logo
logo
دیپلماسی فرهنگیِ ترازِ چهل واره ی دوم انقلاب اسلامی
  • 1402/03/13 - 11:12
  • 1177
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه روهیلکند هند و خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو تمدید شد

به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو  و با همراهی مرکز تحقیقات زبان فارسی در هند در راستای گسترش هرچه بیشتر همکاری‌های علمی  فرهنگی بین دانشگاه‌های هند و دانشگاه‌های ایران،   تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی بین دانشگاه  روهیلکند هند و خانه فرهنگ ایران در دهلی نو با اصلاحاتی برای ده سال دیگر تمدید شد. این تفاهم‌نامه توسط پروفسورک. پ. سینگ، رئیس دانشگاه روهیلکند و دکتر فریدالدین فریدعصر، رایزن فرهنگی ج. ا. ایران طی یک آیین رسمی در شهر بریلی واقع در ایالت اوتارپرادش به امضا رسید.

پیش از امضای تفاهم نامه، در نشست های دو جانبه ای در دهلی و بریلی محورهای مورد علاقه و مشترک طرفین مورد بازبینی قرار گرفت و تبادل استاد و دانشجو، برگزاری ورکشاپ ها و کنفرانس های مشترک، اجرای طرح های پژوهشی، تبادل دانشجو و تالیف و  انتشار منابع علمی مورد توافق قرار گرفت.

در این تفاهم‌نامه طرفین متعهد به گسترش دامنه همکاری و گسترش ابعاد همکاری دانشگاهی در حوزه‌ها/رشته‌های ایران‌شناسی(تاریخ ایران)، ادبیات فارسی، فلسفه(عرفان ایرانی)، هنر(صنایع دستی ایرانی)، خوشنویسی(هنرهای زیبا) و نیز توجه به علوم فنی مهندسی و همچنین همکاری ها در زمینه آموزش زبان فارسی در مرکز مطالعات هندوایرانی دانشگاه روهیلکند بریلی، اعزام و بورس دانشجو به ایران برای تحصیل در رشته آموزش زبان فارسی ،برگزاری کنفرانس‌های مشترک، برپایی نمایشگاه‌ و سمینارها شدند.

قبل از برگزاری آیین امضای تفاهم نامه، بخش روابط بین الملل دانشگاه روهیلکند از رایزن فرهنگی ایران و مدیر مرکز تحقیقات ایران ، استقبال رسمی به عمل آورد.

سپس فریدالدین فریدعصر رایزن فرهنگی ج. ا. ایران در دهلی نو همراه با آقای دکتر قهرمان سلیمانی رئیس مرکز تحقیقات فارسی هند با ریاست دانشگاه پرفسور ک. پ. سینگ و روسای گروه دانشکده ها دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، پرفسور ک. پ. سینگ در رابطه با همکاری های اکادمیک، علمی و فرهنگی در سطح گسترده تری تاکید کرد و اظهار داشت: ما از استادان و محققان ایرانی با هر رشته تحصیلی و تخصص در دانشگاه مان استقبال می کنیم و حاضریم پروژه های مشترک علوم و غیره را با یکدیگرپیش ببریم.

دکتر فریدعصر از پیشنهادات رییس دانشگاه قدردانی نمود و گفت: ما هم موادی را به همین منظور در متن تفاهم نامه اضافه کردیم که همکاری های مان در حد فارسی آموزی و ایران شناسی محدود نگردد.

آقای قهرمان سلیمانی نیز امکان اعزام و بورس دو نفر از معلمان فارسی به منظور شرکت در دوره تربیت معلم از این دانشگاه به ایران را مطرح نمود.

پس از آیین امضای تفاهم نامه، آقایان فرید عصر و قهرمان سلیمانی همراه با پرفسور بیدی رئیس مرکز روابط بین الملل دانشگاه از موزه دانشگاه و اتاق کلاس ایرانشناسی و همچنین قسمت اداری مرکز مطالعات ایران شناسی دانشگاه روهیلکند دیدن کردند.

لازم به ذکر است دکتر فرید عصر رایزن فرهنگی ایران پس مراسم دانشگاه روهیلکند، عازم درگاه اعلی حضرت احمد رضا خان بریلوی شد و پس از زیارت آرامگاه این بانی جریان بریلوی در شبه قاره با سجاده نشینان و مفتیان و فرزندان آن مرحوم دیدار و گفتگو کرد.

رایزن فرهنگی ایران گفت: خانه فرهنگ ایران هر سال جشنواره سعدی خوانی و مسابقات قرآنی برگزار می کند. بنابراین، حضور و شرکت فارسی آموزان مدرسه «منظر اسلام» بریلی می تواند در این جشنواره و مسابقات بیش از پیش پر رنگ باشد.

 

. .

. .

نظر خود را بنویسید.

Copyright © 2022 icro.ir , All rights reserved