logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/12 - 09:59
  • 570
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
محمدرضا بهمنی تأکید کرد:

ضرورت شناخت ظرفیت‌ها و بسترهای فرهنگی برای افزایش تعاملات هنرمندان ایران و هند

معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در دیدار با هنرمندان کشور هند بر ضرورت شناخت ظرفیت‌ها و بسترهای فرهنگی برای افزایش تعاملات هنرمندان دو کشور در مسیر خلق آثار و نمادهای فرهنگی، هنری و تمدنی مشترک تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدرضا بهمنی، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه برنامه سفر خود به هند، با جمعی از هنرمندان این کشور در عرصه صنایع دستی، فرش، مینیاتور، خوشنویسی، صنایع دستی فلزی و منبت کاری، دیدار و گفت‌وگو کرد.

بهمنی در سخنانی، ضمن تشریح رویکردهای جدید سازمان فرهنگ در ظرفیت سازی و توسعه تعاملات بخش خصوصی به ویژه فعالان در عرصه هنر گفت: ایران و هند باید با بهره گیری از گذشته درخشان و ظرفیت‌های موجود به ترسیم آینده درخشان‌تر از همکاری‌ها به ویژه با تقویت سهم و نقش فعالان بخش خصوصی در عرصه هنر و صنایع دستی بپردازند.

معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی به سامانه صبا و ظرفیت‌های پیش بینی شده در آن جهت فراهم سازی امکان معرفی و همکاری هنرمندان ایرانی و سایر کشورها اشاره و ابراز امیدواری کرد هنرمندان ایران و هند با ارتباطات مستمر و تعاملات شبکه‌ای بتوانند ظرفیت‌های هنری دو کشور را فعال کرده و همچون گذشته تاریخی در مسیر خلق آثار و نمادهای برجسته فرهنگی، هنری و تمدنی مشترک گام بردارند.

وجود ظرفیت‌های گسترده همکاری ایران و هند در زمینه ادبیات، فرهنگ و هنر

مظفر علی، کارگردان و تهیه کننده سینما نیز در این نشست، تفکر و اندیشه‌های فلسفی و عرفانی شاعران بزرگ پارسی گو همانند مولانا و امیرخسرو دهلوی را بنیان‌های مشترک جهت فهم و پی ریزی همکاری دو ملت ایران و هند در طول تاریخ گذشته خواند.

وی تصریح کرد: ادبیات، فرهنگ و هنر در ایران و هند همواره ظرفیت و بسترهای گسترده‌ای را جهت همکاری مستمر و پایدار دو ملت فراهم ساخته و امروزه نیز می‌توان با بهره گیری از بنیان‌های مشترک معنوی و فرهنگی دو ملت بر استمرار و تقویت همکاری‌ها تمرکز کرد.

مظفر علی اظهار داشت: پل‌های زیادی جهت وصل کردن و ایجاد پیوند دو ملت وجود دارد که باید شناسایی شود و عمده ترین پل نیز که می‌تواند بسترها و ظرفیت‌های همکاری به ویژه در حوزه سینما را شکل دهد ادبیات و پیام‌های اخلاقی و اجتماعی آن است.

خانم جایاجیتلی، رئیس اتحادیه صنعت گران صنایع دستی هند ضمن معرفی این اتحادیه و ظرفیت‌های موجود در آن، به سفر اخیرش به ایران و دیدار با هنرمندان و صنعتگران ایرانی در اصفهان، یزد و تهران اشاره کرد.

وی خواستار فراهم شدن امکان حضور هنرمندان هندی در ایران و تبادل تجربیات دو کشور در حوزه صنایع دستی شد.

محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی‌نو نیز در این نشست، هنر را زبان مشترک همه انسان‌ها و برخاسته از فطرت انسانی و وحدت بخش خواند و خاطرنشان کرد: به دلیل ارزش‌های مشترک فرهنگی و تاریخی موجود بین ایران و هند ظرفیت‌ها و زمینه‌های گسترده‌ای جهت همسویی و همکاری هنرمندان دو کشور فراهم است.

وی با اشاره به رویکردهای تحولی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابراز امیدواری کرد از طریق پیش بینی ساز و کارهای مناسب به زودی تعاملات پیوسته و سودمند هنرمندان دو کشور طراحی و اجرا شود.

در ادامه این برنامه نیز هر یک از هنرمندان شرکت کننده از شهرهای دهلی، جیپور، کرلا و آگرا به تشریح ظرفیت‌های همکاری دو جانبه با هنرمندان ایرانی پرداختند.

در حاشیه این نشست، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از آثار هنری هنرمندان هندی نیز بازدید به عمل آورد.

در پایان مقرر شد؛ ضمن عضویت هنرمندان در سامانه صبا، نسبت به هماهنگی لازم جهت برقراری ارتباط و تعامل میان فعالان حوزه هنر هند و ایران انجام گیرد و اقدامات لازم جهت شکل گیری تعاملات صنعتگران دو کشور انجام شود.

انتهای پیام/ص

 

 

       

 

   

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved