-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/01/16 - 10:44
  • 538
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
حجت‌الاسلام زارع بیان کرد:

ویژگی غالب بخش بین‌الملل نمایشگاه ‌سی‌ام قرآن

مدیر بخش بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم با بیان این‌که این بخش با سال‌های گذشته تفاوت‌هایی دارد، گفت: امسال برای نخستین‌بار به صورت رسمی از وزرا و شخصیت‌های دینی کشورها برای شرکت در نمایشگاه دعوت شده و حضور این افراد و شخصیت‌‌ها، ویژگی غالب این بخش نسبت به سال‌های گذشته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از ایکنا :حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی زارع، مدیر بخش بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در مصلای تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا درباره فعالیت‌های این بخش گفت: بخش بین‌الملل دیروز، ۱۴ فروردین با حضور وزریر فرهنگ نیجر، وزیر امور دینی و معارف موریتانی، مفتی اعظم قرقیزستان و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران در مصلای تهران افتتاح شد و تا ۲۴ فروردین در نمایشگاه فعال خواهد بود.

وی افزود: در روز افتتاحیه بخش بین‌الملل برای این که دستاوردها و تلاش‌های قرآنی ایران در عرصه بین‌الملل جلوه‌گر شود، نشست قرآنی تهران درباره هتک حرمت قرآن و کتب ادیان الهی با عنوان «تکریم قرآن مجید و کتب مقدس از دیدگاه ادیان الهی و حقوق بین‌الملل» برگزار شد که در آن آیت‌الله احمد مبلغی، عضو مجلس خبرگان رهبری و سیدعلی موسوی، مدیرکل حقوقی بین‌المللی وزارت امور خارجه کشورمان درباره موضوع نشست، سخنرانی کردند.

حجت‌الاسلام زارع بیان کرد: امسال بخش بین‌الملل نمایشگاه متفاوت با سال‌های گذشته است، به این دلیل که ما از فرهیختگان و شخصیت‌های اندیشمند کشورهای مختلف جهان به نمایشگاه دعوت کرده‌ایم و آن‌ها دعوت ما را لبیک گفته و وارد ایران شده‌اند و کارهای خود را ارائه داده‌اند و این شخصیت‌ها در نشست‌هایی که در شب‎های آینده برگزار می‌شود، تأثیرگذار خواهند بود.

ضرورت معرفی فعالیت‌های قرآنی ایران در عرصه بین‌الملل

مدیر بخش بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن با بیان این که دستاوردهای قرآنی ایران در خارج از کشور چندان معرفی نشده است، گفت: کارهای زیادی در حوزه قرآن در کشور ما انجام می‌شود، اما این کارها، آن گونه که باید در عرصه بین‌الملل شناخته شده نیست و ما تلاش می‌کنیم این فعالیت‌ها و جایگاه قرآن در کشورمان را به جهانیان معرفی کنیم.

وی افزود: ۱۱ نفر از وزرا و شخصیت‌های دینی و فرهنگی کشورها در طول ۱۰ روزی که بخش بین‌الملل نمایشگاه فعال است، در نشست‎های این بخش شرکت خواهند کرد، ۱۷ نفر از هنرمندان کشورها نیز در این بخش آثار خود را عرضه کرده‌اند و مؤسساتی از کشورهای مختلف در نمایشگاه حضور دارند.

حجت‌الاسلام زارع درباره تفاوت بخش بین‌الملل امسال با سال‌های گذشته گفت: امسال برای نخستین‌بار است که به صورت رسمی از وزرا و شخصیت‌های دینی کشورها دعوت شده است و سال‌های گذشته بیشتر از مؤسسات داخلی که کارهای بین‌المللی انجام می‌دادند، دعوت می‌کردیم، اما امسال این‌گونه نیست و حضور افراد و شخصیت‌‌های خارجی، ویژگی غالب این بخش نسبت به سال‌های گذشته است.

بررسی موضوعات کاربردی در نشست‌های قرآنی

زارع در پاسخ به این سؤال که نشست‌های بخش بین‌الملل نمایشگاه به چه موضوعاتی اختصاص خواهد داشت، گفت: ما در این نشست‌ها بر موضوعات کاربردی تمرکز خواهیم داشت که شامل قرآن و همزیستی مسالمت‌آمیز، دیپلماسی قرآنی در عرصه بین‌الملل و قرآن و محیط زیست و دیگر موضوعات قرآنی کاربردی است.

مدیر بخش بین‌الملل سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی قرآن همچنین تأکید کرد: این نمایشگاه با توجه به جامعیت موضوع، در سطح جهان کم‌نظیر است و در آن ابعاد مختلفی از جمله نشست، قرائت قرآن، برنامه‌های آموزشی حفظ و ویژه برنامه‌هایی برای کودکان مورد توجه قرار گرفته و تجمیعی از فعالیت‌های قرآنی است که در داخل کشور در حال انجام است.

وی در پایان اظهار کرد: ما به عنوان کشور جمهوری اسلامی اسلامی می‌توانیم محوریت قرآن را در دیپلماسی قرآنی مطرح کنیم و محور مشترکی با دیگر کشورها در حوزه قرآن داشته باشیم و این نمایشگاه فرصتی برای عملی‌کردن این هدف است و اگر این مسئله در نمایشگاه محقق شود، ما می‌توانیم فرهنگ قرآنی و دستاوردهای قرآنی ایران را در کشورهای دیگر ارائه دهیم.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved