-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/20 - 11:34
  • 413
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

مراسم ایام ماه مبارک رمضان با حضور شیعیان کنیا در مرکز اسلامی جعفری،نایروبی

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی گزارش دریافتی از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کنیا  عبادت و روزه‌داری در ماه رمضان بخشی از هویت مسلمانان در جهان امروز است. در برخی روایات، رمضان از اسماء خداوند شمرده شده است. در روایات، فضائل متعددی برای ماه رمضان گفته شده است. این ماه، ماه میهمانی خدا، ماه رحمت و مغفرت و برکت و بهار قرآن است. براساس احادیث، در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود. شب قدر که نزول قرآن در آن شب بود، در این ماه قرار دارد. برخی دیگر از کتاب‌های آسمانی همچون تورات و انجیل نیز در این ماه نازل شده است.

رمضان، تنها ماهی است که نام آن در قرآن آمده است. این ماه، نزد مسلمانان احترام و جایگاه ویژه‌ای دارد و مسلمانان به عبادت در آن اهتمام ویژه‌ای دارند. مهم‌ترین اعمال این ماه، تلاوت قرآن، احیای شبهای قدر، دعا، نماز، استغفار، افطاری‌دادن و کمک به نیازمندان است. از وقایع مهم این ماه، نزول قرآن در شب قدر و شهادت حضرت علی (ع)، نخستین امام شیعیان، در بیست و یکم ماه است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ  و ارتباطات اسلامی مسجد جعفری ، مهم‌ترین مرکز شیعیان خوجه در این شهر نایروبی است. این مسجد محل اجتماع شیعیان هندی و پاکستانی در برنامه‌ها و مناسبت‌های مذهبی است و شماری از ایرانیان مقیم و معدود شیعیان لبنانی و شیعیان بومی نیز در آن شرکت می‌کنند. مدرسه و مهد کودک جعفری از قسمت‌های مهم واقع در جنب مسجد است.

در کنیا، جامعه شیعیان برای ماه مبارک رمضان از ماه رجب آماده می شوند. روحانیون در مساجد مختلف سخنرانی هایی را در ماه رجب و شعبان آغاز می کنند و راه را برای ماه مبارک رمضان هموار می کنند. مؤمنان به روزه گرفتن در ماه رجب و شعبان تشویق می شوند، زیرا این امر به آنها کمک می کند تا در انتظار ماه مبارک رمضان به خدا (ص) نزدیک شوند.

رویت هلال ماه مبارک رمضان.

در روزهای پایانی ماه شعبان، مؤمنان شروع به بررسی رویت هلال ماه می کنند. رؤیت ماه نو بر اساس معارف اهل بیت علیهم السلام است. همه سازمان‌های شیعه در شرق آفریقا برای رصد و رویت ماه با چشم غیرمسلح همکاری می‌کنند.

جامعه شیعیان کنیا برای شروع روزه خود به رویت ماه که در کشورهای دیگر خارج از شرق آفریقا دیده می­شود وابسته نیستند. آنها مطمئن می شوند که ماه در مناطقی در کشورهایی که افق مشابهی دارند مشاهده شده است.

با مشاهده رویت هلال ماه به ویژه در شرق آفریقا، همه شیعیان از طریق شبکه های اجتماعی مطلع می شوند و مؤمنان روز بعد روزه خود را آغاز می کنند. شیعیانی که به گوشی های هوشمند دسترسی ندارند از طریق تماس تلفنی و پیامک مطلع می شوند.

پیام های تبریک

در روز اول ماه مبارک رمضان رسم بر شیعیان است که برای ماه مبارک رمضان به یکدیگر پیام تبریک می­گویند. این اقدام به خودی خود موجب وحدت بین شیعیان می شود.

اعمال عبادی

در کنیا، جامعه شیعیان ماه مبارک رمضان را با اهمیت زیادی برگزار می‌کنند و برای گرامیداشت این مناسبت در طیف وسیعی از فعالیت‌ها و مراسم شرکت می‌کنند. تلاوت قرآن، اقامه دعا و اقامه نماز شب از جمله این موارد است.

در طول ماه مبارک رمضان، مساجد و مراکز شیعه در کنیا معمولاً سخنرانی‌های روزانه را ترتیب می‌دهند که توسط دانشمندان و سخنرانان واجد شرایطی که دانش عمیقی از آموزه‌ها و سنت‌های اسلامی دارند، ارائه می‌شوند. این سخنرانی ها طیف متنوعی از موضوعات از جمله قرآن، حدیث، فقه اسلامی و مسائل معاصری را که جامعه مسلمانان را تحت تأثیر قرار می دهد، در بر می گیرد.

هدف اصلی این سخنرانی های ماه مبارک رمضان، الهام بخشیدن و هدایت جامعه شیعه در این ماه مبارک است. آنها فرصتی را برای افراد فراهم می کنند تا دانش خود را در مورد ایمان اسلامی عمیق تر کنند، از کارشناسان بیاموزند و با سایر اعضای جامعه ارتباط برقرار کنند.

علاوه بر این، با پخش این سخنرانی ها در پلتفرم های رسانه های اجتماعی، آنها برای مخاطبان گسترده تری قابل دسترسی می شوند. کسانی که نمی توانند در رویدادهای زنده شرکت کنند، همچنان می توانند از حکمت و راهنمایی مشترک در طول این سخنرانی ها بهره مند شوند.

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، از جمله واتساپ، تلگرام، فیس‌بوک، توییتر، یوتیوب و اینستاگرام، ابزاری مناسب برای انتشار اطلاعات به مخاطبان گسترده‌تری ارائه می‌دهند. با آپلود سخنرانی‌های ماه رمضان در این پلتفرم‌ها، آنها برای مردم در دسترس‌تر می‌شوند و کشف، مشاهده و اشتراک‌گذاری با دیگران را برای آنها آسان‌تر می‌کند، در نتیجه به اشتراک‌گذاری دانش و بهره‌مندی بیشتر افراد کمک می‌کند.

به طور کلی، در دسترس قرار دادن سخنرانی‌های ماه رمضان در رسانه‌های اجتماعی، فرصتی عالی برای اطمینان از اینکه راهنمایی و حکمت داده شده در طول ماه مبارک برای مخاطبان گسترده‌تری قابل دسترسی است، فراهم می‌کند.

اعمال خیریه

شیعیان کنیا نیز در ماه مبارک رمضان به کارهای خیریه و حمایت از افراد کم اقبال می پردازند. این کار با روحیه بخشش انجام می شود که از ارزش های اساسی اسلام است.

در طول ماه مبارک رمضان، مراکز شیعه در کنیا به دنبال غذای کمکی در ماه رمضان هستند تا خانواده‌های کم‌اقبال جامعه خود را تامین کنند. این درخواست‌ها ممکن است از طرف افراد، سایر سازمان‌های شیعه و سفارت‌ها باشد. بسته های غذایی امدادی معمولاً حاوی اقلام مختلفی از جمله برنج، آرد ذرت، خرما، شکر، برگ چای، نمک، لوبیا ، آرد گندم، اسپاگتی و ورمیشل می باشد. سپس این بسته ها در میان جوامع شیعه در سراسر کشور توزیع می شود.

در کنیا، شیعیان در مساجد یا مراکز مربوطه خود در ماه مبارک رمضان گرد هم می آیند تا در نماز مغرب شرکت کنند. پس از افطار، به تلاوت قرآن می پردازند و در طول 30 روز ماه رمضان، هر روز یک جز آن را ختم می کنند.

مؤمنان پس از تلاوت قرآن، دعاهای مختلف رمضان را می خوانند و سپس به سخنرانی گوش می دهند. سپس زیارت می خوانند و شام می دهند.

سایر شیعیان در خانه های خود به عبادت ماه رمضان و نماز شب و در خانه های خود می پردازند.

لیلة القدر

در کنیا، شیعیان مراسم لیلة القدر را برگزار می کنند که به آن شب قدر نیز می گویند که مهم ترین شب سال در اسلام به شمار می رود. افراد شیعه در کنیا در مساجد و مراکز مربوطه خود گرد هم می آیند تا در این مراسم شرکت کنند. آنها با هم افطار می کنند و تا ساعت 3 بامداد به دعاهای ماه مبارک رمضان و دیگر مراسم می­پردازند. پس از این، هر مؤمنی تا دهه فجر می ماند تا اموال خود را بجا آورد. سپس گرد هم می آیند تا نماز فجر را پیش از بازگشت به خانه هایشان بخوانند.

زکات فطره

در کنیا، جامعه شیعیان همچنین از طریق توزیع زکات فطره از افراد کم اقبال در ماه رمضان حمایت می­کنند. این شکل از خیرات در ماه مبارک ارائه می شود و هدف آن تامین غذا و سایر مایحتاج ضروری افراد نیازمند است. مقدار زکات فطره معمولاً با هزینه یک پیمانه غلات یا سایر مواد غذایی اصلی در منطقه تعیین می­شود.

تهیه کننده ی گزارش: محمد رضا خطیبی والا 

مدیر سیستم

مدیر سیستم

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved