-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/05/15 - 11:13
  • 476
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
گزارش ارسالی از رایزنی فرهنگی ایران در آفریقای جنوبی؛

راه‌اندازی مجمع همبستگی بین ادیان برای فلسطین (ISFP)

رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی گزارشی تحت عنوان «راه‌اندازی مجمع همبستگی بین ادیان برای فلسطین (ISFP)» ارسال کرده است که در ادامه می‌خوانیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی،‌ پس از شهادت شیرین ابوعاقله توسط صهیونیست‌ها، موج بزرگی از بیداری در میان مردم جهان پدید آمد که شامل مسیحیان، مسلمانان، یهودیان و پیروان سایر ادیان بود. با نگاهی به این وضعیت، همبستگی عملی مردم از مذاهب مختلف در برابر ظلم و ستم صهیونیستی، امام رشید عمر و عده‌ای دیگر را بر آن داشت تا از این فرصت بیشتر استفاده کرده و بستری برای همبستگی ادیان و مذاهب مختلف برای مردم فلسطین و عدالت خواهی در فلسطین ایجاد کنند.

امام رشید عمر نیز در مورد این موضوع، خطبه ای در نمازجمعه در مسجد خود ایراد کرد و در روزنامه دیلی ماوریک نیز در این باره مقاله ای نوشت و مطابق تجربه آفریقای جنوبی علیه رژیم آپارتاید که در آن همبستگی ادیان مختلف در مبارزه با رژیم آپارتاید بسیار حیاتی بود، بر ضرورت تشکیل جنبشی شامل ادیان مختلف برای فلسطین تاکید کرد.

در همین راستا با فرانک چیکانی ، نویسنده و کشیش اهل آفریقای جنوبی و مدیر شورای جهانی کلیساها و نیز دبیرکل سابق شورای کلیساهای آفریقای جنوبی ( SACC) و دو تن از اعضای بسیار برجسته سایر کلیساها، از جمله اتحاد انجیلی که اخیراً از سرزمین مقدس در فلسطین دیدن کردند و در مورد وضعیت بسیار وحشتناک ناشی از بی عدالتی رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان سخنرانی داشتند، مذاکراتی صورت گرفت.

فرانک چیکانی که به خاطر اتخاد مواضع ضد صهیونیستی در قبال فلسطینی‌ها مشهور است، فردی انقلابی است و در مبارزه با آپارتاید در آفریقای جنوبی نقش برجسته‌ای ایفا کرده است.

پس از مراجعت آنان از سرزمین فلسطین، از چینانی دعوت کردیم تا با ارائه خطبه ای در مسجدی که رشید عمر امامت آن را بر عهده دارد، از سفر و تجربیاتش در فلسطین گزارشی ارائه دهد.

امام رشید عمر با ایشان در مورد لزوم اقدامی با اعتقادات مختلف در همبستگی با مردم فلسطین صحبت کرد و ایشان موافقت کردند که در سفر به کیپ تاون که با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آفریقای جنوبی انجام شد، در این مورد بحث کنند، این موضوع را با شورای کلیساهای آفریقای جنوبی در میان گذاشتند و آنها نیز سفر ایشان به کیپ تاون را تایید کردند.

در این سفر دو برنامه مد نظربود. اولی ایراد خطبه در مسجد کلیرمونت مین رود  و دومی رایزنی و گفتگویی بود که صبح روز جمعه بین رهبران مذاهب مختلف در رابطه با موضوع مجمع همبستگی بین ادیان برای فلسطین برگزار  شد.

بدین ترتیب فعالیت های این مجمع آغاز شد و در مدت کوتاهی بسیار موفقیت آمیز بود. امام رشید موفق شد تعداد زیادی از رهبران مهم مذهبی را برای عضویت در آن جذب کند و همچنین قرار شد جلسه ای در دفاتر بنیاد میراث دزموند توتو  در کیپ تاون برگزار شود. حضور در این دفتر خود گویای نکات زیادی است، چون دزموند توتو و همسرش به خاطر مشارکتشان در مبارزات آزادیبخش آفریقای جنوبی، بخوبی شناخته شده اند.

جلسه صبح روز جمعه با دعای مسلمانان، مسیحیان، یهودیان، هندوها و بودایی ها آغاز شد. سپس، خانم جانت جابسون ، مدیر اجرایی بنیاد میراث دزموندتوتو، به حضار خوش آمد گفت. در ادامه هدف از رایزنی بین ادیان، توسط امام رشید عمر بیان شد. او دلایل ضرورت ایجاد همبستگی بین ادیان برای فلسطینیان را ذکر کرد.

علاوه بر این، به مبارزه مردم آفریقای جنوبی علیه آپارتاید و نقش اسقف اعظم دزموند توتو در گرد هم آوردن هیأت‌ای مختلف دینی در مبارزه با آپارتاید اشاره کرد. ضمنا نباید فراموش شود که رساله دکترای اسقف اعظم دزموند توتو در مورد اسلام بود.

آنگاه فرانک چیکانی گزارشی ارائه کرد و اولین پاسخ دهنده دکتر آلن بوساک  بود.

شخصیت‌های برجسته متعددی شامل فرانک چیکانی، آلن بوساک، مارتی مومبرگ از مرکز الهیات دانشگاه استلنبوش و مایکل لپسی، نماینده بنیاد نلسون ماندلا و کلیسای اصلاح شده هلند و حسن تالیپ  رهبر برجسته اهل سنت، کشیش لولیت شینگان  و 30 تا 40 تن از رهبران گروه‌های مذهبی دیگر در این جلسه حضور داشتند.

آلن بوساک در حمایت از همبستگی با فلسطین صحبت کرد و مارتی مومبرگ نیز از این ایده پشتیبانی کرد. مطالب مورد بحث در چند نکته درباره الهیات رهایی بخش خلاصه شده بود. در این جلسه مطرح شد که بطور کلی سه نوع الهیات وجود دارد:

الهیات دولتی که هدف آن مشروعیت بخشیدن به اشتباهات دولت است.

الهیات کلیسا که بهتر از الهیات دولتی است، هر چند در ساختارهای خود گیر کرده است.

الهیات نبوی که مظهر حقیقت، عدالت و حمایت از مستضعف است.

همچنین، گفته شد که ما باید به الهیات نبوی تمسک جوییم و همگی بر این امر متفق القول بودند که باید در حمایت از مردم مظلوم فلسطین موضع گیری کنیم اگر چه بیان شد این کار آسانی نخواهد بود، چون زیر آتش هجمه ها قرار خواهیم گرفت، اما باید مانند همیشه مقاومت کنیم.

فرانک چیکانی به زیبایی به این سئوال پاسخ داد. او گفت: مردمی که برای حمایت از فلسطین در برابر اشغالگری، تجاوز، ظلم، استثمار و آپارتاید اسرائیل از مسیحیان درخواست حمایت می‌کنند، به خوبی می دانند که فلسطین بدون حمایت کلیساها و رهبری مسیحی نمی تواند دوام بیاورد.

آلن بوساک گفت: اگر آمریکا یک روز حمایت خود از رژیم صهیونیستی را متوقف کند، سقوط خواهد کرد، بنابراین منطقی است و وظیفه ما مسیحیان است که برای آرمان فلسطین بایستیم.

یکی از نکات مهم و برجسته در این نشست این بود که همه آنها با راه‌اندازی مجمع به عنوان «مجمع همبستگی ادیان برای فلسطین» موافقت کردند.

علاوه بر این، پیشنهاد شد که کمیته‌ای حقیقت یاب نیز به سرزمین‌های اشغالی فلسطین سفر کند.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved