logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/07 - 14:34
  • 381
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مصاحبه رایزن فرهنگی ج.ا.ایران با شبکه رسانه ای دانشگاه سیام به مناسبت دیدگاه های امام خمینی(ره)

مصاحبه رایزن فرهنگی با شبکه رسانه ای دانشگاه سیام تکنولوژی بمناسبت سی و چهارمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) در محل نمایندگی صورت گرفت .

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دکتر پراسرت سوکساساناکاوین، رئیس دانشکده مدیریت دولتی دانشگاه سیام تکنولوژی و مجری برنامه در مصاحبه درخصوص.نقش آموزه های امام خمینی (ره) در دنیای امروز سوال نمودند که رایزن فرهنگی در پاسخ آن گفتند:

 

 
   

یکی از آموزه های امام (ره) مربوط به نحوه ارتباط بر قرار کردن با جهانیان بود و ما بر اساس مبانی جمهوری اسلامی ایران ارتباط خوبی  با همه دنیا برقرار می کنیم یکی از مشخصه های اصلی  این ارتباط این است که بایستی ارتباطی دو جانبه و بر پایه احترام متقابل باشد باشد و فرهنگ دیرینه ما نیز چنین بوده است حتی خداوند متعال نیز در قران کریم به این مهم تاکید نموده است  که می فرماید " یا ایها الذین آمنوا اوفوا بالعقود " و بر اساس این آیه شریفه کشورها در رابطه متقابل بایستی به افکار ، اعتقادات یکدیگر احترام بگذارند.

    از منظر امام خمینی(ره) هر کشوری که از هویت مشروع برخوردار باشد و بر اساس اصول مقبول انسانی و اسلامی با حکومت اسلامی رابطه‌ حسنه بر قرار کند شایسته دوستی است. بر این اساس عدم رابطه با هیچ کشوری که از هویتی مشروع برخوردار است نمی‌تواند دائمی و همیشگی باشد بلکه این رابطه تابعی از این متغییر اساسی است.

    ایشان در مورد حفظ تمامیت ارضی کشور و سیاست احترام به تمامیت ارضی کشورهای دیگر سخنان صریحی دارند که نشان می دهد علیرغم نزاعهای تاریخی و حق تاریخی ایران در یک سرزمین تا چه پایه ایشان به تعهدات بین‌المللی و قراردهای عقلایی و پذیرفته شده در خصوص مرزهای یک سرزمین پایبند بوده و آن را علایمی از دیدگاه اسلامی می شمارند.

   یکی از نکات مهمی دیگر که در فرمایشات  امام راحل در راستای روابط بین الملل  مشاهده میشود تاکید ایشان بر صلح و دفاع از مستضعفان و محرومان در روابط فی مابین کشورها میباشد که حتی ایشان معتقد بودند این اصل بایستی به قطعنامه ای در سازمان ملل تصویب شود همچنین ایشان در کنار حمایت از مظلومین  توجه خاصی به نفی سلطه پذیری در روابط بین کشورها داشتند  یعنی همان طوری که ما بنا نداریم به کسی ظلم کنیم بنا هم نداریم که ظلم بپذیریم .وحدت اسلامی نیز یکی دیگر از موضوعات مهم و مدنظر حضرت امام(ره) بود و همیشه به موضوع ارتباطات با برادران اهل سنت و وحدت اسلامی در کشورهای جهان تاکید داشتند.

 مسلمانان فارغ از رنگ و نژاد و زبان و جغرافیا، برادران یکدیگر خوانده شده‌اند و در حقیقت عنصری بالادست از هویت ملی به نام «اخوت اسلامی» آنها را هویتی نوین بخشیده است و سرنوشت‌شان را به یکدیگر مرتبط ساخته است.

 بر اساس همین مبنا، وحدت مسلمین به عنوان یک استراتژی مهم، در نظام اندیشه ای و فقهی امام (ره) جایگاه خاصی دارد که همواره بر آن تأکید کرده‌اند. ایشان با همّت والای خود تلاش کرد تا از اختلافات مذهبی بین اهل سنت و شیعیان جلوگیری کند و روح برادری میان جمیع مذاهب اسلامی را تقویت کنند.

  حفظ استقلال کشور یکی دیگر از موضوعات مهم در آموزه های حضرت امام (ره) در روابط بین الملل میباشد به گونه ای که همچنان که ما به استقلال و تمامیت ارضی ، ارزش ها و اعتقادات کشورها احترام میگذاریم آنها نیز متقابلا بایستی به ارزش ها ،تمامیت ارضی و استقلال ما احترام بگذارند

   امام خمینی(ره) بر اساس تعلیمات اسلامی، رعایت اصل احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی طرفین را از مؤلفه‌های اساسی روابط خارجی جمهوری اسلامی بر می‌شمارد که بر طبق آن نه جمهوری اسلامی مجاز به نفی احترام و دخالت در امور داخلی کشورهای طرف رابطه است و نه آنها مجاز به عدم رعایت این اصل کلیدی هستند.

 

   سوال بعدی ایشان درخصوص این بود که چگونه میتوان مردم تایلند را با آموزه های امام خمینی (ره) آشنا کنیم؟

   نقش تربیت به عنوان مهمترین عامل رشد انسان ها ست که نمیتوان نادیده گرفته شود و بدون شک توجه به آن از اهمیت و منزلت ویژه ای برخوردار است. زمانی عمل با اخلاص ومسئولانه باشد به خودی خود دلسوزی و علاقه را در پی دارد .خانواده ها رسالت های گوناگونی دررشد تربیت در جامعه را بر عهده دارندکه مهمترین آنها تربیت فردی متعهد، در خدمت جامعه است. و این دیدگاه در تمام موارد و ابعاد از منظر امام خمینی (ره) مورد توصیه  قرار گرفت که با فطرت الهی وتربیت مناسب می توان انسان را به مراتب معنوی و عالی رساند.

    در همین راستا طبق مطالعات و مشاهداتی که انجام شده روابط اجتماعی بسیار محترمانه ای در بین خانواده های تایلندی برقرار است و اگر این مهم در کل کشور گسترش پیدا کند طبق کلام امام (ره) موجب اصلاح جامعه و فراگیر شدن فرهنگ همنوع دوستی و دلسوزی ، که در نهایت موجب تربیت انسان های سالم برای اجتماع و کشور خواهد شد یعنی سلامت جامعه از خانواده و بستر تربیتی خانواده آغاز میگردد و تربیت صحیح انسان ها در خانواده به سلامت کشور و جامعه خواهد انجامید.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved