• 1403/09/27 - 10:40
  • 96
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

«رهبران دینی در مواجهه با چالش‌های روز جهان مسئول هستند»- یک گفت‌وگو

رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تاکید به مشکلات روزافزونی که جوامع بشری با آنها مواجه هستند، یکی از راه‌کارهای مهم برای نجات از شرایط فعلی و از سویی کمک به حل منازعات جهانی را تعامل و هم‌افزایی میان رهبران ادیان خواند.

علی اکبر ضیایی با اشاره به تاریخچه‌ای از آنچه سبب بروز چالش‌های پیش روی انسان امروزی شده است گفت: بعد از وقوع رنسانس و صنعتی شدن جوامع اروپایی، غربیان نظام لیبرال دموکراسی را برپا کردند. در این چارچوب، اعلامیه حقوق بشر اختیارات گسترده‌ای به فرد داد و این باعث جایگزینی ارزش‌های فردی به جای ارزش‌های اجتماعی و دینی شد.

او ادامه داد: به دنبال گسترش این نگاه، سازمان‌های بین‌المللی نیز سعی در تحمیل ارزش‌هایی که خود باب کرده‌اند بر کشورهای شرقی دارند و در نتیجه شاهد دخالت‌های آنها به اسم حقوق بشر هستیم. از سوی دیگر فردگرایی شدید منجر به غفلت جوامع از مسئولیت‌های جمعی شده و بی‌تفاوتی درباره مسائل جهانی نظیر محیط زیست را افزایش داده است. این وضعیت زمینه‌ای برای شکل‌گیری گروه‌های افراطی دینی را هم فراهم کرده است.

ضیایی با تاکید برآن که درچنین شرایطی مسئولیت اجتماعی مهمی بر عهده رهبران ادیان مختلف قرار دارد گفت: رهبران دینی در مواجهه با این چالش‌ها باید هم‌فکر بوده و باهمتایان خود برای ارائه راهکارها همکاری کنند. اینها می‌توانند تصمیم‌گیری دولت‌ها را تحت تاثیر قرار دهند و برای بهبود شرایط جهانی اثرگذار باشند.

رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها در بخش دیگری از سخنان خود درباره فعالیت‌ها و اهدافی که این مرکز دنبال می‌کند افزود:ما در مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها به دنبال برقراری هرچه بهتر تعامل میان رهبران ادیان مختلف، هم در سطح داخلی و هم در سطح خارجی در تلاش هستیم.

قرارگاهی برای تجمیع تجربیات مختلف

او ادامه داد: امروز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به قرارگاهی برای تجمیع تجربیات مختلفی دراین زمینه تبدیل شده است. این سازمان تا به امروز موفق به برقراری تعامل میان ادیان مختلف و رهبران آنها شده، آن هم با وجود همه تفاوت‌ها و گاه اختلاف نظرهایی که وجود داشته است.

ضیایی افزود: برقراری نشست‌های مختلف میان رهبران ادیان داخل کشور، نقش مهمی در حفظ وحدت ملی ایفا کرده است. در همین خصوص در نشستی در کرواسی، رهبران زرتشتیان، مسیحیان و یهودیان ایران حضور داشتند که این همکاری مورد توجه رسانه‌های خارجی قرار گرفت.

او درباره برخی اقداماتی که در همین رابطه و به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی انجام شده است گفت: در دولت قبل طرحی برای برپایی کنگره جهانی رهبران ادیان پیشنهاد شد و برآن اساس تلاش برای برقراری هرچه بیشتر تعامل میان رهبران دینی را در سطحی جهانی در دستور کارمان قرار دادیم که هم‌چنان برای احیای آن در تلاش هستیم.

ضیایی ادامه داد: برای ادامه این کار به حمایت مالی دولت نیاز است، هرچند که نشست‌های تخصصی رهبران ادیان با چنین نگاهی برپا می‌شوند. درهمین رابطه به تازگی با رهبران دینی هندو، بحث مسئولیت پذیری رهبران دینی را مطرح کردیم، در چین نیز چنین نشستی خواهیم داشت. در سفر اخیرمان به واتیکان نیز در کنار مبحث جوانان و خانواده، ضرورت همراهی رهبران ادیان برای مواجهه با چالش‌های جهانی مطرح شد.

رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها با تاکید برآن که از ظرفیت‌های گفت‌وگوی ادیان می‌توان برای حل مشکلات جهانی بهره گرفت گفت: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که همچون یک کشتی است و نمی‌توانیم نسب به یکدیگر بی‌تفاوت باشیم. از آنجایی که دین، روح و جان آدمی را تحت تاثیر قرار می‌دهد دراین تعاملات، ظرفیت بسیار بالایی برای کمک به حل تعارضات جهانی وجود دارد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.