logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/04/03 - 07:04
  • 589
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بازدید رایزن فرهنگی کشورمان از موزه باستان‌شناسی شهر «لامیا» یونان

مهدی نیکخواه‌قمی از موزه باستان‌شناسی شهر «لامیا» یونان و ارگ تاریخی این شهر بازدید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهدی نیکخواه‌قمی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آتن ضمن حضور در موزه باستان‌شناسی شهر لامیا و بازدید از ارگ تاریخی این شهر با خانم افی کارانجالی، رئیس موزه باستان‌شناسی لامیا دیدار و گفت‌وگو کرد.

خانم کارانجالی در خصوص موزه باستان‌شناسی شهر لامیا گفت: موزه باستان‌شناسی شهر لامیا موزه‌ای در محوطه قلعه و ارگ لامیا قرار دارد. محل این موزه در واقع ساختمان یک پادگان بازسازی شده که در سال 1830 که توسط اتو پادشاه یونان ساخته شده است.

وی افزود: در این موزه، آثار باستانی ماقبل تاریخ و دوران کلاسیک وجود دارد که شامل دوره‌های نوسنگی، آهن، باستان، کلاسیک و هلنیستی است. همچنین آثار کشف شده در استان افثیوتیدا و منطقه اوریتانیا که عمدتا از گورستان‌ها و عبادتگاه‌ها هستند در معرض نمایش قرار دارند.

رئیس موزه باستان‌شناسی شهر لامیا اظهار داشت: با کشف موارد جدید در این استان و نیاز به فضای بیشتر، از ماه ژوئن سال 2023 به مدت یک سال این موزه تحت بازسازی قرار گرفته است و افتتاح مجدد آن با ساختاری به روز در سال 2024 میلادی رقم خواهد خورد.

وی ادامه داد: این تپه‌ای که ارگ لامیا بر آن بنا شده، از دوران پیش از باستان تا به امروز محل سکونت مردم این منطقه بوده است. شهر لامیا در دوران باستان از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. در اطراف این تپه، همزمان با دوران نبردهای ترموپیل ما بین ایرانیان و یونانیان 480 ق.م، روستاهای کوچکی وجود داشته‌اند.

خانم کارانجالی خاطرنشان کرد: در حدود 426 ق.م تمامی این روستاها به هم پیوستند و شهر لامیا را برای اولین بار شکل دادند و این شهر مرکز استقرار قوم مالیا شد. علت نام‌گذاری خلیج روبروی شهر لامیا به خلیج مالیا به دلیل حضور همین قوم در این منطقه بوده است. در دوران یونان باستان و در دوران شکوفایی تمدن هلنیسم که مفهوم دولت شهر رواج داشت، شهر لامیا نیز یکی از این دولت شهرها بود و حاکم خود را داشت.

وی با بیان مطلب فوق، تأکید کرد: در آن دوران بود که برای اولین بار در این تپه ارگی ساخته شد و دیواری دور آن بنا شد و کمی پایین‌تر دیواری حائل برای شهر ساخته شد. این محل توسط نظامی‌ها در آن دوره مورد استفاده قرار می‌گرفته و وقتی که حمله‌ای به شهر صورت می‌گرفته همه وارد این ارگ می‌شدند و دروازه‌ها رو می‌بستند. در ادامه، این شهر توسط فیلیپوس دوم مقدونی تصرف می‌شود. دقیقا در زمانی که بین او و دولت شهر آتن نبردهایی در حال رخ دادن بود. در نوشته‌های تاریخی به محاصره مقدونیه‌ای‌ها در این ارگ توسط آتنی‌ها اشاره شده است و فرمانده مشهور آتنی‌ها به نام لئوستنیس در پایین این تپه کشته می‌شود و مقدونیه‌ای‌ها این محاصره را می‌شکنند و پیروز این نبرد می‌شوند و دوباره دیواره‌های شهر را از نو بنا می‌کنند.

رئیس موزه باستان‌شناسی شهر لامیا به ویرانی این شهر توسط رومی‌ها اشاره کرد و گفت: این شهر دوباره مستقل از آتنی‌ها و مقدونیه‌ای‌ها فعالیت می‌کند تا قرن دوم که توسط رومی‌ها بصورت کامل ویران می‌شود. این ویرانی‌ها و فقر و مهاجرت تا دوران بیزانس ادامه پیدا می‌کند و کم کم دوباره مردم از روستاها به این شهر مهاجرت و دوباره دیوار شهر را بنا می‌کنند. این وضعیت تا سال 1200 و تا پیش از آمدن ترک‌های عثمانی ادامه پیدا می‌کند. این شهر طی دو قرن از 1200 به این سو بارها بین قدرت‌های مختلف امپراتوری عثمانی، بیزانس یونانی، کاتالان‌ها دست به دست می‌شده و این کاملا در نحوه و نوع دیوار سازی هر دوره مشهود است.

وی تصریح کرد: بعد از آزادی شهر از دست ترک‌ها در 1823، اوتو، شاه یونان به دلیل اهمیت استراتژیک این شهر در مقابل حمله ترک‌ها، روی این تپه پادگانی را برپا می‌کند. این پادگان تا جنگ جهانی دوم 1943 هم به عنوان پادگان استفاده می‌شد. بعد از انتقال سربازها به سربازخانه‌های دیگر، این محل با گذشت زمان به یک ویرانه تبدیل شد. این تپه و مناطق اطراف زیر نظر وزارت دفاع بود و سپس وزارت دفاع این منطقه را با هدف ساختن موزه باستان‌شناسی لامیا به وزارت فرهنگ تحویل داد. این موزه در سال 1994 افتتاح شد و نزدیک به سی سال از فعالیتش می‌گذرد و اکنون این موزه در حال بازسازی و مدرن شدن است.

در ادامه، رایزن فرهنگی کشورمان در یونان با اشاره به اهمیت پایداری از میراث فرهنگی هر کشور گفت: حراست از آثار باستانی نقش بسیار مهمی در شناخت تاریخ و فرهنگ یک کشور دارد. یافته‌های باستانی نقش بسیار مهمی در بررسی فرهنگ‌ها و تمدن‌های پیشین ایفا می‌کند و به ما اطلاعات قابل توجهی درباره زندگی و فرهنگ اقوام و قومیت‌های گوناگونی که در آن منطقه داشته‌اند، می‌دهد.

وی اظهار داشت: این یافته‌ها به ما اجازه می‌دهد تا از تاریخ و فرهنگ گذشته آگاهی کسب کنیم و با تحلیل و بررسی آنها، به شناخت عمیق‌تری از هویت ملی و فرهنگی خود برسیم.

نیکخواه‌قمی با اشاره به علاقه هر دو کشور ایران و یونان در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی، آمادگی خود را جهت همکاری در خصوص تبادل دانش و تجارب در زمینه مدیریت موزه‌ها، بازسازی و حفاظت از آثار باستانی اعلام کرد.

انتهای پیام/

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved