logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/04/06 - 09:07
  • 730
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با همکاری خانه فرهنگ ایران در لاهور صورت می‌گیرد؛

اضافه شدن دو بخش «اقبال لاهوری» و «برنامه‌های فرهنگی ایران و پاکستان» به رادیو دانشگاه مرکزی پنجاب

دو بخش «اقبال لاهوری» و «برنامه‌های مشترک فرهنگی ایران و پاکستان» به برنامه فارسی زبان کانال رادیویی (FM92.6) دانشگاه مرکزی پنجاب تحت عنوان «ایرانشناسی» اضافه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جعفر روناس، مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در لاهور در جریان بازدید از دانشگاه مرکزی پنجاب با مسئولین دانشکده مطالعات رسانه و ارتباطات این دانشگاه دیدار کرد و طرفین در باره گسترش همکاری‌های دوجانبه گفت‌وگو کردند.  

در این نشست تیمور الحسن، رئیس دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط، فواد بیگ، رئیس بخش ارتباطات جمعی، خانم حنا ادیب، مسئول شبکه رادیو دانشگاه، عرفان اسلام، مسئول شبکه تلویزیونی دانشگاه، خانم رباب اختر تولید کننده برنامه‌های تلویزیونی دانشگاه، مرتضی شیبلی از مسئولین دانشکده و سید کرار حیدر، استاد فیزیک و مسئول گوشه رومی با وابسته فرهنگی کشورمان تبادل نظر کردند. 

سینمای ایران جایگاه ممتازی در منطقه و جهان دارد

تیمور حسن، رئیس دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط دانشگاه مرکزی پنجاب گفت: فرهنگ و پاکستان و ایران ریشه مشترک دارد و پاکستانی‌ها زبان فارسی را مادر زبان اردو می‌دانند. نسل جوان پاکستان علامه اقبال، مولانا رومی و شیخ سعدی را دوست دارد و از آثار آنها بهره مند می‌شود.

وی با اشاره به پیشرفت صنعت سینمای ایران اظهار داشت: سینمای ایران بدون تردید بهترین سینمای این منطقه بوده و در جهان نیز از جایگاه ممتازی برخوردار است.

تیمور حسن اذعان کرد: بخش فیلم، تلویزیون و رسانه دیجیتالی دانشکده ما فیلم‌های ایرانی را به منظور یادگیری به دانشجویان پیشنهاد می‌کند و اگر امکانات فراهم باشد ما می‌خواهیم از تجربیات فیلمسازان و تولیدکنندگان ایرانی استفاده کنیم.

رئیس دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط ضمن ابراز علاقه‌مندی به همکاری با دانشکده‌های رسانه و ارتباط در ایران گفت: با تبادل هیأت‌هایی مشتمل بر هنرمندان، فیلمسازان و تولیدکنندگان می‌توان از تجربیات همدیگر استفاده کرد و همچنین، تبادل استاد و دانشجو و برگزاری برنامه‌های مشترک را موجب گسترش همکاری و مناسبات فرهنگی بین دو کشور عنوان کرد.  

نقش کلیدی رسانه‌ها در توسعه روابط ایران و پاکستان

جعفر روناس، وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور با اشاره به نزدیکی فرهنگ دو کشور ایران و پاکستان اظهار داشت: با توجه به سطح روابط فرهنگی دو کشور، رسانه‌ها و مطبوعات می‌توانند نقش کلیدی در توسعه روابط دو کشور ایفاء کنند.

وی افزود: دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط در تربیت خبرنگاران و مجریان برنامه باید نکته‌ای را که درنظر داشته باشد و آن نشان دادن تصویری واقعی از کشورهای منطقه به ویژه دو کشور همسایه است به مردم جهان است.

مسئول خانه فرهنگ کشورمان در لاهور گفت: سینمای ایران در جهان شناخته شده است و بسیاری از فیلم‌های ایرانی، نامزد دریافت جایزه در جشنواره‌های بین‌المللی می‌شوند.

وی مفهومی بودن فیلم‌های ایرانی و پوشش اسلامی را از مهمترین ویژگی آنها عنوان کرد و گفت: ما تعدادی از فیلم‌های ایرانی دوبله شده به اردو و یا با زیرنویس اردو را در اختیار دانشکده مطالعات رسانه و ارتباط قرار می‌دهیم تا برای دانشجویان به نمایش بگذارند.

روناس در مورد زبان و ادبیات مشترک بین ایران و پاکستان اظهار داشت: بیشتر اشعار علامه اقبال لاهوری به زبان فارسی است و آثار وی در ایران از محبوبیت زیادی برخوردار است و متون درسی مدارس نیز حاوی آثار ایشان می‌باشد.

روابط ایران و پاکستان ریشه در تاریخ دارد

کرار حیدر، مسئول گوشه رومی در دانشگاه مرکزی پنجاب در سخنانی، مطرح کرد: روابط ایران و پاکستان ریشه در تاریخ دارد و بیشتر عرفایی که به شبه قاره مهاجرت کردند از ایران آمدند. شاید به همین دلیل بسیاری از شاعران و عرفای نامدار شبه قاره از جمله غالب دهلوی، علی هجویری و علامه اقبال به زبان فارسی شعر سروده‌اند.

خانم حنا ادیب، مسئول کانال رادیویی دانشگاه مرکزی پنجاب اظهار داشت: کانال رادیویی دانشگاه تنها کانالی است که برنامه 24 ساعته دارد. ما برنامه‌ای به زبان فارسی تحت عنوان «ایرانشناسی» داریم که به صورت هفتگی در روزهای جمعه پخش می‌شود.

وی افزود: علاقه‌مندیم به محتوای برنامه فارسی زبان کانال رادیویی کیفیت ببخشیم و موضوعات متنوعی مثل علامه اقبال لاهوری و برنامه‌های مشترک فرهنگی ایران و پاکستان را به برنامه اضافه کنیم.

در ادامه، وابسته فرهنگی کشورمان در لاهور آمادگی این نمایندگی را برای بهبودی برنامه فارسی زبان کانال رادیویی اعلام کرد.

روناس در مصاحبه با کانال رادیویی دانشگاه و پیامی ویدئویی برای شبکه تلویزیونی دانشگاه از جوانان پاکستان خواست که از اندیشه‌های علامه اقبال فاصله نگیرند و حتما هر از چند گاهی کلام او را مطالعه کنند، چراکه مطالعه آثار و تفکرات علامه اقبال برای ارتقاء جامعه اسلامی و آگاهی جوانان برای خوباوری و اعتلای دنیای اسلام بسیار ضروری است. 

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved