برنامهریزی برای برگزاری هفتادمین سالگرد روابط ایران و تایلند آغاز شد
رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه سیام و رایزن فرهنگی ایران در تایلند در نشست مقدماتی، به بررسی برنامههای در دست اجرا برای هفتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و تایلند پرداختند.
در جریان دیدار اخیر نخستوزیر تایلند با رئیس جمهوری اسلامی ایران در قطر، توافق شد که مراسم ویژهای به مناسبت هفتادمین سال روابط دیپلماتیک میان ایران و تایلند در سال آینده برگزار شود.
این موضوع به وزارت امور خارجه تایلند ارجاع شد تا با هماهنگی نهادهای ایرانی، برنامهریزیهای لازم برای اجرای این رویداد صورت گیردکه این دیدار بخشی از تلاشها برای تدوین جزئیات این برنامهها بود.
برای پیشبرد بهتر این رویداد، نمایندگان وزارت امور خارجه تایلند اعلام کردند که به زودی با رایزنی فرهنگی ایران و دیگر نهادهای ذیربط دیدار خواهند کرد تا جزئیات برنامهها، مکانها، و منابع مورد نیاز نهایی شود. توافق شد که این مراسم در چندین مکان از جمله دانشگاهها، مراکز فرهنگی و فضاهای عمومی برگزار شود تا مخاطبان گستردهتری را جذب کند.
از این رو، نشست مقدماتی با حضور پراسرت سوکساسکاوین رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه سیام، مهدی زارعبیعیب رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند با محوریت بررسی موضوعات مرتبط با هفتادمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و تایلند، نشست ادیان اسلام و بودیسم، روز ایران در تایلند و افتتاحیه رسمی دوره بعدی آموزش زبان فارسی در دانشگاه سیام برگزار شد.
رئیس دانشکده مدیریت دانشگاه سیام به روابط عمیق و تاریخی ایران و تایلند اشاره کرد و این روابط را نمونهای از تعاملات فرهنگی پایدار میان دو کشور دانست.
وی همچنین از پیشنهادات رایزنی فرهنگی ایران برای گسترش این روابط استقبال کرد و آمادگی دانشگاه سیام برای همکاریهای بیشتر در زمینههای فرهنگی و علمی را اعلام داشت.
زارعبیعیب رایزن فرهنگی ایران نیز با تأکید بر نقش فرهنگ و آموزش بهعنوان ابزارهای مهم دیپلماسی، برنامههایی را برای بزرگداشت هفتادمین سال روابط ایران و تایلند پیشنهاد کرد که این دانشگاه میتواند به عنوان واسط با وزارت خارجه و وزارت فرهنگ قرار گیرد.
وی موضوع برنامهریزی برای برگزاری نشست بینالمللی ادیان اسلام و بودیسم را مطرح کرد که پیشنهاد داد با حضور رهبران مذهبی، اساتید دانشگاهی و محققان دینی از دو کشور و همچنین نمایندگانی از سایر کشورهای منطقه برگزار شود.
رایزن فرهنگی کشورمان اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست، بررسی نقاط مشترک دو دین بزرگ اسلام و بودیسم، ترویج گفتوگوهای بینالادیانی و ارائه راهکارهایی برای تقویت صلح جهانی از طریق آموزههای دینی است.
وی همچنین بر اهمیت شناخت متقابل ادیان و فرهنگها تأکید و برگزاری این نشست را زمینهساز همزیستی مسالمتآمیز میان ملتها دانست.
برگزاری روز ایران در تایلند موضوع دیگری بود که رایزن فرهنگی کشورمان به آن اشاره کرد. هدف از آن، معرفی فرهنگ غنی ایران به مردم تایلند باشد و برنامههایی از جمله ارائه غذاهای سنتی ایرانی، نمایش صنایعدستی و اجرای موسیقی سنتی پیشبینی شود.
برگزاری دوره آموزش زبان فارسی، تشکیل نشستهای مشترک اجرایی و ... از دیگر موارد مطروحه در این نشست بود.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
نظر خود را بنویسید.