logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/05/21 - 10:20
  • 779
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در سمینار «ایران‌شناسی» اوگاندا تأکید شد؛

تمایل اوگاندا برای گسترش همکاری‌های فرهنگی با ایران

خانم استر نانکینگا، از فعالان اقتصادی اوگاندا که تاکنون دو بار به ایران سفر کرده است، با ابراز علاقه‌مندی خود به فرهنگ و تمدن کهن ایران گفت: ما مشتاق همکاری‌های فرهنگی با جمهوری اسلامی ایران هستیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اوگاندا و با هدف تشریح ظرفیت‌های گردشگری ایران در حوزه‌های مختلف، نخستین سمینار «ایران‌شناسی» تحت عنوان «ایران‌شناسی؛ سلامت، آموزش، گردشگری، علم و فناوری» در سالن کنفرانس دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) برگزار شد.

در این مراسم که توسط خبرنگار تلویزیون (Delta TV) و تعدادی از روزنامه‌نگاران اوگاندا پوشش خبری داده می‌شد، سفیر کشورمان، نماینده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اساتید دانشگاه، تعدادی از فعالان اقتصادی دو کشور، رؤسای برخی از انجمن‌های گردشگری اوگاندا، بیش از 150 دانشجو از دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) و تعدادی از دانش‌آموزان برگزیده دبیرستان امیرالمؤمنین(ع) منطقه بودو کامپالا حضور داشتند.

این مراسم با پخش کلیپ معرفی «ظرفیت‌های گردشگری ایران» به زبان انگلیسی آغاز شد که مورد استقبال شرکت‌کنندگان قرار گرفت.

حجت‌الاسلام والمسلمین دهقانی، رئیس دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) در سخنرانی خود، تمدن ایران را چند هزار ساله خواند و گفت: اهمیت اینگونه سمینارها از این جهت است که موجب بیداری استعدادهای فکری در هوش مصنوعی، تحولات مهم اجتماعی و اقتصادی و نیز افزایش میزان تقاضا برای انجام تحقیق و پژوهش می‌شود.

ایرانیان مهربان و مهمان نواز هستند

خانم استر نانکینگا، از فعالان اقتصادی و مدیرعامل شرکت تکنیکال ونچرز موگالابی آفریقا که تاکنون دو بار سفر به ایران داشته است، تجربیات و مشاهدات عینی خود را در خصوص ایران برای شرکت کنندگان ارائه داد و از مردم اوگاندا برای بازدید از این کشور اسلامی دعوت کرد.

وی ابراز کرد: ایران از نظر فرهنگ، سنت‌ها، آموزش، گردشگری، تجارت، درمان و ... حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. مردم ایران بسیار محترم، مؤدب، مهربان و مهمان نواز هستند و از مهمانان خارجی استقبال خوبی به عمل می‌آورند.

این فعال اقتصادی افزود: کشور ایران با میراث فرهنگی هزاران ساله خود، علاوه بر دستاوردهای فرهنگی و فکری، دارای مناظر زیبا و متنوع از جمله کوه‌های باشکوه، جنگل‌های سرسبز و سواحل زیبا در امتداد دریای خزر، خلیج فارس و دریای عمان است.

وی تأکید کرد: ما نه تنها به دنبال همکاری اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران هستیم بلکه علاقه‌مندیم فرهنگ و دانش خود را نیز با آنها به اشتراک بگذاریم.

آدم سبیالا، استاد دانشگاه اسلامی المصطفی(ص) نیز در سخنان خود، گفت: ایران کشوری است هزاران ساله که از زمان امپراتوری پارس تاکنون، هیچگاه در فرهنگ آنها نمی‌توان به بردگی کشاندن مردم دیگر را یافت.

زهرا افضلی، نماینده معاونت علمی ریاست جمهوری که به منظور مدیریت مرکز نوآوری و فناوری اطلاعات در اوگاندا حضور دارد، گفت: هم‌اکنون در حال همکاری با شرکت‌‌های دانش بنیان ایرانی جهت انجام پروژه‌های ساختمانی، کشاورزی، علوم غذایی و علوم بهداشتی در اوگاندا هستیم.

موقعیت جغرافیایی ایران در جهان بی نظیر است

مجید صفار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در اوگاندا با تقدیر و تشکر از فعالیت‌های فرهنگی رایزنی فرهنگی کشورمان گفت: برگزاری سمینارهای ایران‌شناسی، پتانسیل‌های درک و فهم بیشتر از ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، بهداشتی و درمانی، زیرساخت‌های علمی، نوآوری و فناوری، کشاورزی و ... را شکوفا می‌کند.

وی با اشاره به برخورداری اوگاندا از منابع طبیعی فراوان، یکی از اولویت‌های همکاری‌های مشترک میان دو کشور را فراهم کردن بسترهای لازم جهت تولید بیشتر و باکیفیت محصولات کشاورزی خواند.

عبداله عباسی، رایزن فرهنگی کشورمان در اوگاندا ضمن تبیین میراث فرهنگی کهن ایرانیان، موقعیت جغرافیایی ایران را در جهان بی نظیر و منحصر به فرد خواند.

وی برخی از ظرفیت‌های گردشگری ایران از جمله گردشگری سلامت، گردشگری آموزشی و گردشگری تفریحی را برشمرد.

پرسش و پاسخ در حوزه‌های مختلف گردشگری ایران، بازدید از مرکز نوآوری و فناوری اطلاعات و نمایشگاه محصولات و دستاوردهای دانشمندان جوان کشورمان پایان بخش این مراسم بود.

شایان ذکر است، در نمایشگاه مذکور، محصولات مختلف غذایی، کشاورزی، داروسازی، تجهیزات پزشکی، واکسن‌های حیوانات و طیور، داروهای گیاهی، مکمل‌های غذایی و پهپادهای کشاورزی به نمایش گذاشته بود.

انتهای پیام/

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved