تأثیر زبان و ادبیات فارسی بر زبان و فرهنگ اندونزی ـ زمینهها و فرصتهای جمهوری اسلامی ایران
زبان و ادبیات فارسی از دیرباز به عنوان یکی از غنیترین و پرمحتواترین فرهنگها در جهان شناخته شده است. این زبان که آثار ادبی بزرگی همچون شاهنامه فردوسی، دیوان حافظ، گلستان و بوستان سعدی را در خود جای داده، نه تنها در مرزهای ایران محدود نمانده، بلکه تأثیرات گستردهای بر فرهنگها و زبانهای دیگر از جمله اندونزی گذاشته است. اندونزی به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای مسلمان از طریق روابط تجاری، فرهنگی و دینی با ایران، تحت تأثیر زبان و ادبیات فارسی قرار گرفته است.
دو هفته نامه جامعه و فرهنگ قزاقستان در نیمه دوم خردادماه 1403
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دو هفته نامه جامعه و فرهنگ قزاقستان در نیمه دوم خردادماه 1403 منتشر شد و از طریق لینک ذیل قابل بهره برداری می باشد:
دهمین شماره ی ماهنامه ی خلیج فارس منتشر شد
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دهمین شماره ی ماهنامه ی خلیج فارس منتشر شد و از لینک ذیل قابل بهره برداری خواهد بود :
آداب و سنن عید قربان و غذاهای ویژه آن در کشورهای عربی
غذاهای گوشتی رکن اصلی آیینهای مردم برای جشن گرفتن عید هستند و هر کشور غذای ویژهای برای این مناسبت دارد. در ادامه به مهمترین عادات برخی کشورهای عربی در فصل قربانیها و عید اشاره میشود.
آداب و رسوم عید قربان در افغانستان؛ «از قربانی کردن و نماز عید تا بادبادک بازی و تخم مرغ جنگی»
عید قربان، یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان جهان است که در افغانستان همه ساله با شکوه و پر جوش و خروش برگزار می شود و از آداب و سنت های خاص برخوردار است.
خبرنگار تونسی نوشت:
لغو ویزا برای گردشگران ایرانی و عراقی
دولت تونس به تازگی ویزا را برای گردشگران ایرانی و عراقی لغو کرده است. این لغو ویزا از 15 ژوئن 2024 اجرایی میشود و به گردشگران ایرانی و عراقی اجازه میدهد تا بدون نیاز به ویزا به مدت 15روز به تونس سفر کنند.
در نشست «نحوه ترویج فرهنگ، سنتها و هنر در بازارهای بینالمللی» پیشنهاد شد:
ایجاد بازار پایه مالکیت فکری شخصیتها، قصهها و روایتهای تمدنهای عضو بریکس
نشست «بازگشایی کد فرهنگی: نحوه ترویج فرهنگ، سنتها و هنر در بازارهای بینالمللی» از برنامههای بیست و هفتمین مجمع بینالمللی اقتصادی سنتپترزبورگ در بخش صنایع خلاق، برگزار شد. در این نشست که مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری کشورمان به عنوان سخنران حضور داشت، درباره حفظ و استفاده صحیح از میراث فرهنگی به عنوان غنابخش چشمانداز فرهنگی و تشکیلدهنده اساس نظم جهان چندقطبی کنونی و اهمیت آن در پاسداری از ارزشهای فرهنگی، ایدهها و سنتهای موثر بر هویت ملی، بحث و گفتگو شد.
معرفی موزه هنر و ادبیات ارمنستان
با توجه به قرارگیری در آستانه صدمین سال تولد بنیانگذار این موزه، آقای مارکو گریگوریان هنرمند ایرانی ارمنی، علاوه بر نقاشیها، کتیبهها و آثار سرامیک، کاشی و فلزی، ۹ تخته فرش قدیمی ارمنی موجود در موزه ارمنستان نیز در ایران به نمایش عموم گذاشته میشود.