logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/02/24 - 12:23
  • 885
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در لاهور پاکستان

با مشارکت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور و دانشگاه بانوان لاهور، مراسم بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و سالروز پاسداشت زبان فارسی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در این مراسم که در محل اتاق ایرانشناسی دانشگاه بانوان لاهور برگزار شد، بشری میرزا، رئیس دانشگاه بانوان لاهور در سخنانی، گفت: امسال یکصدمین سال تأسیس دانشگاه بانوان لاهور است و زحمات اساتید و مسئولین فعالی همچون خانم فلیحه کاظمی نقش اساسی در موفقیت این دانشگاه دارد.

وی همکاری و اشتراک دانشگاه‌ها در سطح داخلی و بین‌المللی را برای گسترش فعالیت‌های علمی بسیار مهم دانست و در خصوص توسعه همکاری ها با دانشگاه پیام نور ایران ابراز امیدواری کرد.

نقش مهم حکیم ابوالقاسم فردوسی در حفظ زبان فارسی

جعفر روناس، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاهور گفت: 25 اردیبهشت‌ماه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی است و علت نامگذاری ترکیبی این روز نقش مهم فردوسی در حفظ زبان فارسی است.

وی در ادامه سخنانش، افزود: حفظ زبان فارسی نه تنها برای فارسی زبانان مهم است بلکه برای اردوزبانان نیز اهمیت دارد چرا که فارسی و اردو کاملا درهم آمیخته هستند و حدود 64 درصد واژگان اردو برگرفته از زبان فارسی است و به نوعی می‌توان گفت که زبان فارسی پشتوانه و ستون زبان اردو است.

ابراهیم تقی زاده، سرپرست دانشگاه پیام نور عنوان کرد: شخصیت اقبال لاهوری را بسیار ممتاز می‌دانم که در حوزه‌های مختلف چون ادبیات و شعر، زبان‌شناسی، فلسفه، سیاست، جامعه‌شناسی و ... سرآمد چهره‌های چند سده اخیر است.

وی با بیان اهداف مشترک اقبال لاهوری و فردوسی با قرائت اشعار مرتبط با استعمار ستیزی و ظلم ستیزی علامه اقبال لاهور از کتاب اسرار خودی گفت: اقبال با فاصله ۹۰۰ سال از فردوسی همان کاری را می‌خواست برای مسلمانان انجام دهد که فردوسی برای بیداری فارسی زبان‌ها و ایرانی‌ها انجام داد.

در ادامه، نجفی برزگر در سخنانی، گفت: هیچ‌کس به اندازه فردوسی باورمند به خرد و دانش نبوده و تشویق به اندوختن دانش و هنر نکرده ‌است.

خانم الهام حدادی، نماینده بنیاد سعدی با تقدیر مسئولین و دانشجویان بخش فارسی دانشگاه گفت: زبان به عنوان مهمترین تولید فرهنگی بشر نقش بسیار مهمی در شکل گیری هویت انسانی دارد. آموزش زبان فارسی برای ارتباط مردم این منطقه با هویت واقعی خود بسیار مهم است.

خانم فلیحه زهرا کاظمی با اشاره به کرسی فردوسی در دانشگاه بانوان لاهور گفت: همانطور که در ایران از شاعر ملی پاکستان علامه اقبال لاهوری را گرامی می‌دارند، ما هم در پاکستان از فردوسی قدردانی می‌کنیم. 

در پایان این مراسم، عبادی، مسئول روابط عمومی دانشگاه پیام نور از طرف سرپرست دانشگاه از 10 استاد و دانشجوی دانشگاه بانوان لاهور برای بازدید از دانشگاه پیام نور در تهران دعوت به عمل آورد و مجموعه‌ای از کتاب‌های چاپ شده از انتشارات دانشگاه پیام نور را به کتابخانه دانشگاه بانوان لاهور اهداء کرد.

در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاه خطاطی دانشجویان بخش زبان فارسی دانشگاه بانوان لاهور نیز برگزار و به خطاطان برگزیده جوایزی اهدا شد.

همچنین، از کتاب خانم الهام حدادی تحت عنوان «آموزش ادبیات داستانی زبان فارسی» رونمایی به عمل آمد.

انتهای پیام/ص

 

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved