logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/11/30 - 17:14
  • 692
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

وبینارتعالی زن و خانواده در پرتو آموزه های اسلامی

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ،رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گرامیداشت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و جشن های دهه فجر برنامه های مختلفی را به اجرا در آورد. برگزاری وبیناری با موضوع تعالی زن و خانواده در پرتو آموزه های اسلامی  نیز در همین راستا انجام شد.

در این وبینار که به شکل آنلاین در زوم برگزار شد، خانم دکتر اعظم وفایی استادیار دانشگاه قم به زبان انگلیسی و خانم سارا شهرور محقق مطالعات اسلامی از دانشگاه هومبولت برلین به زبان آلمانی  سخنرانی کردند.

زمان: 13 فوریه 2023 مصادف با 24 بهمن ماه

مکان: آنلاین در بستر زوم

سخنرانان: خانم دکتر اعظم وفایی استادیار دانشگاه قم

خانم سارا شهرور محقق دانشگاه هومبولت برلین

 

خلاصه سخنرانی دکتر وفایی:

پس از ارائه مقدمات کوتاهی توسط مجری برنامه، خانم دکتر اعظم وفایی سخنرانی خود را آغاز کرد. ایشان تاکید کرد که در تبیین موضوع مورد بحث از آیات قرآن کریم باستفاده می برد.  

خانم وفایی ابتدا به این آیه پرداخت که بر اساس آن انسان از نفس واحده خلق شده است و از این نفس واحده زوج آفریده شده و نسل بشر توالی یافته است. در آیات قرآن کریم همه مخلوقات از جمله انسان زوج زوج آفریده شده اند. هدف از این زوجیت یافتن آرامش است. در آیات قرآن آمده است که برای انسان زوجی قرار دادیم تا در کنار آن آرام بگیرد.

در اندیشه قرآن برتری برای مردان نسبت به زنان نیست یا بالعکس بلکه انسان بر همه مخلوقات برتری دارد و جهان برای او خلق شده است و انسان ها تنها به دلیل با تقوا بودن از یکدیگر برتر می شوند.

از طرف دیگر در بسیاری از آیات قرآن ما مومنین و مومنات و مسلمین و مسلمات را کنار هم می بینیم که نشانگر شمولیت دستور الهی برای زنان و مردان است و همگی مخاطب پیام های الهی هستند.

خانم وفایی سپس به این موضوع پرداخت که در سایه اسلام زنان ایرانی مجال یافتند در اجتماع در یک فضای امن حاضر شوند. آمارها نشان می دهد بسیاری از زنان در مشاغل حساس و درجه بالا جامعه مشغول هستند و آمار تحصیلات عالیه دانشگاهی در میان زنان ایرانی از درجه بالایی برخوردار است.

دکتر وفایی همچنین در پایان به موضوع زنان و رسانه، زنان و ورزش، زنان و محیط زیست پرداخت و ارکان هر یک را توضیح داد و نمونه هایی به عنوان مثال از زنان ایران برشمرد.

 

خلاصه سخنرانی خانم شهرور

در بخش دوم وبینار خانم شهرور به عنوان یک محقق آلمانی، سخنرانی خود را از منظر یک زن مسلمان که خواهر، مادر، همسر و دختر است آغاز کرد. او اشاره کرد که امروزه زنان بسیار تحت تاثیر شرایط جدید جامعه و شرایط اجتماعی قرار گرفته اند. زنی که خود را به عنوان یک زن مسلمان می شناسد، باید بداند چه ظرفیت هایی دارد، چه امکاناتی دارد و چگونه می تواند شخصیت یک زن مسلمان را به نحو اعلی نشان دهد.

خانم شهرور سپس به زندگی حضرت خدیجه (س) پرداخت و اشاره کرد که هر یک از ما باید ایشان را به عنوان یک نمونه و الگو برتر در نظر داشته باشیم و از زندگی ایشان درس بگیریم.

خانم شهرور سپس به حقوق و وظایف زنان در جامعه و در خانواده پرداخت و شناختن این حقوق و وظایف را بر همه بانوان توصیه کرد.

خانم شهرور در پایان به ویژه به نقش زنان در رابطه با همسر و در جامعه پرداخت و این را محلی برای رشد فردی و اجتماعی خواند.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved