logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/03/21 - 22:42
  • 692
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست خانه فرهنگ ایران در بمبئی:

از دیدگاه امام برای داشتن یک جامعه فرهنگی پویا، نیازمند ساخت انسان فرهنگی هستیم

سرپرست خانه فرهنگ ایران در بمبئی در مقاله ای نوشت؛ جا دارد نخبگان و دغدغه مندان و کنشگران اجتماعی، اندیشه های امام خمینی (ره) را که توانست معادلات سیاسی حاکم بر جهان را تغییر دهد و راه و گفتمانی نوین را پیش روی بشریت قرا دهد، مورد توجه و واکاوی قرار داده و از مواهب آن جامعه را بهره‌مند سازند.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با سالگرد عروج ملکوتی روح معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در بمبئی با نشر مقاله ای با عنوان "فرهنگ از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)"،  ضمن تشریح دیدگاه امام در زمینه فرهنگ، سی و سومین سالگرد رحلت امام امت را به مسلمانان، آزاد اندیشان و دوستداران انقلاب اسلامی ایران تسلیت عرض کرد.

سرپرست خانه فرهنگ در ابتدای مقاله خود آورده است: نام امام خمینی (ره) همواره یادآور انقلاب شکوهمند مردم ایران در سال 1357 شمسی (1979 میلادی) است. فعالیت های ضد استعماری و استبدادی در طول سالیان متمادی و همچنین شخصیت جامع و با ثبات ایشان در برابر ناملایمات و به خصوص حوادث بعد از انقلاب، چهره ای صبور، پدرگونه و در همان حال امید بخش و ماندگار از ایشان در اذهان ملت مسلمان ایران و سایر ملل آزادیخواه جهان ترسیم کرده است.

در کنار ابعاد شخصیتی و ویژگی های بارز فردی، امام در اندیشه خود به دنبال راهی برای رشد و تعالی نوع بشر بودند که از مسیر خودباوری و اعتلای فرهنگ جامعه می گذشت. از دیدگاه امام برای داشتن یک جامعه فرهنگی پویا، نیازمند ساخت انسان فرهنگی هستیم. از آنجا که اساساً فرهنگ هر جامعه هویت و موجودیت آن جامعه را تشکیل می دهد بنابراین این پرورش فرهنگ است که به هدف نهایی اسلام که همان انسان سازی است کمک می نماید.

وی در ادامه مقاله افزود: امام ضمن پذیرش نیازهای مادی و اقتصادی به عنوان یکی از ابعاد وجود انسان؛ نقش فرهنگ را تعیین کننده و امور دیگر را تابعی از آن می دانستند. با بررسی آثار و سخنرانی های حضرت امام می توان فرهنگ را از دیدگاه ایشان اینگونه مطرح کرد: «فرهنگ عبارت است از دانش، ادب، تعلیم و تربیت، اعتقادات، اخلاق و عمل، گرایشهای فکری، هنجارها، باورها، ارزش ها، برداشت ها و هنر و اجتماع و قواعد آن ها در جامعه» تعریف فوق نشانگر جامعیت افکار ایشان و تاکید بر راهکارهای رسیدن به اهداف جامعه است. از مسائل دیگر مورد تاکید امام، استقلال فرهنگی و استفاده از ظرفیت های فرهنگ اسلامی است، چراکه معتقدند این فرهنگ کامل بوده و ضمن تعهد محور بودن، سعادت و رشد جامعه را در پی دارد».  

وی در قسمت پایانی این مقاله توصیه کرد؛ جا دارد نخبگان و دغدغه مندان و کنشگران اجتماعی، اندیشه های این بزرگمرد تاریخ معاصر را که توانست معادلات سیاسی حاکم بر جهان را تغییر دهد و راه و گفتمانی نوین را پیش روی بشریت قرا دهد، مورد توجه و واکاوی قرار داده و از مواهب آن جامعه را بهره مند سازند.

لازم به ذکر است این مقاله در راستای تبین گفتمان فرهنگی انقلاب اسلامی در روزنامه های کثیر الانتشار مومبای اردو نیوز  مورخ 7 ژوئن 2022 (17 خرداد 1401)و اردو تایمز 8 ژوئن 1401 ( 18 خرداد ماه سال جاری) به چاپ رسید.

انتهای پیام/

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved