logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/06/14 - 10:05
  • 835
  • زمان مطالعه : 22 دقیقه
به اهتمام رایزنی فرهنگی ایران در پاکستان و مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها؛

همایش باشکوه تکریم قرآن با حضور نماینده مجلس خبرگان در پاکستان برگزار شد

همایش باشکوه و وحدت آفرین تکریم قرآن کریم از دیدگاه ادیان و مذاهب به اهتمام رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و مرکز گفتگوی ادیان و فرهنگ ها با حضور رهبران دینی و سیاسی از جمله نماینده مجلس خبرگان رهبری در پایتخت پاکستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پی جنایت اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم، همایش تکریم قرآن کریم به همت رایزنی فرهنگی ایران در اسلام‌آباد، مرکز گفت وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و با مشارکت حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان برگزار و جمع گسترده‌ای از رهبران مذاهب اسلامی و شخصیت‌های متعلق به ادیان آسمانی در این مراسم حضور یافتند.

این همایش با هدف تکریم قرآن کریم و ارائه نقطه نظرات ادیان و مذاهب مختلف فکری و دینی در خصوص لزوم احترام به مقدسات و قرآن کریم و نیز محکومیت جنایت اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم برگزار شد. در این همایش علاوه بر علمای شیعه و اهل سنت، نمایندگان ادیان و مکاتب مختلف دینی شامل مسیحیت، سیک و هندو حضور داشتند و در خصوص این توهین آشکار که تمامی مسلمانان جهان را هدف قرار داده است به سخنرانی پرداختند.

آیت‌الله دکتر "احمد مبلغی" نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری به عنوان سخنران ویژه، "رضا امیری مقدم" سفیر ایران در پاکستان، "احسان خزاعی" رایزن فرهنگی سفارت ایران، سفیر سوریه در پاکستان، جمعی از دیپلمات‌های سفارت ایران در اسلام آباد، مسئولان حزب مجلس وحدت مسلمین و برخی از چهره‌های طراز اول اهل تسنن در این همایش شرکت کردند.

 

همچنین "ناصر عباس شیرازی"، دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان، علامه "افتخار حسین نقوی"، رئیس مدارس علمیه امام خمینی (ره) و شبکه تلویزیونی"سچ نیوز"، "رمیز الراعی" سفیر جمهوری عربی سوریه در پاکستان، علامه "شیخ شفاء نجفی"، امام جمعه مسجد جامع و مرکزی در اسلام آباد، "ابرار رضا"، مسئول بین المللی منهاج القرآن در اسلام آباد، علامه "میر اشتیاق احمد"، نماینده بین المللی منهاج القرآن در اسلام آباد، "پیر محمد فاروق گلبادشاه"، از صوفیان برجسته اهل سنت و سجاده نشین بارگاره عالیه موهره شریف راولپندی، نمایندگان جامعه المصطفی العالمیه (ص)، علامه "اقبال بهشتی"، نماینده حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان و عالم سرشناس شیعی ،"کریستوفر شرف"، معاون مرکز مطالعات مسیحی، و نمایندگان ادیان مسیحیت، هندو و سیک ضمن حضور در این همایش، هرگونه هتک حرمت به مقدسات مذهبی در جهان به ویژه اعمال شیطانی اخیر افراط گرایان در اروپا در بی حرمتی پی در پی به کتاب آسمانی مسلمانان قرآن کریم را به شدت محکوم کردند.

 "رضا امیری مقدم" سفیر ایران در پاکستان نیز در سخنانی در این همایش گفت: همه ما و همه مسلمانان جهان از اقدامات افراطی و موهن نابخردانه در شوک و حیرت هستیم. در دورانی که بشر بخصوص در کشورهای اروپایی داعیه دفاع از حقوق بشر و دفاع از ارزش‌ های بشری و احترام به کرامت انسانی را دارد، با پدیده توهین به مقدسات یک چهارم از جمعیت کره زمین یعنی بیش از ۲ میلیارد مسلمان مواجه شدیم. متاسفانه طی ۶ ماه گذشته دست کم ۶ بار به ساحت قرآن کریم توهین شده است. وی افزود: متاسفانه در یک اقدام تحریک آمیز، دولت سوئد با اعطای مجوز به برگزاری اقدام اعتراضی که در جریان آن قرآن کتاب مقدس مسلمانان جهان به آتش کشیده شد، آغاز گر و بانی این اقدام شنیع شده و در ادامه برای جلوگیری از آن اقدامی انجام نداد. هتک حرمت به ساحت مبارک قرآن کریم، توهین به همه کتاب ‌های آسمانی و مقدسات سایر ادیان الهی بود و به همین دلیل با موج محکومیت از سوی پیروان سایر ادیان الهی نیز مواجه شد. پویش هماهنگ و متحد کشورهای اسلامی در کنار پیروان آزاد اندیش سایر ادیان آسمانی قابل تقدیر است.

 

امیری مقدم افزود: هتک حرمت قرآن کریم به شدت اهداف و اصول منشور ملل متحد را نقض کرده و خلاف اصل همزیستی مسالمت آمیز است و اساس صلح و امنیت و روابط دوستانه بین مردم و کشورها را از بین می‌ برد. مطابق حقوق بین ‌الملل، نفرت پراکنی علیه ادیان الهی به بهانه آزادی بیان توجیه پذیر نیست. این اقدام مغایر با اصول و قوانین بین المللی و خلاف اصول حقوق بشر ادعایی آنها است. وی تاکید کرد: در شرایطی که تریبون ‌ها و ماشین تبلیغات استکبار جهانی معنویت و ارزش ‌های معنوی بشر را نشانه گرفته است، متفکران و عالمان همه ادیان الهی می ‌بایست با تعامل سازنده و دیدگاه تقریبی برای مقابله با پدیده توهین به مقدسات و هتک حرمت همه نمادهای ادیان الهی تلاش کنند. به منظور جلوگیری از هتک حرمت مقدسات ادیان الهی، می ‌بایست اقداماتی در سطح ملی و بین المللی در همه کشورهای مختلف صورت بگیرد. از سازمان ‌های بین المللی انتظار داریم تا برای جلوگیری از اینگونه موارد اقدام کنند. سفیر ایران گفت که جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی پاکستان یکصدا با سایر کشورهای اسلامی اقدامات متعددی را در کنار سایر پیروان ادیان الهی برای جلوگیری و محکومیت از توهین به مقدسات انجام دادند. همچنین اقدام دولت پاکستان در معرفی روز هفتم ژوئیه ماه گذشته به عنوان روز تکریم قرآن کریم اقدام شایسته و بجایی بود. سفارت جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری بود که رسما از این اقدام تقدیر کرده و از همان ابتدا به کمپین تکریم قرآن کریم به ابتکار جمهوری اسلامی پاکستان پیوست.

 

  آیت الله دکتر "احمد مبلغی"، استاد برجسته حوزه علمیه و نماینده مجلس خبرگان رهبری با قدردانی از حضور شخصیت ‌های برجسته مذاهب اسلامی و نمایندگان ادیان آسمانی پاکستان در این همایش، بر نقش منفرد و تعیین کننده جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در مقابله با پدیده اسلام هراسی به ویژه جنایت توهین به مقدسات اسلامی تاکید کرد. وی گفت: مقدسات مبنا و زیرساخت روابط سالم اجتماعی است چه در اسلام‌ و چه در ادیان دیگر الهی. پایمالی مقدسات یعنی پایمالی بنیه ‌های روابط جهانی و آسمانی پس آیا جنایتی بزرگتر از این وجود دارد. ما باید جهان را با تمرکز و تلاش‌ های بسیار گسترده خود به سمت احترام به مقدسات ادیانی همگرا سازیم. نماینده مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در دانشگاه ‌های ما باید رشته ‌ای با عنوان "فلسفه تقدیس" شکل بگیرد تا همه بدانیم که بدون مقدسات جامعه امروزی فاقد لنگرگاه خواهد شد و طوفان ‌ها آن را از بین می ‌برد. تقدیس مقدسات حقیقت و پدیده ‌ای است که تاثیر عمیقی بر روابط اجتماعی داشته و نقش اساسی در سازماندهی و بهبود روابط جوامع دینی و حتی انسانی دارد لذا بشریت امروز باید به سمت به رسمیت شناختن مقدسات حرکت کند و هر آنچه که به عنوان وظیفه حقوق بشری است را برجسته تر ارائه کند. وی گفت: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان همواره در برابر اهانت به قرآن و مقدسات در صف اول ابراز حساسیت و احساس مسئولیت قرار داشته ‌اند. این احساس مسئولیت این دو ملت و ملت‌ های دیگر نباید محدود به زمان رخ دادن حوادث توهین شود بلکه باید تبدیل به یک حرکت جهانی با یک خمیر مایه پر از فعالیت به سمت مجامع بین ‌المللی دیپلماسی و فرهنگ سازی شود. آیت ‌الله مبلغی تاکید کرد: دولت ‌ها و در مقدمه آن ایران و پاکستان در کنار هم باید یک دیپلماسی متمرکز بر فرهنگ تقدیس قرآن را آغاز کنند و دولت‌ های دیگر نیز به آن ملحق شوند چرا که قرآن کتاب عظیم مشترک هویت بخش و معنا بخش به همه ما است.

 "احسان خزاعی" رایزن فرهنگی سفارت ایران در پاکستان نیز با قدردانی از حضور و مشارکت رهبران دینی و نخبگان پاکستانی در همایش تکریم قرآن کریم، گفت: امروز شاهد تهدیداتی علیه قرآن کریم و ارزشهای دینی هستیم، در برخی از کشورهای اروپایی که مدعی آزادی و احترام به عقیده دیگران هستند، به ارزشمندترین کتاب الهی که برای هدایت بشر آمده است یعنی قرآن کریم اهانت می‌کنند که با این کار قلوب بیش از ۲ میلیارد مسلمان و نیز قلب پیروان تمام ادیان الهی، آسمانی و ابراهیمی را به درد آوردند.

وی افزود: خوشبختانه دو کشور مسلمان و همسایه؛ ایران و پاکستان امروز زیر سایه قرآن کریم هستند، قرآنی که برای دفاع از آن امام حسین (ع) به خاطر آن به شهادت رسید و ثانیا اینکه شرکت کنندگان در این گردهمایی، نسبت به هتاکی و اهانت به ساحت قرآن کریم و اماکن دینی و مذهبی محکومیت شدید خود را اعلام و انزجار خود را ابراز می‌کنند.

خزاعی اظهار کرد: توهین به قرآن کریم توهین به همه ادیان الهی، توهین به انسانیت، توهین به بشریت و توهین به همه ارزش‌های الهی است لذا جامعه اسلامی از این توهین نخواهد گذشت. رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای فرمودند: «اهانت جنون آمیز به قرآن با شعار آزادی بیان نشان می‌دهد هدف حملات استکبار، اصل اسلام و قرآن است. علی‌رغم توطئه استکبار، قرآن روزبه‌روز پرفروغ‌تر شده و آینده از آن اسلام است. همه‌ آزادی خواهان جهان باید در کنار مسلمانان با سیاست پلید توهین به مقدسات و نفرت‌پراکنی مقابله کنند.»

 

 "کریستوفر شرف"، معاون مرکز مطالعات مسیحی، ضمن تشکر از رایزن فرهنگی ایران به خاطر برگزاری این همایش با شکوه برای محکومیت توهین به مقدسات بویژه قرآن کریم که یکی از کتابهای آسمانی است، گفت: جامعه مسیحی پاکستان حوادث هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد، دانمارک و سایر کشورها را بشدت محکوم می کند. احترام به کتاب های آسمانی ضروری است و توهین به آن ها بسیار نگران کننده و لایق محکومیت است. وی در ادامه با اشاره به فاجعه شهر "جرانواله" ایالت پنجاب پاکستان که در آن به بهانه هتک حرمت به قرآن کریم به بیش از 34 کلیسا حمله شده است و نسخه هایی از"انجیل مقدس" و خانه های جامعه مسیحی به آتش کشیده شدند، گفت: همانطوری که از اقدامات هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد، دانمارک و سایر کشورهای اروپایی دل مسلمانان به درد می آید، از این حادثه بزرگ دل جامعه مسیحی پاکستان نیز اندوهناک شده است. وی گفت: هیچیک از ادیان و مذاهب توهین به اعتقادات و مقدسات را اجازه نمی دهد. همه ما باید متحد شده و از توهین به کتاب های آسمانی جلوگیری کنیم.

کریستوفر شرف بیانیه محکومیت توهین به مقدسات را از طرف جامعه مسیحیان پاکستان قرائت کرد.

 

"جهانگیر شاه سعیدی"، عالم سرشناس اهل سنت بریلوی و رئیس موسسه پیام مصطفی(ص) ضمن تشکر و قدردانی از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران به خاطر برگزاری چنین همایش باشکوهی با حضور رهبران ادیان مختلف و مذاهب اسلامی، گفت: در سوئد، دانمارک و سایر کشورهای اروپایی حوادث هتک حرمت به قرآن کریم بسیار نگران کننده است. برای جلوگیری از این توهین ها در سطح بین المللی نیاز به قانونگذاری است. وی گفت: یکی از دلایل این اهانت ها، سکوت کشورهای اسلامی است. مردم مسلمان اگر علیه تورم و قبض های برق و گاز می توانند به خیابان ها بریزند، چرا علیه این اهانت ها اعتراض گسترده ای نمی کنند. همچنین دلیل دیگر وقوع این حوادث دوری امت اسلامی از آموزه های قرآن کریم و اهل بیت (ع) است. وی گفت: آیا ما طبق دستور پیامبر اکرم (ص) با قرآن کریم و عترت (ع) متمسک شده ایم؟

رئیس موسسه پیام مصطفی (ص) گفت: هیچ یک از مسلمانان به هیچیک از پیامبران الهی یا کتاب های آسمانی توهین نکرده اند، ما فاجعه شهر "جرانواله" را محکوم کرده ایم و در کنار اقلیت ها ایستاده ایم، زیرا دین اسلام ضامن صلح و امنیت اقلیت ها شده است. وی گفت: از افراد وابسته به همه ادیان و مذاهب درخواست می شود، جهت معرفی دین خود، به دیگران احترام بگذارند. همچنین متحد شده و جلوی این اهانت ها بگیرند. 

 

پیر مفتی عقیل رحمان، عالم سرشناس اهل سنت دیوبندی و رئیس کمیته امنیت علمای پاکستان ضمن تشکر و قدرانی از رایزن فرهنگی، گفت: علیه هتک حرمت به قرآن کریم در کشورهای اروپایی، در پاکستان اولین بار چنین همایش بزرگی با حضور نمایندگان همه ادیان و مذاهب از سوی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاکستان برگزار شده است. وی گفت: از طریق این همایش به جهان پیامی خواهد رفت که براساس آموزه های قرآن کریم حفاظت از تمام ادیان و مذاهب لازم و واجب است. همایش امروز امت اسلامی را متحد کرده و پیامی داد که برای جلوگیری از اهانت به کتاب های آسمانی و مقدسات وحدت نیاز روز است. وی در ادامه گفت: به مسئولین رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران تبریک می گویم که شما پیامی داده اید که دین اسلام، دین صلح ، امنیت و همبستگی است. ما حادثه شهر "جرانواله" را محکوم می کنیم و اعلام می کنیم که این اقدام مطابق با آموزه های دین اسلام نبوده است. دین اسلام ضامن صلح و امنیت اقلیت های مذهبی است.

 

"رمیز الراعی" سفیر جمهوری عربی سوریه در پاکستان گفت: مردم و دولت سوریه به دلیل هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد و دانمارک بسیار نگران هستند و در کنار امت اسلامی این اقدام فجیع را محکوم می کند. وی گفت: در سوریه تمام اقلیت ها از آزادی کاملی برخوردار هستند. با این اقدام فجیع دل دو میلیارد مسلمان به درد آورده شده است. وی همچنین بر وحدت امت اسلامی و ضرورت جلوگیری از این حوادث توهین آمیز تاکید کرد.

 

علامه "شیخ شفا نجفی"، عالم سرشناس شیعی و امام جمعه مسجد جامع امام صادق (ع) در اسلام آباد ضمن تشکر و قدردانی از رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد به دلیل برگزاری این همایش با شکوه و با اشاره به توطئه دشمنان اسلام جهت ایجاد تفرقه میان امت اسلامی، گفت: تمامی مسلمانان اعم از شیعه و سنی متفق هستند که قرآن کریم یکی از کتاب های آسمانی است و توهین به آن به هیچ وجه قابل تحمل نیست. همچنین همه مسلمانان متفق القول هستند که در متن اصلی قرآن کریم تحریفی نشده و قرآن کریم برای همه مسلمانان محترم است. وی گفت: امام صادق (ع) فرمودند: بعد از خداوند، قرآن کریم نسبت به همه مخلوقات خداوند، محترم است. هر کس قرآن کریم را تکریم نکند، گویی خداوند را تکریم نکرده است. وی گفت: انکار کتب آسمانی مخالفت با دین اسلام است و همه کتاب های آسمانی شایسته احترام و تکریم هستند. علامه گفت: محکومیت و جلوگیری از توهین به مقدسات از جمله: توهین به کتاب های آسمانی وظیفه هر مسلمان است. همچنین اهل بیت (ع) نیز مانند قرآن کریم برای همه ادیان محترم هستند، به طوری که یکی از رهبران بزرگ جامعه مسیحی لبنان صدها کتاب را در شأن اهل بیت (ع) نوشته است. و تعدادی از رهبران مسیحی نیز در شأن و احترام اهل بیت (ع) کتابهایی را تدوین کرده اند. امام جمعه اسلام آباد برای وحدت امت اسلامی، همبستگی با ادیان، عمل بر آموزه های قرآن کریم و ضرورت جلوگیری از توهین ها، تاکید کرد.

 

علامه "میر اشتیاق احمد"، نماینده بین المللی منهاج القرآن در اسلام آباد ضمن تشکر و قدردانی از رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و حزب مجلس وحدت مسلمین در اسلام آباد، گفت: گردهمایی امروز جهت آشکار کردن روش های منفی جامعه اروپایی، بویژه هتک حرمت قرآن کریم در سوئد و دانمارک، برگزار شده است. همانطوری که علامه شیخ شفا نجفی گفتند: همه مذاهب اسلامی برای حرمت و تکریم قرآن کریم متفق القول هستند و همچنین برای جلوگیری از اهانت به آن نیز متحد هستند. وی گفت: برای حفاظت قرآن کریم همه امت اسلامی متحد است. قرآن کریم برای احترام مقدسات دیگران و عمل به مشترکات دین تاکید می کند. دین اسلام برای بی احترامی به هیچیک از ادیان و مذاهب اجازه نمی دهد و همواره بر صلح و امنیت تاکید می کند. قرآن کریم هر گونه فتنه و فساد را منع می کند و به همین دلیل دانشمندان غیر اسلامی نیز قرآن کریم را ضامن صلح و امنیت قرار داده اند. آموزه های قرآن کریم فرقه گرایانه یا علیه هیچیک از ادیان نیست. ترویج وحدت بین مذاهب اسلامی و همبستگی با ادیان نیاز امروز است و همین را قرآن کریم نیز تاکید می کند.

 

 علامه عارف حسین واحدی، معاون رئیس شورای علمای شیعه پاکستان گفت: در زمانی به سر می بریم که هتک حرمت به قرآن کریم افزایش یافته است، برگزاری چنین همایش با شکوه با حضور نمایندگان ادیان و مذاهب لایق تقدیر و تشکر است. وی گفت: امت اسلامی و همچنین نمایندگان ادیان باید متحد شده و از توهین به کتابهای آسمانی از جمله: هتک حرمت قرآن کریم را جلوگیری کنند. علامه گفت: هر مسلمانی ملزم به احترام همه انبیا، کتب و مصحف آسمانی است. هیچ فرد مسلمانانی نمی تواند در مقابل توهین به قرآن کریم به کتاب های آسمانی از جمله: تورات، زبور یا انجیل مقدس توهین کند. علامه واحدی گفت: ضرورت دارد تا جهان اسلام متحد شده و برای جلوگیری از توهین به مقدسات در سطح بین المللی، قانونگذاری درخواست کنند. وی حادثه "جرانواله" را محکوم کرده و این اقدام را خلاف آموزه های قرآنی قرار داد.

 

 "آدم صادق"، نماینده جامعه مسیحی کاتولیک در پاکستان گفت: رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران این همایش با شکوهی را برگزار نموده تا صدایی را علیه توهین به مقدسات از جمله: هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد، دانمارک و سایر نقاط جهان، بلند کند. وی گفت: در حقیقت این صدا فقط علیه هتک حرمت به قرآن کریم نیست، بلکه علیه توهین به سایر کتب آسمانی و مقدسات الهی است. وی با اشاره به رویداد تلخ اخیر و حمله به کلیساهای مسیحی در شهر "جرانواله" پاکستان، گفت: کشوری که برای نجات از ظلم و گذراندن زندگی در کنار هم و با استقلال کامل، به وجود آمده است. همچنین برای استقلال این کشور در کنار مسلمانان اقلیت های غیر مسلمان نیز فداکاری بزرگی کردند و رهبران جامعه مسیحی اهداف دشمنان پاکستان را نقش بر آب نموده و نقش مهمی را برای استقلال این کشور ایفاء کردند. هرگز توهین به مقدسات و اقدامات افراط گرایانه را تحمل نمی کند. نماینده جامعه مسیحی کاتولیک گفت: ما اقدامات افراط گرایانه در سوئد، دانمارک و پاکستان را بشدت محکوم می کنیم. وی یاد آور شد، اساس صلح و امنیت، تحمل و همبستگی را پیامبر اکرم (ص) نهاده بودند و باید مسلمانان جهان این پیمان را در خاطر داشته باشند. وی از دولت پاکستان درخواست کرد که پیمان های مختلف پیامبر اکرم (ص) با جامعه مسیحی را در کتاب های درسی شامل نماید. دولت سوئد وظیفه داشت که از هتک حرمت به قرآن کریم جلوگیری کند.

 

 "جی رام جی پوجاری"، نماینده جامعه هندو در پاکستان طی سخنانی توهین به مقدسات ادیان از جمله: هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد، دانمارک و سایر کشورهای غربی را محکوم کرده و گفت: این اقدام باعث نقض امنیت جهانی می باشد. وی گفت: تمام ادیان برای همبستگی جامعه بشری تاکید می کنند و از توهین به مقدسات منع می نمایند. ‌

 

  "ناصر عباس شیرازی"، دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی، سفیر محترم ایران و مهمان ویژه این مراسم، گفت: براساس دیدگاه سیاسی غرب، انسان غلبه خود را بر سایر انسان ها، دوست دارد. در حالی که دین اسلام بر تکریم بشریت تاکید می کند. وی گفت: در جهان مشکل دین یهودی و عیسایی نیست، بلکه مشکل آن دیدگاه است که دنبال غلبه خود بر جهان اسلام است. دبیرکل حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان گفت: حادثه شهر "جرانواله" در پاکستان را همه مردم و دولت پاکستان محکوم کرد و همه در کنار جامعه مسیحی ایستاده اند، اما در غرب تمامی توهین ها با حمایت و پشتیبانی دولت ها، انجام می شود. وی با اشاره به توطئه دشمنان اسلام و گرایش جامعه غربی به آموزه های اسلامی، گفت: غرب  از آموزه های قرآن کریم می ترسد و توطئه می کند تا مردم آن کشورهای به سوی آموزه های قرآن کریم و دین اسلام گرایش پیدا نکنند. ناصر عباس گفت: غرب برای ایجاد نفرت علیه اسلام در سعی و تلاش است، زیرا وی از آموزه های دین اسلام می ترسد. ما به همه ادیان ابراهیمی احترام قایل ایم و قرآن کریم خط قرمز ما است. توهین به قرآن کریم به هیچ عنوان قابل تحمل نیست. وی گفت: در غرب پژوهش در خصوص "هولوکاست" ممنوع است و مجازات هم دارد، ولی جامعه غرب توهین به مقدسات اسلام را آزادی بیان می نامد. 

 

 "پیر گل بادشاه"، سجاده نشین بارگاره عالیه موهره شریف راولپندی ضمن تشکر و قدردانی از رایزن فرهنگی ایران، گفت: هر کشور اسلامی ضامن صلح و امنیت شهروندان مسلمان و غیر مسلمان است و این درس را پیامبر اکرم (ص) داده اند. مردم و دولت پاکستان اقدامات اخیر در شهر "جرانواله" پاکستان را محکوم می کند و اعلام می نماییم در کنار اقلیت مسیحی ایستاده ایم، ولی در کشور های غربی اهانت به قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) با حمایت و پشتیبانی کامل دولت های غربی انجام می شود. دولت غرب اگر پشتیبان و حامی این اقدامات نیست، باید توهین کنندگان را دستگیر کرده و مجازات نماید. وی گفت: ما به انبیاء و مقدسات ادیان احترام می گذاریم و انتظار داریم آن ها نیز به قرآن کریم و مقدسات ما احترام نمایند. سجاده نشین بارگاره عالیه موهره شریف گفت: امت اسلامی باید متحد شده و جلوی توهین ها را بگیرد.

در ادامه "تنویر حیدر"، شاعر برجسته پاکستان در تکریم قرآن کریم و محکومیت هتک حرمت قرآن کریم اشعاری را سرود.

 

علامه "اقبال بهشتی"، نماینده حزب مجلس وحدت مسلمین پاکستان و عالم سرشناس شیعی گفت: قرآن کریم چیز جدیدی نیست، بلکه ادامه آموزه های پیامبران الهی گذشته است. قرآن کریم فقط برای راهنمایی مسلمانان نیست، بلکه برای راهنمایی بشریت و جهان است. همچنین دین اسلام دین جبر نیست، بلکه دین دلیل و منطق است. قرآن کریم هیچ وقت به عنوان یکی از کتاب های آسمانی باعث اختلاف نبوده است. ما باید آموزه های آن را با سیرت خود گسترش دهیم. وحدت امت اسلامی نیاز امروزی است، لذا همه امت اسلامی باید متحد شده و جلوی این توهین ها را بگیرند. 

 

 

 

 علامه "سید افتخار حسین نقوی"، عالم سرشناس شیعی و رئیس مدارس علمیه امام خمینی (ره) در پاکستان توهین به قرآن کریم در سوئد، دانمارک و همچنین حمله به مقدسات جامعه مسیحی پاکستان را محکوم کرده و گفت: اسلام دین صلح و امنیت است، ما از دولت پاکستان درخواست می کنیم این اقدامات توهین آمیز بار دیگر تکرار نشود. همه ما در کنار اقلیت غیر مسلمان ایستاده ایم. وی گفت: در کشورهای غربی اسلام هراسی تا حدی افزایش یافته است که دولت های غربی از اقدامات توهین آمیز حمایت و پشتیبانی می کنند. کشورهای اسلامی باید متحد شده و دولت های غربی را مجبور کنند تا برای جلوگیری این اهانت ها قانونگذاری و توهین کنندگان را مجازات کنند. اگر کشورهای غربی حرف کشورهای اسلامی را گوش ندهند، روابط تجاری و سیاسی را با آن ها قطع کنند. وی برای پیروزی دین اسلام، حفاظت قرآن کریم و سایر مقدسات دعا کرد.

در پایان همایش تکریم قرآن کریم، قطعنامه محکومیت توهین به مقدسات و ساحت مقدس قرآن کریم ارائه شد و با توافق و یک صدایی علمای همه مکاتب فکری و نمایندگان ادیان، تایید گردید.

 

متن قطعنامه محکومیت توهین به مقدسات و ساحت مقدس قرآن کریم:

تمامی شرکت کنندگان در همایش "تکریم قرآن کریم از دیدگاه ادیان و مذاهب" ، از جمله؛ علمای همه مکاتب فکری و نمایندگان ادیان، حوادث هتک حرمت قرآن کریم را به شدت محکوم می نماییم. همچنین وقایع کفرآمیز که در روزهای اخیر، در سوئد و دانمارک با حمایت و پشتیبانی دولت های غربی به بهانه آزادی بیان را نقض صلح و امنیت بین المللی دانسته و به شدت محکوم می گردد.

• توهین به مقدسات دینی تحت عنوان آزادی بیان بسیار ناراحت کننده است، نقض آشکار قطعنامه شماره 2686 سازمان ملل متحد در مورد صلح، مدارا و امنیت است که ما از سازمان ملل تقاضا می کنیم تا در مورد آن اقدام فوری و موثر انجام دهد.

• ما از دولت پاکستان می خواهیم که جلسه ای را در این زمینه توسط سازمان همکاری های اسلامی تشکیل دهد و با اتحاد همه امت اسلامی، برنامه اقدام قطعی در این زمینه را آماده نماید.

• رویکرد فکری و عملی را مایه کمال انسان می دانیم و نگرش خشونت را دشمنی آشکار با بشریت می دانیم. بنابراین، همه نیروهای بشردوستانه باید نقش خود را برای جلوگیری از این گونه اقدامات خشونت آمیز ایفا کنند.

در پایان متعهد می شویم که تمام توان خود را در راه تکریم و حرمت قرآن کریم به کار بگیریم و آن را برای خود یک خط قرمز می دانیم و از این رو برای شکست این هجمه به آزادی دینی تمام تلاش خود را خواهیم کرد.

در حاشیه این همایش، نمایشگاه نسخ خطی قرآن کریم نیز برگزار و نسخ تاریخی و منحصر به فرد قرآن کریم در این نمایشگاه به نمایش درآمد. همچنین رسانه های زیادی این برنامه را پوشش داده و با رهبران مذاهب اسلامی و نمایندگان ادیان مصاحبه کردند. در پایان از حضار گرامی پذیرایی شام بعمل آمد. 

 

 

 

 

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved