گسترش دیپلماسی مهارت تجربه جدید کشور عمان و سازمان آموزش فنی و حرفه ای در حوزه آموزش های مهارت پایه
نشست مشترک معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و وزیر کار و هیأت همراه سلطنت عمان در مرکز تربیت مربی با هدف گسترش دیپلماسی مهارت بین دو کشور برگزار شد.
ببه گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به نقل از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور مهرداد عظیمی معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، ۶۵۸ مرکز دولت،بیش از ۲۱هزار آموزشگاهآزاد و تدوین بیش از 11 هزار استاندارد آموزشی را از ظرفیتها و زیرساختهای ارزشمند این سازمان برای مهارتآموزی و ایجاد شغل در کشور ایران عنوان کرد.
وی با اشاره به عقبه 50 ساله این سازمان، ارائه آموزش های مهارتی، تدوین استانداردهای آموزشی و سنجش مهارت حرفه ای را از مأموریتهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور برشمرد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، افزود: در حال حاضر ۱۹ گروه هدف مانند دانش آموزان، دانشجویان، فارغ التحصیلان دانشگاهی، روستائیان، عشایر، افراد بی بضاعت، زندانیان، سربازان و ... تحت پوشش آموزشهای مهارتی سازمان هستند و سازمان آموزش فنی و حرفهای متولی ارائه آموزشهای غیررسمی مهارتی در دو بخش دولتی به صورت رایگان و خصوصی با هزینه مصوب می باشد.
وی با بیان اینکه در ۲ سال گذشته بیش از چهار میلیون و 500 نفر در کشور موفق به کسب آموزش های مهارتی شدند، خاطرنشان ساخت: علاوه بر ظرفیتهای ذکر شده، 4 هزار مرکز آموزش فنی و حرفه ای در جوار صنایع و بنگاههای بزرگ اقتصادی ایران وجود دارد که در تربیت نیروی کار ماهر نقش آفرینی می کنند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از آمادگی سازمان آموزش فنی وحرفه ای ایران برای اعزام مربی آموزشی به کشور عمان خبر داد و گفت: از سوی دیگر ظرفیت آموزش یک هزار نفر نیروی کار کشور عمان در مرکز تربیت مربی ایران وجود دارد و در زمان حاضر از هفت کشور آفریقایی کارآموز داریم که آموزش های لازم را در این مرکز دریافت می کنند و افزون بر تربیت نیروی ماهر در کشور، توانمندی ساخت و تجهیز مراکز آموزش مهارتی در کشورهای دیگر از جمله عمان را داریم .
وی در پایان آمادگی این سازمان در گسترش و توسعه فعالیتهای مشترک آموزشی و مشاورهای فنی و حرفه ای، تقویت همکاری و تلاش برای توسعه مهارتهای آینده و فناوریهای پیشرفته، برگزاری مسابقات مهارت در سطوح ملی و بین المللی و حضور مؤثر آموزشهای مهارتی در صنایع و بنگاههای اقتصادی و ... اعلام کرد.
ایران کشوری باستانی و دارای تمدن
وزیر کار عمان در ادامه با اشاره به قدمت و تمدن باستانی کشور ایران، بیان داشت: کشور عمان دارای مراکز آموزشی در زمینه ارائه آموزشهای مهارتی می باشد ولیکن به تجارب ارزنده کشور ایران در این زمینه نیازمندیم.
محاد سعید علی باعوین، تصریح کرد: درصدد راهاندازی مراکز آموزش فنی و حرفه ای مشابه ایران و یا اعزام متقاضیات مهارت آموزی عمانی به کشور ایران هستیم.
بر اساس این گزارش در پایان این نشست مشترک مقرر شد کمیته بررسی ظرفیتهای مهارتی دو طرف جهت توسعه دیپلماسی مهارت تشکیل شود.
در پایان این نشست، وزیر کار و هیأت همراه سلطنت عمان از ظرفیت های آموزشی دپارتمان های برق، فناوری خودرو، سمعی و بصری، طراحی و دوخت و ... مرکز تربیت مربی بازدید کردند.