• 1404/01/06 - 13:25
  • 153
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

«بستر همکاری‌های منطقه‌ای با دیپلماسی نوروز فراهم است»- رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان

تکیه بر اشتراکات فرهنگی از جمله آیین کهن نوروز، نقش مهمی در توسعه روابط فرهنگی با کشور قرقیزستان را دارد؛ آنچنان که رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان بهره‌مندی از ظرفیت‌های دیپلماسی نوروز را اقدامی مهم و اثرگذار در گسترش تعاملات دوجانبه‌ای و منطقه‌ای عنوان کرد.

ابوذر طوقانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در قرقیزستان درباره اهمیت تمرکز براشتراکات فرهنگی، به ویژه نوروز، گفت: بی‌شک توجه و تمرکز بر اشتراکات فرهنگی، به خصوص با کشورهایی که در حوزه تمدنی ایران قرار دارند، مهم‌ترین مولفه‌ای است که ما در برنامه‌های رایزنی فرهنگی در ایجاد و تقویت تعاملات فرهنگی مدنظر داریم. در رأس این اشتراکات دیپلماسی نوروز قرار دارد. در کشورهایی از جمله قرقیزستان که بحث نوروز در آنها به صورت جدی مطرح است، آیین‌ها و مراسم‌های مفصلی به این منظور برپا می‌شود. نوروز در این کشور آنقدر آیین مهمی است که آن را جشنی ویژه می‌دانند.

او ادامه داد: بنابراین توجه به اشتراکات‌مان در زمینه نوروز، یکی از برنامه‌های جدی‌ ما در تعامل با جامعه قرقیزستان است. در نگاه سنتی مردم قرقیزستان، فارغ از شروع سال رسمی که هم‌زمان با کریسمس جشن گرفته می‌شود، نوروز، مهم‌ترین عید آنان محسوب می‌شود. آنان همانند ما نوروز را جشن می‌گیرند، جالب است که بدانید شب قبل از آن رسم سمنوپزان دارند که به «سومولوک» مشهور است. سمنویی که می‌پزند هم مشابه آن چیزی است که ما داریم.

ضرورت تمرکز بر اشتراکات فرهنگی برای توسعه روابط

این متولی فرهنگی گفت: آنان روز نوروز که تعطیل رسمی است را با برپایی آیین‌هایی، از جمله آواز‌خوانی و شعرخوانی مرتبط با آن گرامی می‌دارند. این اشتراکات فرهنگی زمینه بسیار خوبی را برای توسعه روابط فرهنگی در اختیارمان می‌گذارند. با تکیه بر این اشتراکات فرهنگی قادر به نفوذ فرهنگی به میان جامعه قرقیزستان و برقراری ارتباط عمیق‌تری خواهیم بود. بهره‌مندی از این اشتراکات به سبب حس آشنایی که با آنها دارند، ظرفیت و فرصت مهمی به شمار می‌آید. این نکته در پذیرش فعالیت‌های فرهنگی ما و ایجاد ارتباطات بیشتر بسیار موثر است.

طوقانی افزود: در روابط فرهنگی با قرقیزستان، توجه به آیین نوروز، برگ برنده مهمی در توسعه روابط‌مان و حتی برپایی فعالیت‌های مشترک است، فعالیت‌هایی از جمله برپایی جشن‌های نوروزی مشترک، مسابقات مختلف، برگزاری نمایشگاه‌هایی در حیطه‌های نظیر عکس. البته این فعالیت‌ها در بسیاری از موارد با حمایت سفارت‌خانه کشورهایی همراه می‌شوند که در حیطه تمدنی ایرانی بزرگ فرهنگی قرار می‌گیرند. برای سال بعد نیز از همین حالا در رایزنی فرهنگی ایران بنای برپایی برنامه‌هایی مشترک را داریم.

رایزن فرهنگی ایران در قرقیزستان همچنین درباره تاثیر دیپلماسی نوروز بر هموار کردن مسیر تحقق دیگر انواع دیپلماسی گفت: دیپلماسی نوروز با توجه به گستره فراوانی که دارد و چندین کشور را دربرمی‌گیرد، قادر است بر دیگر عرصه‌های دیپلماسی نیز تاثیر خوبی بگذارد. از سوی دیگر در تعامل و همکاری با سازمان‌های بین‌المللی نظیر شانگهای و اکو می‌توانیم با برپایی برنامه‌های مشترک و منطقه‌ای زمینه تحقق دیگر انواع دیپلماسی از جمله دیپلماسی اقتصادی و حتی دیپلماسی امنیتی و نظامی را نیز فراهم کنیم.

تلاش برای جلب مشارکت جامعه میزبان در برپایی برنامه‌ها

او درباره فعالیت‌های دفتر رایزنی فرهنگی ایران در بیشکک گفت: در حوزه نوروز به چند مورد در فعالیت‌های سالانه رایزنی فرهنگی ایران در قرقیزستان توجهی ویژه داریم که از جمله‌شان می‌توان به تلاش برای معرفی برنامه‌های نوروز و حتی ریشه فرهنگی و تاریخی آن در ایران اشاره کرد. بخشی از برنامه‌های رایزنی فرهنگی کشورمان در این رابطه بر تولید محتوا و انتشار مقالات در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی متمرکز است. بر پایه سفره‌های هفت‌سین، مجموعه برنامه‌های نوروزی دیگری را هم برگزار می‌کنیم. معرفی این آیین و همچنین هر چه آنکه برای این سفره مورد توجه است از دیگر برنامه‌های نوروزی‌مان هستند.

طوقانی اضافه کرد: برگزاری مسابقه‌های عکس از زیباترین سفره‌های هفت‌سین و آیین‌های نوروزی و البته تلاش برای جلب مشارکت‌های مردمی جامعه قرقیزستان از دیگر برنامه‌هایی است که در این ایام و در شهرهای مختلف و دانشگاه‌های این کشور بر آنها تاکید داریم. همچنین در برنامه‌هایی از جمله آیین سمنوپزان که به همت جامعه میزبان برگزار می‌شوند نیز شرکت می‌کنیم تا فضای همدلانه بهتری شکل بگیرند و آنان نیز بدانند که این تعامل دوسویه است.

این رایزن فرهنگی گفت: مصاحبه با رسانه‌های این کشور نیز در برنامه‌های ما قرار دارد. سال گذشته گفت‌وگویی با یکی از شبکه‌های تلویزیونی قرقیزستان برای معرفی آیین‌ها و رسومی که به مناسبت نوروز در ایران برگزار می‌شود داشتیم. این برنامه‌ای است که در نوروز هرسال می‌توان به آن توجه نشان داد.

او ابراز کرد: در تلاش هستیم تا هم‌زمان با عید سعید فطر، دست به برپایی مراسم‌ها و جشن‌هایی که معرف نوروز و فرهنگ اسلامی‌مان باشند بزنیم. همان‌طور که اشاره شد در برنامه‌ها و جشن‌های آنها نیز به عنوان یکی از ضلع‌های اصلی نوروز شرکت خواهیم کرد. برای ایرانیان مقیم نیز با همکاری سفارت کشورمان، جشن‌های نوروزی برپا کرده و خواهیم کرد.

روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

. .

. .

About Us

The argument in favor of using filler text goes something like this: If you use arey real content in the Consulting Process anytime you reachtent.