استان آماسیا برای گسترش ارتباطات فرهنگی با شهرهای ایران اعلام آمادگی کرد
بلال اکن، رئیس اداره فرهنگ استان آماسیا به همراه معاونان خود با سیدقاسم ناظمی، رایزن فرهنگی کشورمان در ترکیه دیدار و گفتوگو کرد.
ناظمی در این دیدار، بر لزوم تقویت روابط فرهنگی میان ایران و ترکیه تاکید کرد و افزود: یکی از مشکلات، مرکززدگی در روابط فرهنگی بوده است. به این معنا که پایتخت و یک یا دو شهر دیگر همیشه محل رویدادهای فرهنگی و مرکز روابط فرهنگی دو طرفه بوده اند که این وضعیت را باید آسیبی در روابط فرهنگی میان کشورها دانست.
وی بیان کرد: این در حالی است که شهرها و استانهای دیگر نیز هر کدام از غنا و جذابیتهای کافی برای روابط دوجانبه برخودار هستند و توجه به ظرفیتهای آنها میتواند عرصههای جدیدی از روابط را رقم بزند. در این راستا ما با شهرهای مختلف ترکیه روابط خوبی داریم و برنامههای مشترکی را با آنها برگزار میکنیم.
ناظمی با اشاره به تاریخ مشترک و آثار ایرانی موجود در منطقه آماسیا، آمادگی رایزنی فرهنگی ایران را برای برگزاری رویدادهای مشترک اعلام کرد و خواستار ایجاد زمینههای لازم برای آشنایی مردم منطقه با ایران و فرهنگ آن شد.
وی افزود: در سالهای اخیر، سفر شهروندان ترکیهای به ایران افزایش یافته و این سفرها به گسترش مناسبات شهرهای مختلف هم کمک کرده است از این رو اگر در آماسیا زمینههای لازم فراهم شود ما آماده برگزاری روزهای ایران در آن استان هستیم.
ناظمی تأکید کرد که میتوان با همکاری شهرداری و نهادهای عمومی آماسیا ارتباط منظمی را با مجموعههای غیردولتی ایران فراهم کرد.
همچنین در این دیدار، اکن با اشاره به جنبههای تاریخی و فرهنگی آماسیا، این استان را به عنوان یکی از مهمترین نقاط تلاقی فرهنگ ایران باستان و روم باستان دانسته و به وجود مقابر متعلق به پادشاهان و فرماندهان باستانی ایرانی در این استان اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه این استان از ظرفیت بالایی برای جذب توریسم فرهنگی ایرانی دارد گفت: متاسفانه تا کنون این جنبه از جذابیت آماسیا مورد توجه قرار نگرفته است. این استان دارای تاریخی 8 هزار ساله است و از مهمترین ویژگیهای آن، قدمت نامش است که در همه دورههای تاریخی به همین نام شناخته میشود. از این منظر، حضور باستانی ایرانیان در این شهر مورد توجه است و میتواند به عنوان محملی برای معرفی بیشتر این شهر در میان ایرانیان باشد.
رئیس اداره فرهنگ استان آماسیا در ادامه با تاکید بر سیاست جذب توریست ایرانی برای این شهر ادامه داد: بر اساس آمارهایی که در دست داریم به صورت ماهانه بین 400 تا 500 مسافر ایرانی در آماسیا حضور پیدا میکنند که اکثر این افراد نیز به دلیل حرکت در مسیر آنکارا، استانبول یا دیگر شهرهای غربی ترکیه در این شهر حضور پیدا مییابند.
وی اضافه کرد: این آمار با آنچه که شایسته آماسیا است، فاصله دارد چرا که این استان چه از نظر تاریخ، چه از نظر محیط طبیعی و چه از نظر تنوع فرهنگی از غنای لازم برای جذب توریست خارجی برخوردار است و طبیعتا ایرانیان یکی از جامعههای هدف ما هستند.
اکن ضمن دعوت از رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برای حضور در آماسیا از آمادگی خود و نهاد تحت امرش برای انجام فعالیتهای مشترک و نیز تسهیل گری برای ارتباط گیری رایزنی جمهوری اسلامی با نهادهای دیگر این استان از جمله استانداری و دانشگاه ملی این شهر خبر داد.
رئیس اداره فرهنگ استان آماسیا، ضمن اعلام آمادگی برای همکاریهای همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر از رایزن فرهنگی کشورمان برای سفر به آماسیا دعوت کرد.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
نظر خود را بنویسید.