logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1403/09/28 - 07:54
  • 21
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مجله ادبی صربستان با محوریت ادبیات داستانی ایران منتشر شد

شماره جدید مجله ادبی (شماره 243-244) با محوریت ویژه نثر معاصر ایران در انجمن ادبی صربستان ارائه شد.

این شماره با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در صربستان و مرکز ساماندهی ترجمه و نشر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی توسط انجمن ادبی صربستان منتشر شد.

ویژگی‌های اساسی همه این داستان‌ها تلفیقی از اسطوره‌شناسی و واقعیت با تمرکز بر موضوعات فردی مانند عشق، آزادی، هویت و مبارزه با نابرابری است.از طریق داستان های برگزیده ارائه شده در مجله ادبی، خوانندگان می توانند با زبان غنی شعر و همچنین زندگی معاصر ایران آشنا شوند.

امیر پورپزشک رایزن فرهنگی ایران در برنامه رونمایی از این شماره نشریه، گفت: اقدام انجمن ادبی در انتشار نمونه هایی از داستان های ادبیات معاصر ایران گامی مهم و ارزشمند برای آشنایی و همکاری های ادبی در آینده است.

وی با برشمردن دوره های مختلف ادبی گفت: دوران مشروطه یکی از نقاط عطف در تاریخ ادبیات داستانی ایران است. در سده اخیر، ادبیات داستانی ایران وارد مرحله جدیدی شد. نویسندگان برجسته‌ای به توسعه ادبیات داستانی ایران کمک کردند. این دوره با توجه به مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مختلف، طیف گسترده‌ای از موضوعات و سبک‌ها را در بر می‌گیرد.

پورپزشک ویژگی‌های ادبیات داستانی ایران را تلفیق اسطوره و واقعیت، نقد اجتماعی و سیاسی، توجه به مسائل فردی و انسانی مانند عشق، هویت، آزادی، عدالت و استفاده از زبان غنی و شاعرانه ذکر کرد.

در ادامه، الکساندر دراگوویچ از پیدایش داستان کوتاه در ایران، سیر تحول آن در طول یک قرن، شاخص ترین نمایندگان و نیز دگرگونی دوره اخیر که در قالب پست مدرنیسم ظاهر شد، گفت. وی همچنین به پیوند عمیق جریان‌های ادبی معاصر ایران با میراث غنی هنری ایران اشاره کرد و بر اهمیت و تأثیر شعر کلاسیک فارسی در این روند تأکید کرد.

وی همچنین به توانایی روح ایرانی در سازگاری با فرم‌های جدید اشاره کرد که توانایی پردازش، اقتباس و ارائه به عنوان یک محصول فرهنگی ایرانی حتی اشکال هنری غیرایرانی بومی مانند داستان کوتاه را دارد. او به عنوان نمونه از چند نویسنده برجسته از نسل پیشگامان داستان کوتاه (صادق هدایت، بزرگ علوی، صادق چوبک و جلال آل احمد) نام برد.

دراگوویچ همچنین به سهم نویسندگان نسل جوانی چون سیدمهدی شجاعی، مصطفی مستور، رضا بایرمی و حبیب احمد زاده اشاره کرد که در عصر خود به شکل گیری بیشتر ادبیات منثور ایران کمک کردند. وی در ادامه از عرضه ادبیات ایران در صربستان که در سال‌های اخیر رونق گرفته و با انتشار رمان «سبلان» نوشته محمدرضا بایرمی در سال 2017 آغاز شده است، گفت.

پتار یاناچکوویچ نیز با اعتقاد به اینکه ادبیات منثور فارسی در این منطقه کمتر از شعر شناخته شده است، به قول خودش می‌خواست این حوزه را روشن کند، به‌ویژه رمان جنگی ایران که به نظر او شایسته است بیشتر و بهتر به عموم فرهنگی صربستان عرضه شود.

او برای این منظور سه رمان برجسته معاصر ایرانی را انتخاب کرد که به طور خلاصه آنها را ارائه کرد - شطرنج با ماشین قیامت (حبیب احمدزاده)، دا: خاطرات سیده زهرا حسینی و زمین سوخته (احمد اعطا).

یاناچکوویچ می‌گوید: رمان جنگی وضعیت یک جامعه را به خوبی توصیف می‌کند و جنگ همیشه موضوع مهمی برای تمام ادبیات جهان بوده است.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved