-->
logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/07/18 - 18:06
  • 236
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توافقات ایران وعربستان فرصت‌های تازه‌ای را رقم زده است

رایزن فرهنگی منتخب ایران در عربستان گفت: پس از توافقاتی که بین ایران وعربستان شکل گرفته است، زمینه برای این که ما به این سمت برویم که سازوکار فرهنگی مشترکی را برای حوزه خلیج فارس ایجاد کنیم، وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رضا ملکی رایزن فرهنگی منتخب ایران در عربستان در پاسخ به این پرسش که دیپلماسی فرهنگی در تبدیل کشورهای منطقه به یک قدرت واحد چه نقشی را ایفا می کند، بیان کرد: برای پاسخ به این پرسش ابتدا باید این موضوع را بررسی کرد که اساسا اتحادها حول  چه محوری شکل می گیرد؟

وی ادامه داد: اتحادیه اروپا اتحادی اقتصادی-سیاسی است؛ بریکس اتحادی  اقتصادی، سیاسی  و در لایه سوم اجتماعی است؛ اتحاد شانگهای یک اتحاد اقتصادی است؛ اتحاد اوراسیا یک اتحاد اقتصادی است و پیمان ها در دوره جدید و برخلاف دوره های قبل عموما اقتصادی هستند؛ مثلا وقتی اتحاد کشورهای غیرمتهد را نگاه می کنید پیمانشان کاملا سیاسی است و اقتصادی  نیست

رایزن فرهنگی منتخب ایران در عربستان تصریح کرد: درحالی که در دوران قبل اتحادیه ها بر مبنایی کاملا سیاسی شکل می گرفتند امروزمبنای شکل گیریشان عمدتا اقتصادی  است.

ملکی اضافه کرد: این که ما امروز در منطقه غرب آسیا که بیشترین همسایه ها را داریم بتوانیم  یک سازوکار ائتلافی به خصوص  در  حوزه های اقتصادی وسیاسی ایجاد کنیم، محتمل است؛ در حوزه فرهنگی هم می شود این مهم را انجام داد اما کار زیادی می طلبد مگر این که ما متمرکز بر حوزه های مشترک شویم.

وی افزود: یعنی بر حوزه هایی تمرکز کنیم که مسئله مشترک ما و کشورهای دیگر است یا منافع و اهداف مشترک ما را جواب  می  دهد؛ مثلا اگر بتوانیم ائتلاف هایی را در حوزه خانواده ایجاد  کنیم اثرگذار است چراکه خانواده مسئله مهمی  است و جریان  ضدخانواده که امروز راه افتاده بومی و برای ما نیست و از غرب و آمریکا وارد شده و بسیاری از کشورها را نگران  کرده است.

رایزن فرهنگی منتخب ایران در عربستان با اشاره به تجربه کشور ترکیه در مقابله با جریان ضدخانواده اظهار داشت: ترکیه دراین زمینه نگرانی هایی را داشته و آقای اردوغان اقدامات موثری  برای خروج از آن ارائه داده است؛ در نتیجه اگر بر این موضوعات  مشترک دست بگذاریم می توانیم حرکات خوبی را برای این که ائتلافات بعدی را تشکیل  بدهیم داشته باشیم.

ملکی خاطرنشان کرد: البته ائتلاف در حد منطقه های کوچکتر عملی تر و ممکن است؛ مثلا در بحث های چند جانبه فرهنگی در حوزه دریای  خزر می توانیم  بنیاد فرهنگی خزر را که از سالهای قبل دنبال شده و به اتحاد کشورهای پیرامون دریای  خزر می  پردازد را به نتیجه برسانیم و با این کشورها یک بنیاد فرهنگی  مشترک را تشکیل دهیم.

وی یادآور شد: امروز و پس از توافقاتی که بین ایران وعربستان شکل گرفته است، زمینه برای این که ما به این سمت برویم که سازوکار فرهنگی مشترکی را برای حوزه خلیج فارس ایجاد کنیم وجود دارد؛ یعنی حوزه ای که همیشه محل مناقشه بوده بتواند به نتیجه برسد.

نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved