اجلاس بینالمللی «رویکردهای چند فرهنگی در مسائل مهم جهانی» در باکو
اجلاس بینالمللی «رویکردهای چند فرهنگی در مسائل مهم جهانی» با حضور اندیشمندان و فرهیختگان در باکو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، ابوذر ابراهیمیترکمان، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به منظور شرکت در اجلاس بینالمللی «رویکردهای چند فرهنگی در مسائل مهم جهانی» به باکو سفر کرده بود در سخنرانی خود، گفت: ما ایرانیها و آذربایجانیها نباید اجازه دهیم فکر جوانان ما به اسارت گرفته شوند. ما فرهنگی قوی داریم و باید به فرهنگ خود ببالیم و به آن افتخار کنیم.
الله شکور پاشازاده، رئیس اداره مسلمانان قفقاز نیز در این اجلاش، چند فرهنگ گرایی را یک ثروت ملی و بینالمللی برای آذربایجان و دنیا دانست که باید مورد بهره برداری قرار بگیرد.
کمال عبدالله، رئیس دانشگاه زبانهای آذربایجان هم در افتتاح این اجلاس، گفت: ایده چند فرهنگ گرایی در آذربایجان پرورش یافته و پتانسیل بزرگی برای کشور ما دارد و از سیاستهای آقای الهام علی اف رئیس جمهور این کشور محسوب میشود.
خانم کاترین مارشال، معاون انجمن بینادینی جی20، گفت: ارزشهای دینی و معنوی باید قسمتی از راه حل جهانی برای پیاده سازی صلح باشد که ما این دیالوگ را از سال 1999 آغاز کردهایم و با رهبران دینی دنیا هم چندین دور از مباحث را برگزار کردهایم. موضوع چند فرهنگ گرایی و دیالوگ بین فرهنگی در بین گروه جی 20 از سال 2014 آغاز شد و بسیار موفقیت آمیز بوده است.
در ادامه این برنامه؛ راوان حسن اف، رئیس مرکز چند فرهنگ گرایی در باکو تصریح کرد: علی رغم اینکه باکو عضو جی 20 نیست ولی این اجلاس که مقدمه ای برای اجلاس اصلی در اندونزی خواهد بود در باکو برگزار شد و این نشان دهنده اهمیت این موضوع برای همه ما است.
مبارز قربانلی، رئیس کمیته دولتی دینی در آذربایجان هم به نقش خادمان دینی در برقراری صلح اشاره کرد و گفت: هم دینداران و هم دولتها این موضوع را دنبال میکنند ولی امروزه سیاره زمین در خطر نابودی است.
ابراهیمیترکمان در ادامه برنامه سفر خود به جمهوری آذربایجان به همراه رایزن فرهنگی کشورمان در باکو با النور علی اف، معاون اول وزیر فرهنگ آذربایجان و هاملت، مؤسس و رئیس هیات امنای دانشگاه خزر دیدار و بر لزوم گسترش همکاریهای فرهنگی، علمی و دانشگاهی بین دو کشور تأکید کرد.
انتهای پیام/ص
نظر خود را بنویسید.