logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/07/06 - 14:53
  • 743
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

گردهمایی ادبا و شاعران بنگلادش در سمینار «حافظ و نذرالاسلام: شاعران همنوا و همدل»

ادبا و شاعران بنگلادش در سمینار «حافظ و نذرالاسلام: شاعران همنوا و همدل» به میزبانی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در داکا گردهم آمدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به منظور مقایسه آرا و اندیشه‌های دو شاعر نامدار ایرانی و بنگالی، سمینار «حافظ و نذرالاسلام: شاعران همنوا و همدل» با حضور جمعی از ادبا، فرهیختگان، شعرا و علاقه‌مندان به شعر و ادب فارسی با مشارکت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در داکا و مؤسسه مطالعات قاضی نذرالاسلام برگزار شد.

حسن مبارک، رئیس انجمن فیلم کوتاه بنگلادش در آغاز این مراسم، به تشریح هدف اصلی از برگزاری سمینار «حافظ و نذرالاسلام: شاعران همنوا و همدل» پرداخت.

وی گفت: هدف اصلی این رویداد، ایجاد فرصتی برای معرفی نویسندگان بزرگ جهان مانند نذرالاسلام و حافظ به جوانان امروز است.

زاهد عابدین، رئیس انجمن فرهنگی چین ـ بنگلا شباهت‌های عرفانی را که می‌توان در وقایع زندگی حافظ و نذرالاسلام علیرغم تفاوت جغرافیای دو کشور و زمان مشاهده کرد، برشمرد.

کمرول حسن، استاد گروه زبان و ادبیات عربی از دانشگاه اسلامی کوشتیا به ارائه مقاله با عنوان نذرالاسلام و حافظ: همنوا و همدل پرداخت و گفت: شاعرانی که به عشق خالق معتقدند متعلق به کشور و قشر خاصی نیستند. فرقی ندارد که در چه زمانی یا کشوری متولد شوند، متعلق به تمام جهان و کل بشریت هستند.

احسن الهادی، دانشیار گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه داکا، محمد جهاد الدین، معاون وزیر دارایی دولت بنگلادش و محمد ذاکر حسین، مدیر اجرایی مؤسسه نذرالاسلام نیز به عنوان مهمانان این همایش  سخنرانی کردند و تأثیر حافظ بر شعر نذرالاسلام و شباهت‌های زبان، موضوع و ویژگی‌های هر دو شاعر را با قرائت ابیاتی برجسته را یادآور شدند.

ام شمشیر علی، استاد برجسته ادبیات بنگالی نیز در این مراسم، مطرح کرد: اگر می‌توانستیم قاضی نذرالاسلام را به درستی به جهانیان معرفی کنیم، امروز جایگاه او در حوزه ادبیات جهان بسیار بالاتر بود.

وی افزود: حافظ شاعر بزرگی است که شهرت جهانی دارد. دانش و فلسفه حکمت او چنان عمیق بود که در بیشتر موارد افراد عادی نمی‌توانستند معنای زیربنایی زبان شعر او را درک کنند.

امداد الحق هم در سخنرانی خود، گفت: دلیل اصلی درگیری جهانی امروز، از بین رفتن معنویت از ذهن مردم است. به همین خاطر ما باید ادبیات شاعران بشردوست مانند حافظ و نذرلاسلام را بیش از پیش مطالعه کنیم.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved