logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/05/14 - 12:49
  • 912
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

معرفی مکتوبات فرهنگی ایران در نمایشگاه کتاب قزاقستان

مکتوبات فرهنگی ایران در نمایشگاه و بازارچه کتاب تحت عنوان «Elorda – KitapTime» قزاقستان در معرض دید علاقه‌مندان و دوستداران کتاب قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت روز پایتخت قزاقستان، نمایشگاه و بازارچه کتاب تحت عنوان «Elorda – KitapTime»  با همکاری وزارت فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان، کتابخانه آکادمی ملی، شهرداری منطقه یسیل نورسلطان و انتشارات فولیانت در محل این کتابخانه، برگزار شد.

در این مراسم رایزن فرهنگی ایران، سفرای کشورهای اسپانیا، رژیم صهیونیستی، قطر، رایزن فرهنگی سفارت روسیه، رایزن فرهنگی سفارت هند، نمایندگان مراکز فرهنگی ژاپن و هند، نخبگان جامعه ادبی، نمایندگان انتشارات قزاقستان، مرکز ملی نسخ خطی و کتب نادر قزاقستان، نمایندگان مدارس و پیش دبستانی نورسلطان حضور داشتند.

 در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، خانم سیدآوا کومیس کارساکبای قیزی، معاون کمیته فرهنگ وزارت فرهنگ و ورزش قزاقستان با قرائت پیام تبریک «دوران آبایف» وزیر فرهنگ و ورزش قزاقستان گفت: چنین برنامه‌های فرهنگی بستر مطلوبی برای همکاری‌های بین انتشارات و نهادهای دولتی و تبادل تجربیات بین آنها و نیز ترویج فرهنگ کتابخوانی است.

وی افزود: معرفی دستاوردهای پایتخت قزاقستان و ترویج نشریات آن از سایر اهداف این نمایشگاه است.

علی اکبر طالبی‌متین، رایزن فرهنگی ایران در قزاقستان نیز در سخنان خود با تبریک فرارسیدن روز پایتخت در این کشور گفت: نمایشگاه کتاب رایزنی فرهنگی ایران در این مکان بخش کوچکی از آخرین دستاوردهای علمی و کتب منتشره طی سالیان اخیر است.

وی اظهار داشت: امیدواریم با توجه به امضای سند برنامه مبادلات فرهنگی بین ایران و قزاقستان که در خلال سفر توکایف، رئیس جمهور قزاقستان به ایران صورت گرفت، فصل جدیدی در مناسبات دو کشور به ویژه حوزه نشر کتاب و کالاهای فرهنگی آغاز شود.

در ادامه، تورسین ژورتبای از دانشمندان و آبای شناسان معروف قزاقی در سخنان خود گفت: جوامع بشری پیشرفت و دستاوردهای علمی خود را مدیون میراث مکتوب می‌دانند. این نمایشگاه نیز با هدف ادای احترام به این میراث برگزاری شده است.

سیداحمد قوتیقدم، نویسنده مشهور قزاقستان از یگر سخنرانان این مراسم بود. وی گفت: کتاب خوانی نه تنها باعث پرهیز انسان از اعمال غیر اخلاقی می‌شود بلکه کتاب خواندن در تربیت معنوی جوانان نیز بسیار حائز اهمیت است.

بولدیکوف ژاندوس، رئیس مرکز ملی نسخ خطی و کتب نادر قزاقستان بیان کرد: این برنامه فرهنگی که شامل نمایشگاه و بازارچه کتاب و صنایع دستی است توسط وزارت فرهنگ و شهرداری نورسلطان در آستانه روز پایتخت به منظور ترویج و تقویت فرهنگ کتاب خوانی بین آحاد مردم بخصوص بین کودکان و جوانان برگزار می‌شود. امیدواریم این نماشگاه مورد توجه شرکت کنندگان قزاقی و خارجی قرار گرفته باشد.

در ادامه این مراسم، خانم یریمجان نورلیبیک قیزی،‌ رئیس انستیتوی کودک «اوینا» اظهار داشت: همانطور که همگان می دانید سال 2022 توسط رئیس جمهور قزاقستان سال کودک نامگذاری شده است، لذا می بایست برخی اقدامات را در راستای پیشرفت کودکان و نوجوانان انجام دهیم. یکی از این اقدامات احیای فرهنگ کتابخوانی و دوری از گجت‌های مدرن است.

در این نمایشگاه انتشارات مهم قزاقستانی از جمله فولیانت، قاسم، آبای و نمایندگانی از سایر کشورهای خارجی، رایزنی فرهنگی ایران، مرکز فرهنگی روسی «خانه روسیه»، مرکز فرهنگی سفارت ژاپن، مرکز فرهنگی سفارت هند و ... شرکت کردند.

شایان ذکر است؛ موضوع اصلی این نمایشگاه به سال کودکان اختصاص داشت. در این راستا برنامه‌های فرهنگی و هنری مختلفی برای کودکان و نوجوانان اجرا شد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved