logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/02/10 - 10:46
  • 704
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رایزن فرهنگی ایران در باکو:

امام خمینی(ره) نور امید به دل مظلومان فلسطینی تاباند

قربانعلی پورمرجان در همایش «نقش قدس در تقویت همبستگی و هویت مشترک امت اسلامی» تأکید کرد: امام خمینی(ره) با اعلام روز قدس، نور امید به دل مظلومان فلسطینی تاباند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مناسبت روز جهانی قدس، همایش «نقش قدس در تقویت همبستگی و هویت مشترک امت اسلامی» با حضور 400 تن از فعالان و علاقه‌مندان به مسأله قدس شریف، تشکل‌های اجتماعی زنان، نمایندگان محافل علمی، فرهنگی و دینی جمهوری آذربایجان، کارگزاران نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در باکو و جمعی از دانشجویان ایرانی در محل سالن اجتماعات مرکز فرهنگ شهریار رایزنی فرهنگی کشورمان در باکو برگزار شد.

قربانعلی پورمرجان، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو در سخنانی، قدس و فلسطین را از مهمترین موضوع جهان اسلام دانست و افزود: 74 سال است که به مردم فلسطین ظلم می‌شود و سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای نه تنها این مشکلات را حل نکردند، بلکه نمک بر زخم فلسطینی‌های مظلوم نیز پاشیدند.

وی افزود: بعد از انقلاب اسلامی ایران، امام خمینی(ره) چند اقدام مهم انجام دادند که یکی از آنها اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس بود. امام راحل در این خصوص فرمودند: قدس، مشکل اول جهان اسلام است و بر همین اساس هیچ رابطه‌ای با اسرائیل و آفریقای جنوبی نخواهیم داشت چون هر دو رژیم آپارتایدی هستند.

پورمرجان اظهار داشت: در سال 1994 با سقوط آپارتاید در آفریقای جنوبی، روابط سیاسی با آن کشور برقرار شد اما چون هنوز سیستم تبعیض نژادی و ظلم به مردم فلسطین در سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد از نظر ما رژیم اشغالگر قدس به رسمیت شناخته نمی‌شود و مبارزه با آن رژیم از وظائف امت اسلام شناخته می‌شود.

رایزن فرهنگی کشورمان در باکو تصریح کرد: با اعلام روز قدس از سوی امام راحل(ره)، نور امید به دل مظلومان فلسطینی تاباند و میلیون‌ها انسان آواره و مبارز را برای مقابله عملی با توطئه‌های رژیم اشغالگر قدس و آمریکای جهانخوار مصمم کرد.

وی ادامه داد: اعلام روز جهانی قدس، آن را به عنوان محور وحدت در بین امت اسلام و نیز هویت بخشی به مبارزین فلسطینی تبدیل کرد که نتیجه آن تزریق انرژی و انگیزه به حرکت‌های مقاومت در فلسطین بود و نتیجه آن را بعد از سال 1979 دیدیم که چگونه انتفاضه‌های مختلف رخ داد و مردم فلسطین به برخی از دستاوردهای محسوس رسیدند.

روز قدس متعلق به همه مسلمانان جهان است

سیدعباس موسوی، سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان نیز در این کنفرانس، مطرح کرد: ما مسلمانها با مسیحی‌ها، یهودیان و پیروان دیگر ادیان مشکلی نداریم و در همه جوامع پیروان اسلام بصورت مسالمت آمیز زندگی می‌کنند.

وی مطرح کرد: روز قدس متعلق به همه مسلمانان و حتی همه انسان‌های آزادی خواه است. این روز برای همه ما یادآوری می‌کند که این اقدامات اشتباه است و این جنایات هر جای جهان باشد، محکوم است.

میرجعفر ایوب اف، یکی از روحانیون سرشناس جمهوری آذربایجان تأکید کرد: در سیاست بین‌المللی امروز شرایطی را به وجود می‌آورند و حق و حقوقت را ضایع می‌کنند و تو را مجبور به تحمل این بی عدالتی می‌کنند که تو باید مظلوم باشی و عقب مانده و این عقب ماندگی را آنچنان جلوه می‌دهند که از اسلام است.

حجت‌الاسلام والمسلمین میرسلام، معاون نماینده ولی فقیه در جمهوری آذربایجان نیز در سخنرانی خود، اذعان کرد: روز قدس یکی از روزهای عزیز است که امام خمینی(ره) این روز را در آخرین جمعه ماه میهمانی خدا انتخاب کردند.

وی گفت: بر ما مسلمانان لازم است که گروهها تکفیری را بشناسیم که مصداق بارز آنها صهیونیست‌ها هستند که در زیر لوای یهودیت به بدترین نوع ممکن، مسلمانان فلسطینی را مورد ظلم و تعدی قرار می‌دهند.

در ادامه، اشعاری به مناسبت روز قدس توسط گل بالا فنائی، روحانی و شاعر اهل البیت(ع) جمهوری آذربایجان قرائت شد و مورد توجه حاضرین قرار گرفت.

همچنین، نمایشگاه عکسی با موضوع جنایات رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی در دو طبقه از ساختمان مرکز شهریار برگزار شد.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved