-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/09/25 - 08:56
  • 251
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوهای فرهنگی و حقوق بشر:

معرفی و تبیین گفتمان مقاومت در راس اقدامات فرهنگی

محمدعلی ربانی دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوهای فرهنگی و حقوق بشر در گفتگو با برنامه « مثنوی حماسه» رادیو مقاومت با اشاره به رو شدن دست استکبار و استفاده ابزاری آن از حقوق بشر گفت: بعد از اتفاقاتی که در فلسطین افتاد و نمایی از چهره واقعی حقوق بشر غربب که یک ابزاری برای اعمال فشار به کشورهای مختلف است، نشان داد بسیاری از مردم در سرزمین های مختلف حتی در اروپا و آمریکا پی بردند بحث حقوق بشر ابزاری بیش نیست و چگونه کشورهایی که مدعی هستند در قضیه حقوق بشر هم سکوت کردند و هم دارند همکاری می کنند در جنایاتی که دارد هر روز در غزه و فلسطین اتفاق می افتد.

  به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رادیو مقاومت ربانی  تاکید کرد: صحنه هایی که امروز در فلسطین شاهد هستیم برای بسیاری از انسان های آزادیخواه و عدالت محور در سراسر جهان، امروزه نسبت به گذشته مبنایی برای قضاوت قرار گرفته و یک گفتمان عدالت خواهانه را در جهان شاهد هستیم. این ناشی از آن بود که آنچه در فضای سیاسی و بین المللی دنبال می شود با واقعیت هایی که دارد اتفاق می افتد، متفاوت است.

دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوهای فرهنگی و حقوق بشر در خصوص فعالیت های این سازمان در خصوص اتفاقات اخیر در غزه گفت و عنوان کرد: نمایندگان فرهنگی با همکاری نهادهای فرهنگی، مدنی و حتی حقوق بشری مجموعه فعالیت هایی را داشته اند. نشست هایی با مجموعه نهادهای مدنی و حقوق بشری بعضی از کشورها در خصوص نقض حقوق بشر در غزه اخیرا برگزار شده است.

وی افزود: نمایشگاه هایی در خصوص جنایاتی که اتفاق افتاد بخصوص در باره قتل و کشتار زنان و کودکان برگزار شد. مجموعه مقالات و نوشته هایی که هم از سوی اندیشمندان ایرانی در این مورد نوشته شد و هم توسط اندیشمندان خارجی در رسانه ها منعکس شد.

ربانی با اظهار به این که فضای کشورها به ویژه کشورهای آسیایی، همسویی و هم افزایی در حمایت از مردم مظلوم فلسطین است، تاکید کرد: اکنون فضای مناسبی است که رایزن ها بتوانند بعضی از گفتگو ها و ارزش های عدالت خواهانه انقلاب اسلامی را در حوزه دفاع از ملت مظلوم فلسطین و همچنین گفتمان مقاومت را هم در عرصه های رسانه ای و هم در میان نخبگان و دانشگاهیان در گفتگوهایی که شکل می گیرد، معرفی و تبیین کنند.

وی از نقش موثر رسانه ها در تبیین و تنویر افکار عمومی گفت و اظهار کرد: به نظر می رسد اقدامات صهیونیست ها برای مظلوم نمایی و غلبه بر افکار عمومی دیگر تاثیرگذار نیست.

خوشبختانه آن فضا سازی هایی که دستگاه رسانه ای و سیاستمداران شان ترسیم می کنند و ایجاد دوگانه ای به نام اسرائیل مظلوم و حماس تروریست را افکار عمومی نپذیرفته است.

دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوهای فرهنگی و حقوق بشر افزود: هرچند فشار رسانه ای و اعمال یکسری محدودیت ها زیاد است اما به نظر می رسد امروزه به قدری این جنایت ها فاحش است و به چشم می آید که هیچ کسی نمی تواند منکر شود. لذا ما شاهد هستیم روز به روز دامنه جریان هایی که از ملت فلسطین حمایت می کنند و بر سیاستمداران آمریکایی و اروپایی فشار می آورند تا مواضعشان را نسبت به حمایت از جنایت های اسرائیل تغییر دهند دارد بیشتر می شود و این اتفاق خوبی است.

وی با اشاره به این که امروزه یکی از عرصه های اعمال قدرت نرم، فضای مجازی است. گفت: فضای مجازی هم از جهت دامنه و وسعت و هم از جهت میزان تاثیرگذاری اش حائز اهمیت است. بسیاری از کشورها به این جهت که این حوزه می تواند در مدیریت افکار عمومی و تصویرسازی نقش موثر داشته باشد تلاش زیادی برای مدیریت فضای مجازی کرده اند.

ربانی در مصاحبه با رادیو مقاومت ضمن بیان این که ما در عرصه فضای مجازی کاستی هایی داریم، در عین حال گفت: ولی دارد تلاش می شود هم از سوی رایزنی های فرهنگی و هم خود سازمان صورت می گیرد تا با نهادی سازی بخش دیپلماسی دیجیتال بتوانیم این کاستی ها را جبران کنیم.

وی افزود: خوشبختانه در این دوره تحول در مدیریت سازمان فرهنگ اتفاق دارد می افتد یکی از توجهاتی که شده توسعه و گسترش حوزه دیپلماسی دیجیتال و بهره گیری از فناوری ها در این عرصه است. هر چه ما کمتر در این عرصه حضور داشته باشیم دیگران می توانند از فضا استفاده کنند تا ذهنیت سازی کنند و در مسیر واگرایی ملت ها نسبت به ایران اسلامی و ارزش های انقلاب اسلامی اقدام کنند.

دستیار رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور گفتگوهای فرهنگی و حقوق بشر تاکید کرد: باید درک درستی از تحولاتی که در منطقه و عرصه های بین المللی از آنچه در فلسطین دارد اتفاق می افتد در فضای هنری کشور به درستی شکل گیرد.

وی خاطر نشان کرد: هنر به ویژه صنعت سینما ایران مزیت فرهنگی جمهوری اسلامی است و این مزیت می تواند فرصتی باشد برای شکل گیری همکاری مشترک و شبکه بین مجموعه ای به ویژه کشورهایی که همسو هستند در منطقه می توانند همکاری کنند و از این فضا برای ترویج گفتمان ها و ارزش ها و دفاع از حقوق بشر و حقوق فلسطین از آن بهره بگیرند.

امیدواریم دوستان ما در عرصه های هنری دستگاه دیپلماسی فرهنگی را کمک کنند تا از این ابزار بشود استفاده کرد به ویژه در حوزه هایی که امروزه حائز اهمیت است از جمله تحولاتی که در فلسطین دارد اتفاق می افتد.


. .

. .

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved