دانشجویان دانشگاه بینالمللی آستانه به تماشای هنر ایرانیان نشستند
گروه موسیقی «سلوک» و هنرمندان نقاشی و نگارگری، هنرهای خود را در اجرای موسیقی سنتی ایرانی و برگزاری نمایشگاه آثار هنری در دانشگاه بینالمللی آستانه قزاقستان به نمایش گذاشتند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با هماهنگیهای به عمل آمده از سوی رایزنی فرهنگی ایران در قزاقستان با دانشگاه بینالمللی آستانه قزاقستان، گروه موسیقی «سلوک» و هنرمندان نقاشی آبرنگ و نگارگری در این دانشگاه، هنرهای خود را در اجرای موسیقی سنتی ایرانی و برگزاری نمایشگاه آثار هنری به نمایش گذاشتند.
این گروه که به دعوت از رایزنی فرهنگی کشورمان برای حضور در بخش فرهنگی پنجمین دوره از بازیهای جهانی عشایری 2024 قزاقستان در این کشور حاضر شدند، در نقاط مختلف دیگری از جمله کالج بینالمللی شماره 91 آستانه و دانشگاه ملی هنر نیز به اجرای برنامه پرداختند.
علی اکبر طالبی متین، رایزن فرهنگی کشورمان با اشاره به روابط قوی فرهنگی میان رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه بینالمللی آستانه، به روابط دو کشور ایران و قزاقستان اشاره کرد و گفت: ایران و قزاقستان از زمان آغاز استقلال قزاقستان تاکنون روابط بسیار خوب و پایداری را پایهریزی و دنبال کردهاند.
وی مطرح کرد: این همکاریها با سفرهای دوجانبه متعدد مقامات عالیرتبه دو کشور در سطح روسایجمهور و وزرا تشدید یافته و منجر به رشد مناسبات دو کشور در همه بخش ها از جمله حوزه فرهنگی شده است. در حوزه فرهنگی، روابط دو کشور را میتوان در بخشهای مختلفی همچون علمی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و هنری، تالیف و ترجمه کتاب، اعزام هیاتها، برگزاری نمایشگاهها و موارد بسیار دیگر دنبال کرد.
طالبی متین افزود: کشور ایران و کشور قزاقستان روابط حسنه و نزدیک خود را وامدار پیشینه تاریخی غنی خود هستند، سرزمینهایی کهن، متمدن و با مردمی دوستدار فرهنگ و هنر و برخوردار از ذوق هنری. کشور ایران نیز که به عنوان مهد فرهنگ، هنر و ادب و تمدن شناخته شدهی جهان است، هنرمندان، ادیبان و شاعران بیبدیل بسیاری را به خود دیده و در خود پرورانیده است. امروز نیز افتخار این را داریم که در خدمت تعدادی از هنرمندان خوب ایرانی در حوزه موسیقی، نقاشی و نگارگری باشیم.
در ادامه، معاون اول دانشگاه با اشاره به این که با وجود آنکه مدت زیادی از امضای تفاهمنامه میان رایزنی فرهنگی ایران و دانشگاه بین المللی آستانه نمیگذرد، اما تاکنون برنامههای فرهنگی بسیاری در نتیجه همکاریهای دوجانبه در این دانشگاه برگزار شده است و این امر، اتفاقی بزرگ و مهم در روابط میان ایران و قزاقستان در سطح دانشگاهی و آکادمیک است.
وی اظهار امیدواری کرد اینگونه فعالیتها که استمرار آن منجر به شناخت بهتر دانشجویان از ایران و فرهنگ و هنر آن میشود، تداوم یابد.
پس از آن، دو هنرمند نقاشی آبرنگ و نگارگری، ضمن معرفی به طور مختصر دانشجویان را با هنر خود آشنا کردند. سپس، گروه موسیقی سنتی سلوک پس از معرفی خود قطعاتی از موسیقی سنتی ایرانی را نواختند و در حین برنامهها توضیحاتی نیز در خصوص سازهایشان ارائه کردند.
در طول اجرای موسیقی شرکتکنندگان شاهد فرشبافی نمادین هنرمند ایرانی با مضمون کوچ عشایر بودند که در پایان اجرا فرش بافته شده به نمایش درآمد. همزمان، نمایشگاه و کارگاه نمادینی از هنر نقاشی با آبرنگ و نگارگری در سالن دیگری برای علاقه مندان برپا بود.
نظر خود را بنویسید.