ایران فرهنگی ورای مرز های جفرافیایی قرار دارد
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پاکستان گفت: کشوری که امروز به عنوان ایران می شناسیم و مرزهایی دارد با ایران فرهنگی متفاوت است و ایران فرهنگی ورای مرزهای جغرافیایی که از لحاظ سیاسی کشیده شده است، قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهدی طاهری وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پاکستان در توضیح اهمیت کاربرد دیپلماسی فرهنگی در تبدیل کشورهای منطقه به یک قدرت واحد گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند فرهنگ زیربنای همه چیز است و فرهنگ از سیاست و اقتصاد مبنایی تر و زیربنایی تر است.
وی ادامه داد: به دلیل قرابت های فرهنگی زیادی که با حوزه تمدنی خودمان داریم بسیار راحت می توانیم با کشورهای همسایه ارتباط برقرار کنیم؛ تاریخ و گذشته ایران و کشوری که امروز به عنوان ایران می شناسیم و مرزهایی دارد با ایران فرهنگی متفاوت است و ایران فرهنگی ورای مرزهای جغرافیایی که از لحاظ سیاسی کشیده شده است، قرار دارد.
طاهری تصریح کرد: ما ارتباط گسترده ای با ورای مرزهای خودمان از نظر فرهنگی داریم کمااینکه در کشورهای همسایه ای چون افغانستان، قزاقستان، قرقیزستان، ترکمنستان و حتی عراق و بخش کردستان عراق عید نوروز برگزار می شود و این ریشه تاریخی گسترده ما را نشان می دهد.
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پاکستان با تاکید بر اهمیت این اشتراکات برای دستیابی به یک اتحاد منطقه ای یادآور شد: این ریشه فرهنگی مشترک که خواستگاه 1000ساله دارد و نیاکان مردم دوسوی مرزها را به لحاظ دلی به هم نزدیک می کند در واقعیت درکی را حاصل می کند که نتیجه آن افزایش ارتباطات اقتصادی و سیاسی است که در نهایت یک همبستگی را رقم میزند.
این نماینده فرهنگی اظهار داشت: وظیفه رایزن فرهنگی بسترسازی برای این فرهنگ مشترک و بازیابی ریشه ها و شناساندن آن به مردم دو کشور است. رایزن فرهنگی باید به مردم کشور میزبانش یادآوری کند که ما مردم نزدیکی هستیم که صرفا حوادث تاریخی ما را از هم جدا کرده و امروز دوباره می توانیم به صلح و آرمان های مشترک برسیم.
وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در راولپندی پاکستان با تاکید بر اهمیت برگزاری رویدادهایی چون اجلاس رایزنان فرهنگی گفت: مهمترین دستاورد چنین رویدادهایی یادآوری مهمترین و موثرترین نکاتی است که باید در حوزه فرهنگی به آن توجه کنیم .
وی افزود: گاهی وقتی در محیط کشور مقصد هستیم فشارهای کاری ما را از مسیری که دنبال آن هستیم خارج می کند و چنین نشست هایی می تواند یاری مان کند تا اولویت ها و مسائلی که برای کشورمان اهمیت دارد را بازشناسی کنیم و سرمایه گذاری و برنامه ریزی بهتری روی آن داشته باشیم.
طاهری بیان کرد: بسیاری از نکات مطروحه در این رویداد اثرگذار است و کمک می کند که بعدا اگر قرار باشد در محیط قرار بگیریم مسیر درستی را پیدا کنیم. حضور برخی از مسئولان و مدیران (مثلا جامعه المصطفی یا مجمع تقریر مذاهب اسلامی یا وزارت ارشاد) در این نشست که ممکن است ما اینها را نشناسیم یا آگاهی کمی داشته باشیم ظرفیت و امکاناتی که ما رایزنان می توانیم در کارمان از آنها بهره بگیریم را برجسته می سازد و کمک می کند که در محل رایزنی از این امکانات استفاده کنیم و با کمک این نهادها به عنوان پشتیبان کارمان را جلو ببریم.
نخستین اجلاس منطقه ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، از 15 تا 20 مهرماه 1402، به همت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان قرارگاه اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار می شود.
نظر خود را بنویسید.