• 1403/12/26 - 08:03
  • 198
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

«عزم جدی برای راه‌اندازی مجلس قرآنی جهان اسلام داریم»- گفت‌وگو

ارتقای سطح کیفی آثار و حضور هنرمندان و فعالان قرآنی سرشناس از سراسر جهان در سی و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن، این رویداد دینی را به بستری برای تقویت ارتباطات میان کشورهای اسلامی و توسعه همکاری‌های معنوی تبدیل کرده است. مدیرکل بین‌المللی قرآن و تبلیغ با تأکید بر این مسئله از عزم جدی برای راه‌اندازی مجلس قرآنی جهان اسلام در سال 1404 خبر داد.

حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی نیشابوری مدیرکل بین‌المللی قرآن و تبلیغ سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره سطح برپایی سی و دومین دوره  نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن امسال از نظر کمی با شرکت کشورهای کمتری همراه بود. البته این مسئله بنا به اعلام معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در نتیجه محدودیت‌های مالی و همین‌طور، کمبود فضا برای جانمایی غرفه‌ها در مصلی تهران بوده است.

دبیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم افزود: با وجود این محدودیت‌ها، ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی از ماه‌ها قبل با همکاری رایزن‌های فرهنگی، مشخصات و ویژگی‌های هنرمندان و اندیشمندان قرآنی کشورهای مختلف را جمع‌آوری کردیم و یک گروه کارشناسی برای بررسی و انتخاب آثار برجسته تشکیل دادیم. همین تلاش‌ها موجب شد سطح هنرمندان حاضر و آثار ارائه شده در این دوره از سطح کیفی  بسیار بالایی برخوردار شوند.

او با اشاره به کیفیت آثار نمایشگاه ادامه داد: به گمان من، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های نمایشگاه قرآن امسال ارتقاء سطح کیفی آثار و حضور هنرمندان شاخص و سرشناس‌تر کشورهای مختلف اسلامی در حوزه قرآنی است.

تحقق دیپلماسی قرآنی به عنوان یک هدف راهبردی

حسینی نیشابوری درباره نقش نمایشگاه بین‌المللی قرآن در تحقق دیپلماسی قرآنی گفت: خیلی زودتر از این باید در حوزه دیپلماسی قرآنی گام‌های جدی برمی‌داشتیم، زیرا هیچ نسخه و راهکاری بهتر و کامل‌تر از دیپلماسی قرآنی در حوزه دیپلماسی عمومی، به‌ویژه در دنیای اسلام وجود ندارد. 

او گفت: در همین راستا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طرح جامعی با عنوان "رسالات الله" را دنبال می‌کند که در آن روی ابعاد مختلف دیپلماسی قرآنی تمرکز شده است. نشر، آموزش، پژوهش و حمایت از حافظان قرآن جزو محورهای اساسی این طرح هستند. همچنین به هنرمندان و اندیشمندان قرآنی  نیز در این طرح توجه ویژه‌ای شده است. 

دبیر بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن کریم افزود: یکی از اهداف ما این است که نمایشگاه بین‌المللی قرآن تنها یک رویداد چندروزه نباشد، بلکه به بستری برای ایجاد شناخت متقابل کشورها، توسعه روابط و اشتراک‌گذاری تجربیات قرآنی تبدیل شود. از طریق این تعاملات، می‌توانیم ظرفیت‌ها و دانش قرآنی خودمان و دیگر کشورهای مسلمان را بهبود ببخشیم و برای تعالی بیشتر تلاش کنیم.

او شکل‌گیری امت واحده قرآنی را به عنوان هدف غایی دیپلماسی قرآنی خواند و گفت: ما به دنبال آن هستیم که از بستر دیپلماسی قرآنی به سمت هدف بزرگ‌تری حرکت کنیم. هدف غایی ما تحقق امت واحده اسلامی بر اساس تمدن نوین اسلامی است؛ همان‌طور که رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر این مسئله تأکید کرده‌اند. 

حسینی نیشابوری افزود: دیپلماسی قرآنی می‌تواند زمینه‌ساز حل مسائل مشترک در جهان اسلام باشد؛ مسائلی مانند غزه و فلسطین که از طریق نسخه‌های قرآنی و آموزه‌های مقاومت قابل حل هستند. امت واحده یک کلیدواژه قرآنی است که تکرار مداوم آن نشان‌دهنده اهمیت آن در رفع مشکلات و نزدیک‌تر شدن کشورهای اسلامی است.

او همچنین دیپلماسی قرآنی را به‌عنوان ابزاری برای ارتباط با جهان غیرمسلمان معرفی کرد و گفت: حتی در کشورهای خارج از دنیای اسلام نیز، هیچ ادبیاتی بهتر از وحی قرآنی وجود ندارد که جنبه‌های نجات‌بخشی، اخلاق و عدالت‌جویی را به‌طور کامل منعکس کند. این ادبیات می‌تواند برای برقراری ارتباط با کشورهای غیرمسلمان نیز مؤثر و کارآمد باشد.

ضرورت شکل‌گیری پارلمان قرآنی جهان اسلام

حسینی نیشابوری درباره برنامه‌های پیش روی دفتر تبلیغ سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامی نیز افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نه‌تنها دیپلماسی قرآنی را از طریق طرح "رسالات الله" دنبال می‌کند، بلکه برای تشکیل مجلس قرآنی جهان اسلام نیز طرح‌های ویژه‌ای دارد. در این راستا، باید یک پارلمان قرآنی دائمی شکل بگیرد که مسئولان قرآنی بین‌المللی بتوانند در آن اولویت‌های دنیای اسلام را با استفاده از نسخه‌های قرآنی بررسی کنند.

او درباره اهمیت ایجاد کمیسیون‌های تخصصی در این مجلس قرآنی گفت: اهل فن در این کمیسیون‌ها مسائل کلان جامعه اسلامی را از منظر قرآنی تحلیل و بررسی خواهند کرد. تشکیل چنین نهادی می‌تواند بسیاری از مشکلات و دردهای موجود جامعه اسلامی را رفع کند.

او به جریان سفرای قرآنی نیز اشاره کرد و گفت: حمایت از جریان سفرای قرآنی نیز یکی دیگر از اهداف ماست. در این راستا، چند روز قبل استاد حامد شاکرنژاد به‌عنوان سفیر قرآنی جمهوری اسلامی ایران معرفی شد. انتظار داریم دیگر کشورهای اسلامی نیز سفیرانی معرفی کنند که حامل پیام‌های صلح و همکاری میان جوامع اسلامی باشند.

حسینی نیشابوری گفت: ما باید از طریق همکاری‌های قرآنی، سوءتفاهم‌ها و قطع ارتباطات را حل کنیم. ظرفیت دیپلماسی قرآنی به گونه‌ای است که می‌تواند مسیر دیگر انواع دیپلماسی را نیز هموار کند. نگاه کلان ما بر این اساس است که از طریق این دیپلماسی پیش‌برنده، مشکلات جامعه اسلامی و حتی فراتر از آن در عرصه بین‌المللی حل شود.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.