logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/05/09 - 12:43
  • 1855
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اعطای گواهینامه پایان دوره زبان فارسی به فارسی‌آموزان عشق‌آباد

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، به فارسی‌آموزانی که دوره آموزش زبان فارسی را با موفقیت پشت سر گذاشتند، گواهینامه قبولی اعطا کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ترکمنستان، مراسم جشنی در عشق‌آباد برگزار شد و از فارسی‌آموزان با اعطای گواهینامه پایان دوره آموزشی، تقدیر به عمل آمد.

در این مراسم نوید رسولی، رایزن فرهنگی، محمود صادقی، معاون سفارت کشورمان در ترکمنستان، دیپلمات‌های ایرانی، برخی شخصیت‌های فرهنگی و علمی ترکمنستان، اقشار مختلف جامعه ترکمنستان از جمله فارسی‌آموزان و والدین آنها و ایرانیان مقیم عشق‌آباد حضور داشتند.

نویدرسولی در سخنانی، عید قربان را یادآور پاکی، ایثار و عشق به خداوند متعال دانست که هر سال در روز دهم ذی‌الحجه برگزار می‌شود.

رایزن فرهنگی کشورمان در ترکمنستان با برشمردن مشترکات فرهنگی دو کشور در عید قربان، افزود: عید قربان یا قربان بایرام از مناسبت‌های مورد احترام دو کشور است که با آداب و رسوم خاصی برگزار می‌شود و ریشه در فرهنگ دو کشور دارد.

رسولی با اشاره به آیه‌ای از قرآن کریم درباره قربانی کردن و تقوای انسان‌ها، اظهار داشت: از جمله آموزه‌های اسلام برای تکامل و رشد انسان‌ها، ایثار از جان و مال در راه خداوند یگانه است؛ به این معنا که انسان، همه دارایی‌ها و امکاناتش را امانتی الهی بداند که باید در طریق بندگی هزینه کند. قربانی کردن نمادی از قطع دلبستگی و وابستگی‌ها و جلوه‌ای از ایثار مال و جان در راه محبوب واقعی و رضای خداوند متعال است.

وی سخنان خود را با تشکر از «سردار بردی محمداف، رئیس جمهوری ترکمنستان» به خاطر فراهم آوردن زمینه‌های فعالیت رایزنی فرهنگی به منظور شناخت بیشتر و بهتر فرهنگ‌ها و توسعه روابط دو کشور به پایان رساند.

در ادامه،‌ محمود صادقی، معاون سفارت کشورمان در ترکمنستان ضمن عرض تبریک عید قربان و با بیان داستان حضرت ابراهیم(ع) به دو وجه این عید اشاره کرد و گفت: یک وجه عید قربان فلسفه وجودی و وجه دیگر آداب آن است. هر دو آنها از شأن و جایگاه والایی برخوردارند. حضرت هاجر برای نوشانیدن آب به فرزندش اسماعیل بین کوه صفا و مروه در تلاش بود. همه اینها داستانی از واقعیت‌هایی است که به ایثار و مقام بندگی در پیشگاه خداوند متعال مربوط می‌شود.

صادقی در بخشی دیگر، با اشاره به آداب مختلف نظیر احترام به خانواده و همسایه در عید قربان گفت: من در مدتی که در ترکمنستان هستم مشاهده کرده‌ام که مردم ترکمنستان بسیار به آداب و سنن خود در این خصوص پایبند هستند. 

معاون سفارت کشورمان در ترکمنستان با اشاره به اهمیت جایگاه حج گفت: آقای سردار بردی محمداف رئیس جمهوری ترکمنستان اولین سفر خارجی خود را به مکه مکرمه و مدینه منوره انجام داد که این بیانگر احترام مردم ترکمنستان به شأن و جایگاه آداب و مناسک دینی است.

صادقی به بیان سفر رؤسای جمهوری دو کشور ترکمنستان و ایران طی سه هفته گذشته به کشورهای یکدیگر اشاره و ابراز امیدواری کرد روابط دو کشور در همه زمینه‌ها به ویژه حوزه فرهنگی توسعه یابد.

یعقوب کالمرادوف، نقاش شهیر ترکمنستانی با قدردانی از رایزنی فرهنگی به خاطر برگزاری چنین مناسبت‌هایی که به ارتقای روابط فرهنگی دو کشور کمک بسزایی می‌کند، به تاریخ عید قربان اشاره کرد.

وی به بیان آداب و رسوم مردم ترکمنستان و برگزاری جشن‌هایی با حضور گروه‌های موسیقی فولکلور در عید بندگی و ایثار پرداخت و گفت: ترکمن‌ها سه روز قبل و در آستانه عید قربان، خانه تکانی می‌کنند و پس از خانه تکانی، نان‌ها و شیرینی های مخصوص پخت میکنند و بین همسایهها برای شادی روح اموات، خیرات می‌کنند.

کالمرادوف افزود: آنها در عید قربان لباس‌های نو میپوشند و هر خانواده‌ای در حد توان خود پس از اقامه نماز عید، قربانی می‌کند. آنها گوشت قربانی را به سه قسمت تقسیم می‌کنند یک قسمت را برای خود، یک قسمت دیگر را برای همسایگان و قسمت سوم را به نیازمندان می‌دهند و نخستین غذایی که از آن می‌پزند و میخورند برای شادی درگذشتگان و سلامتی خود است.

اجرای برنامه‌های هنری، پخش کلیپ، خواندن مقاله درخصوص مشترکات فرهنگی اقوام ترکمن در ایران و ترکمنستان در عید قربان، اعطای گواهینامه‌های پایان دوره آموزشی، اهدای جوایز به فارسی‌آموزان برگزیده پایان بخش مراسم یادشده بود.

انتهای پیام/ص

 

. .

. .

تصاویر

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved