logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1401/01/08 - 07:03
  • 741
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری کنگره بین‌المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» در کربلای معلا

کنگره بین‌المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» با حضور اندیشمندان و چهره‌‌های برجسته فرهنگی ایرانی و عراقی در کربلای معلا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کنگره بین‌المللی «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» با حضور سفیر و رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق، نماینده مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت و ده‌ها تن از اندیشمندان و چهره‌‌های برجسته فرهنگی ایرانی و عراقی در کربلای معلا برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، پیام تصویری آیت‌الله محمد تقی مدرسی، از مراجع کربلا پخش شد و با سخنرانی حمید النجدی، رئیس دانشگاه کربلا، منیر الدعمی، رئیس هیئت اجرایی کنفرانس، ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم و تحقیقات ادامه یافت.

در این مراسم، تندیس نشان کنفرانس به نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و رئیس دانشگاه و اتحادیه دانشگاه‌های کربلا و نیز، معاون وزیر علوم و تحقیقات اهدا شد.

همچنین، بیش از ۲۲۰ چکیده مقالات از ۳۰ دانشگاه ایران، هند، عراق، افغانستان و ترکیه در موضوع «کرامت انسانی در گفتمان حسینی» دریافت و ۱۸۴ چکیده مقالات تایید شد.

حدود ۱۵۰ مقاله در زمان مقرر ارسال و ثبت شد که با ارزیابی داوران حدود ۱۲۰ مقاله پذیرفته شد. از این تعداد، ۲۱ مقاله در دو پنل تخصصی ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.

دو جلد از مقالات به زبان فارسی و عربی شامل ۲۰ مقاله پذیرفته شده به زبان‌های عربی، فارسی و انگلیسی و یک جلد چکیده مقالات، جمعا  در ۸۰۰ صفحه در قطع وزیری تنظیم و در کنفرانس رونمایی و توزیع شد.

اعضای هیئت‌های علمی، اجرایی و داوران از اساتید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی ایران و عراق بودند. ۲۲ اندیشمند شامل رؤسای دانشگاه‌ها، اساتید حوزه و دانشگاه و پژوهشگرانی از جمهوری اسلامی ایران در این کنفرانس، حضور فعال یافتند.

۳۷ اندیشمند عراقی از حوزه‌ها و دانشگاه‌های عراق شامل اساتید دانشگاه‌های کربلا، مستنصریه، بغداد، وارث الانبیاء و حوزه علمیه کربلا و اهل البیت علیهم السلام نیز در این کنفرانس یک روزه، حضور فعال و چشمگیری یافتند.

در آیین پایانی این کنفرانس نیز، هدایا و گواهی ارائه مقالات به مشارکت کنندگان اهدا و از برگزار کنندگان و دست اندرکاران تقدیر شد.

دبیرخانه دائمی کنگره بین‌المللی معرفت و رسالت حسینی پیشتر طی فراخوانی از اندیشمندان اعلام کرد: ستاد فرهنگی اربعین با اغتنام از فرصت حضور اندیشمندان، علماء، صاحب نظران و اساتید و نویسندگان فعال در مراکز علمی، پژوهشی، فرهنگی و رسانه‌های جهان اسلام، اقدام به برگزاری سلسله همایش‌ها و نشست‌های علمی، پژوهشی و ترویجی با موضوعات و محورهای مرتبط با نهضت عاشورا و اربعین حسینی(ع) کرده است.

دومین جلسه هماهنگی و برنامه ریزی فرهنگی اربعین ۱۴۰۱

دومین جلسه هماهنگی و برنامه ریزی فرهنگی اربعین ۱۴۰۱ با حضور مسئولان و اعضای ستاد فرهنگی از جمهوری اسلامی ایران و عراق در کربلای معلا برگزار شد. در این نشست، ۲۸ نفر از نمایندگان سازمان‌ها و گروه‌ها و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی عضو شورای هماهنگی و برنامه ریزی حضور داشتند.

حجت‌الاسلام حمید احمدی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در باره موضوعات و دستور جلسه توضیحاتی ارائه داد و اعضای جدید از عراق و ایران را معرفی کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا اباذری، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق با اشاره به جایگاه و اهمیت زیارت اربعین، بر این نکته تاکید کرد که این زیارت میراث ارزشمندی است که با رنج و مشقت­های فروان به ما رسیده است.

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری اظهار کرد: تمام تلاش ما در اجرای مراسم اربعین باید به نحوی باشد که امکانات رفاهی و امنیتی ایجاد شده برای زوار در جهت بصیرت افزایی و افزایش معنویت باشد.

محمد تقی باقری، دبیر ستاد مرکزی اربعین هم با اشاره به اهمیت نقش مسائل فرهنگی اربعین و موفقیت‌های کمیته فرهنگی در این حوزه گفت: باید از الان به اصلاح و بازنگری تفاهم‌نامه‌ها بین دولت ایران و عراق بپردازیم و همه مسائل به کمک فعالان و کارشناسان و کمیته‌ها دیده شود.

کریمی، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا در سخنانی، بر اهمیت اطلاع رسانی و آموزش از مبدا به زائران برای ایجاد فضای مناسب برای بهره برداری معنوی و حذف چالش‌ها توصیه کرد.

دبیر کل اتحادیه رادیو و تلویزیون‌های عراق توجه به گروه‌های مردمی و استفاده از نظرات شان در تصمیم گیری ها و آسیب شناسی فعالیت های ستاد مرکزی اربعین در ۷ سال گذشته را مورد توجه قرار داد و سخنانی ایراد کرد.

در ادامه، اصول و سیاست‌ها و کلیات برنامه‌های اربعین ۱۴۰۱ مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مجری طرح از سوی ایران، جامعه فعالان مردمی اربعین است که با تشکیل کمیته‌ای از نمایندگان ستاد بازسازی عتبات عالیات و نمایندگان لواء الخدمه و دبیر ستاد فرهنگی اربعین، برنامه ریزی و اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام/ص

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved