«ما در پاکستان با دریایی از ظرفیتهای فرهنگی برای تقویت و توسعه روابط روبرو هستیم»- نماینده مجلس
بازدید اخیر نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از دفاتر رایزنی و وابستگیهای فرهنگی ایران در پاکستان، فرصتی را برای شناسایی ظرفیتهای فرهنگی در این کشور فراهم کرد؛ ظرفیتی که به گفته علی اکبر علیزاده، یکی از حاضران در این سفر، به دنبال نقشآفرینی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی میتواند به تقویت روابط همه جانبه کشورمان با پاکستان منجر شود.

علی اکبر علیزاده درباره سفر اخیر نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس به پاکستان و بازدید از خانههای فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در این کشور، به نقش نقش محوری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تحقق دیپلماسی فرهنگی اشاره کرد و گفت: در این سفر که با همراهی رایزنی فرهنگی ایران در اسلامآباد صورت گرفت، شرایطی برای اطلاع از ظرفیتهای فرهنگی موجود در این کشور حاصل شد. اغراق نیست که بگویم ما در پاکستان با دریایی از ظرفیتها برای اقداماتی در راستای تقویت و توسعه روابطمان روبرو هستیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: با وجود اقدامات بیشماری که به همت دفاتر رایزنی و وابستگی فرهنگی ایران در پاکستان انجام میشود، هنوز کارهای نکرده زیادی دراین کشور وجود دارد. آنقدر زمینه و ظرفیت در پاکستان وجود دارد که فعالیتهای فعلی، به رغم آنکه بسیار ارزشمند هستند و برای انجامشان تلاش زیادی شده است اما همچنان ناکافی هستند.متاسفانه امکاناتی که در اختیار دفاتر رایزنی و وابستگیهای فرهنگی کشورمان قرار گرفته در برابر کارهایی که قادر به انجام آنها هستند بسیار ناچیز است.
علیزاده درباره نگاه حمایتگرایانهای مجلس شورای اسلامی میتواند به سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی در تحقق دیپلماسی فرهنگی در پاکستان داشته باشد افزود: نگاه اعضای کمیسیون فرهنگی به فعالیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با توجه به نقش قرارگاهی آن در بحث دیپلماسی فرهنگی، حمایتگرایانه است.
او با اشاره به ضرورت برپایی جلسات توجیهی از سوی نمایندگان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای جلب حمایتهای بیشتر در بحث بودجه سالانه گفت: اصلی ترین مرجع برای پیگیری بودجه برای این سازمان در مجلس، کمیسیون فرهنگی است. عزیزان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای جلب حمایت مالی بیشتر باید تعامل و ارتباط بیشتر بیشتری با این بخش از مجلس داشته باشند.
ضرورت برقراری جلسات و تعاملات بیشتر با مجلس
علیزاده ادامه داد: جهت افزایش حمایت مالی، برای برپایی جلسات بیشتر میان نمایندگان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی باید تلاش شود. اتفاقی که هنوز به شکلی که باید رخ نداده است. این مسئله مهمی است که آن را به ریاست محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی هم گفتهام.
این نماینده مجلس افزود: تا وقتی که تعاملی که باید برقرار نشود، نمایندگان کمیسیون فرهنگی مجلس از این که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نمایندگان آن در دیگر کشور مشغول چه اقدامات و انجام چه خدماتی هستند باخبر نمیشوند، باید از برنامههای خود و ظرفیتهای موجود بگویند تا مجلس از شرایط باخبر شود و حمایت بیشتری انجام بدهد.
بازدید هیأت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از خانه فرهنگ ایران در پیشاور
علیزاده درباره نقش قرارگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیشبرد اهداف مرتبط با دیپلماسی فرهنگی ایران در دیگر کشورها گفت: این سازمان نقش بسیار مهم و محوری در پیادهسازی سیاستها و اهداف کشورمان در زمینه دیپلماسی فرهنگی دارد. به خصوص که برای توسعه روابط بینالمللیمان در زمینههای مختلف از جمله اقتصادی و حتی سیاسی، نیازمند پیشتر نیازمند ورود از دریچه فرهنگ هستیم.
او ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران، برخلاف بسیاری از انقلابها، حول فرهنگ شکل گرفت، این مسئله نشاندهنده اهمیت فرهنگ در سیاستگذاریهای کشورمان است؛ ایران حرف بسیاری در زمینه فرهنگی برای ارائه بینالمللی در روابط خود دارد. فرهنگ، مهمترین ابزاری است که برای توسعه روابطمان در اختیار داریم.
علیزاده با اشاره به این که برای پیشبرد اهداف فرهنگیمان در برخی کشورها نظیر پاکستان با زمینههای بهتری روبرو هستیم، گفت: بهتر است که توسعه روابط و از سویی تمرکز برنامهریزیهایمان را در مرحله نخست بر کشورهایی که ظرفیت بهتری دراین زمینه دارند بگذاریم. طبق نظرسنجیهایی که انجام شده، مردم پاکستان در مقایسه با دیگر کشورها، بیشترین علاقهمندی را به ایران داریم. پاکستان قویترین زمین برای بذرپاشی جمهوری اسلامی ایران است.
روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی