت داریم اما در اجرا ما غیر از رایزنان فرهنگی مجری دیگری نداریم. حقیقت امر در مقام عمل هیچ اتفاق خاصی رخ نداده که از رایزنان سلب اختیار شود. امروز دست شما پر است و این تفاوت امروز با ده سال قبل است.
وى در پایان سخنان خود، به زحمات مغفول مانده شهداى گمنام صدر اسلام پرداخت و اظهار کرد: تبلیغ و توسعه دامنه جغرافیایى اسلام از شبه جزیره تا اقصى نقاط جهان مدیون اعتبار و جان پاک شهدایى است که بدون نام و نان و با اخلاص از خود گذشتند تا باور مقدس اسلام بماند و روز به روز بارور شود، این شهداى گرانقدر رفتند و اسمى از آنان امروز در هیچ کتاب تاریخى باقى نیست، امیدوارم تلاش و خدمات حاملان اقتدار فرهنگى نظام مقدس اسلامى کشورمان براى ابد شود و ماندگار باشد.
انتهاى پیام/

مدیر سیستم

مدیر سیستم

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved