logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/20 - 09:36
  • 793
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
رایزن فرهنگی ایران در سریلانکا

وحدت در اندیشه امام‌ خمینی یک شعار نبود

همزمان با سی و سومین سالگرد رحلت ملکوتی امام خمینی(ره) به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در سریلانکا با حضور شخصیتهای دینی ،علمی، سیاسی و دوستداران امام راحل در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی سمینار" وحدت در اندیشه امام خمینی (ره)" برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در آغاز این سمینار رایزن فرهنگی ایران در سریلانکا ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در سمینار و تشکر از سخنرانان، با گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) گفت: امروز برای بررسی اندیشه فردی گرد آمده ایم که شخصیتی چند بعدی داشت.امام خمینی(ره) به عنوان مجتهدی تراز اول در جهان تشیع، و عارفی الهی ،مهمترین انقلاب قرن بیستم را رهبری کرد. 

وی افزود: امام خمینی(ره) در جامعه ایران وحدت را رمز پیروزی بر رژیمی فاسد و ستمگر می دانست و در جهان اسلام وحدت همه مسلمانان با گرایشهای مختلف مذهبی را عامل پیروزی بر دشمنان و رهایی از وابستگی های سیاسی،اقتصادی و فرهنگی می دانست. او همچنین اتحاد مردم و دولت های کوچک و مظلومی که همواره تحت ظلم و ستم استکبار و نظام سلطه بوده اند را رمز رهایی و رسیدن به استقلال واقعی می دانست. البته این نگاه امام ریشه در آموزه های قرآنی داشت. وحدت در اندیشه امام‌ خمینی یک شعار نبود، یک باور مبتنی بر اعتقادات او به عنوان یک مجتهد دینی بود.

رایزن فرهنگی ایران در سریلانکا افزود: از نظر او خداوند یکتا مظهر وحدت بود. باور به خالق و مبدأ واحد هستی، انسانها را همبسته می کند و مانع اختلاف و جدایی می شود. به باور امام خمینی(ره) منشأ وحدت اعتصام به ریسمان الهی‌ است. در نظر او وحدت با محور الهی ارزشمند است ،چون راه راستی و فطرت انسانی است،و راه حق و راستی، راه خدا و پیامبران است.

وی گفت: امروز در سی و سومین سالگرد رحلت امام خمینی(ره)  شاهد حضور نمایندگان ادیان و اندیشه های مختلف در این سمینار هستیم که به صلح و آرامش و زندگی مسالمت آمیز در کنار هم باور دارند، و این نشان دهنده این است که مخاطب امام خمینی(ره) برای وحدت نه تنها مسلمانان جهان ،بلکه پیروان همه ادیان می باشد.

سخنران بعدی این سمینار راهب بودایی آساجی نایاکا دبیر سازمان راهبان بودایی آمورا پورا در سریلانکا بود که ضمن گرامیداشت سالگرد رحلت امام خمینی(ره) و تجلیل از امام به عنوان یک شخصیت بلند پایه مذهبی گفت: فعالیتهای حدود سه دهه من به عنوان یک روحانی بودایی مرا به این درک و تجربه واقعی رسانده که یک رهبر دینی که در جهت صلح و وحدت فعالیت می کند باید واجد شرایط ویژه ای از جمله ،تعهد و فداکاری،بردباری و استقامت،قدرت و اراده راسخ  باشد و امام خمینی به عنوان یک شخصیت و رهبر مذهبی و در عین حال رهبر سیاسی یک انقلاب و کشور، دارای همه این ویژگی ها بود. به همین دلیل بعد از سی و سه سال از مرگ او همگان به نیکی از او یاد می کنند.

وی گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری جهان و بویژه سریلانکا به این وحدت و صلح و دوستی همه اقوام و ادیان نیاز دارد و اگرچه شخصیتی مانند امام خمینی در میان ما نیست اما اندیشه و رفتار او می تواند بهترین الگو برای سایر رهبران مذهبی باشد.

اسقف بازنشسته کلیسای متدیست سریلانکا اسیری پریرا سخنران بعدی این سمینار بود. وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) و تاکید بر اهمیت این مراسم گفت: شخصیت ها و رهبران مذهبی همواره نقش برجسته ای در اتحاد و صلح و دوستی جوامع داشته اند و برگزاری اینگونه مراسم و تحلیل اندیشه و رفتار رهبران دینی می تواند الگوی مناسبی برای هر جوامع مختلف  باشد. امام خمینی یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین این شخصیت ها در عصر حاضر است.

وی گفت: من از برگزاری این سمینار و دعوت از رهبران مذاهب و ادیان برای وحدت و هماهنگی بین ادیان و بررسی نقش و اندیشه یکی از رهبران مذهبی در زمینه وحدت قدردانی می کنم و به گمانم  یکی از الزامات اساسی هماهنگی بین ادیان این است و معتقدم باید عمیقاً در ایمان خودشان ریشه داشته باشد. فقط در آنصورت است که شما می توانید با هم در کشف و درک شباهت ها و تفاوت های ایمان یکدیگر سیر کنید.

وی با شرح تاریخ ورود مسیحیت به سریلانکا توسط ایرانیان و کشف صلیب آنورادهاپورا به عنوان میراث غنی هماهنگی بین ادیان گفت: اولا ما مسیحیان در سریلانکا مسیحی بودنمان را مدیون ایرانیان می دانیم و عمیقا بر این باوریم با گفتگو با همه ادیان می توانیم نقش مهمی در ایجاد وحدت و همدلی و جامعه ای صلح آمیز ایفا کنیم. از طرف خود و کلیسای متدیست از رایزنی فرهنگی ایران برای جمع کردن نمایندگان ادیان مختلف کنار هم و گفتگو پیرامون شخصیت وحدت آفرین یک رهبر مذهبی سپاسگزارم.

پروفسور سامانتا ایلانگاکا استاد فلسفه دانشگاه پرادینا سخنران بعدی این سمینار بود که ضمن ابراز تسلیت به مناسبت سالگرد رحلت  امام خمینی(ره) و تاکید بر اندیشه وحدتی امام خمینی در عرصه های مختلف بویژه برای ادیان گفت: حفظ وحدت با قبول تنوع ؛ یک نیاز واقعی است و این مهم برای ادیان و پیروان ادیان بسیار ضروریست.

سابرامانیا کوراکول راهب هندو دیگر سخنران این سمینار بود که ضمن ابراز خرسندی از حضور در مراسم سالگرد امام خمینی(ره) گفت: سی و سومین سالگرد رحلت امام خمینی را به پیروان همه ادیان جهان مسلمان،مسیحی،بودایی،یهودی، هندو و دیگر ادیان تسلیت عرض می کنم . برای من بسیار موجب افتخار است که در مراسم مرد بزرگ و رهبر مذهبی عالیقدری همچون امام خمینی حضور داشته باشم و سخنرانی کنم.

وی گفت: امروز مردم ایران بخاطر تحریم های ظالمانه آمریکا دارای مشکلات اقتصادی هستند ولی همگی به خوبی یاد داریم که در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری این مرد بزرگ مردم و کشور ایران با مشکلات متعددی ازجمله شروع جنگ و دشمنی های کشورهای غربی دست و پنجه نرم می کرد. اما در آن زمان امام خمینی با تکیه بر ایمان قلبی اش مردم را به آرامش و ایستادگی در برابر دشمن فراخواند و به آنها وعده پیروزی داد و اکنون بعد از سی و سه سال همه جهان شاهد است که حق با او بود و او و مردم ایران پیروز شدند. اکنون هم اگرچه او 33 سال است در میان ما و مردم ایران نیست اما راه و اندیشه او زنده است،بنابراین با موفقیت دوران تحریم های اقتصادی را پشت سر خواهند گذاشت.

وی ضمن شرح مختصری از زندگی امام از کودکی تا رحلت گفت: با اینکه او در کودکی پدر را ازدست داد اما با تلاش و کوشش و مطالعه علوم دینی،فلسفه ابن سینا و ملاصدرا و عارفان بزرگ در جوانی به عالیترین درجه علمی در اسلام شناسی رسید و توانست به عنوان رهبر مذهبی مهمترین انقلاب قرن بیستم را رهبری کند. از رایزنی فرهنگی ایران در کلمبو بسیار تشکر می کنم که مرا به مراسم بزرگداشت این مرد بزرگ علمی، عرفانی و مذهبی دعوت نموده است.

در ادامه جونیوس سیلوا فعال حقوق بشر و مشاور حقوقی ضمن ابراز تسلیت به مناسبت سالگرد رحلت امام خمینی(ره) گفت: این مراسم و گرامیداشت بسیار مهم است زیرا ما امروز در اینجا گرد هم آمده ایم تا سی و سومین سالگرد رحلت امام خمینی را گرامی بداریم که با کنار گذاشتن  خاندان  پهلوی، پایان دادن به قرن ها حکومت استبدادی در ایران ،پیروزی انقلاب اسلامی و تأسیس جمهوری اسلامی در سال 1979 نقش بسزایی داشت. او نوع حکوت جدیدی را به جهان معرفی کرد که مبتنی بر ولایت فقیه است.

مولوی لافیر مدنی مترجم و رئیس بنیاد هاشمی در سریلانکا آخرین سخنران این سمیار ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی و شرح ویژگی های شخصیتی امام خمینی گفت: توکل به خدا و ایمان قلبی و عمیق امام موجب شد که با شعار نه شرقی، نه غربی به استقلال همه جانبه بیندیشد و در این مسیر هم موفق بود. واکنون نیز اندیشه و تفکر او ازجمله باور و اعتقاد او به اتحاد برای پیروزی راه گشای بسیاری از مشکلات بویژه مشکلات مسلمین می باشد.

برگزاری نمایشگاه عکس،کتاب و پوستر های حضرت امام،پخش کلیپ هایی پیرامون شخصیت امام خمینی و نظرات صاحبنظران در خصوص سیره و سلوک امام از دیگر برنامه های جنبی این سمینار بود.

انتهای پیام/

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved