گردهمایی علمای پاکستان برای همبستگی با مردم غزه و فلسطین
به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در کویته، علمای پاکستان برای همبستگی با مردم غزه و فلسطین گردهم آمدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، همزمان با روز میلاد نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، نشست علمای شیعه و سنی و سران قبائل ایالت بلوچستان به همت خانه فرهنگ ایران در کویته در سالن همایشهای این نمایندگی برگزار شد.
این گردهمایی با تأکید بر ضرورت و اهمیت انسجام اسلامی در همبستگی با مردم غزه و فلسطین و با حضور علمای شیعه و اهل سنت و سران برخی قبایل ایالت بلوچستان برپا شد.
خانم شازیه رئوف، عضو مجلس ایالتی بلوچستان و عضو ارشد حزب جمعیت علمای اسلام به عنوان مهمان ویژه و حسن درویش سرکنسول ایران در این برنامه حضور یافتند.
سید ابوالحسن میری، وابسته فرهنگی و مسئول خانه فرهنگ ایران در کویته با اشاره به فعالیتهای خانه فرهنگ در سالهای گذشته گفت: یکی از مخاطبین اصلی برنامههای خانه فرهنگ، علمای دین به عنوان شخصیتهای تأثیرگذار بوده اند و در آینده نیز این مهم مورد توجه است و سعی میشود که شخصیتهای جدید در برنامه های اعزامی و حضوری خانه فرهنگ حضور پیدا کنند.
وی افزود: در چند ماه گذشته، به دلیل تعمیرات و بازسازی خانه فرهنگ با هدف فراهم آوردن امکانات و زیبا سازی این مرکز فرهنگی در شأن جمهوری اسلامی ایران و مردم شریف کویته، برگزاری همایشها و گردهمایی ها علمای نسبت به سال گذشته در خود خانه فرهنگ تا حدی کاهش یافت و پس از اتمام امور، برنامه ها به شکل پررنگ تری از سر گرفته خواهد شد.
میری در ادامه با اشاره به تحولات اخیر منطقه و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان گفت: جهان اسلام با یک بیماری سخت و دردناک مواجه است و نزدیک به یک سال است که مردم مظلوم غزه و فلسطین زیر بمبارانهای رژیم پلید صهیونیستی قرار دارند. هنوز بمبارانهای غزه تمام نشده که صهیونیستها سراغ لبنان رفته اند. اشغالگران صهیونیست جنایت ها و صحنه های دردناکی که حتی بیان آن هم دل هر انسان آزاده را به درد می آورد.
وی با تأکید بر نقش و جایگاه علما در این خصوص تصریج کرد: علما و شخصیت های تأثیرگذار جهان اسلام باید با مطالبه گری از مجامع بین المللی، دولت ها و به خصوص سران کشورهای اسلامی، فشار بیاورند که حداقل ارتباط اقتصادی کشورهای اسلامی با رژیم صهیونیستی قطع شود، چون این رژیم در قلب جهان اسلام شکل گرفته و دست بردار هم نیست. فقط با اتحاد و انسجام اسلامی و مقاومت می توان با رژیم غاصب صهیونیستی مقابله کرد.
مولانا حافظ حامد سعیدی، مسئول اداره منهاج القرآن در شهر کویته، سخنران بعدی همایش بود که بیان داشت: فرقه افکنی گناهش بدتر از شرک است. کشورهای اسلامی در حال حاضر منافع خود را بر مصلحت اسلامی مقدم می دانند و به جایی که علیه ظالم بیاستند، همدست ظالم می شوند. اگر در این دنیا با مظلومان یاری نکنیم، در آخرت در پیشگاه خداوند پاسخگو می شویم.
سخنران بعدی، عبدالرشید علیزئی، رهبر قبیله علیزئی (پشتون) و رئیس مجموعه آموزشی اسلامیه بود که وجود نبی مکرم اسلام (ص) را محور وحدت و همدلی مسلمانان عنوان کرد و گفت: سرزمین حجاز قبل از میلاد پیامبر یک دنیای تاریک و پر از جهالت بود. ارزش های اخلاقی وجود نداشت و مردم این سرزمین درگیر جنگ و فساد بودند. پیامبر (ص) با قدوم مبارکش انقلابی را در سرزمین ظلمت برپا کرد و مردم را به سمت نور هدایت فرمود و زیر پرچم توحید، دشمنان قسم خورده را به برادر ایمانی یکدیگر تبدیل کرد و مسلمانان را از خاک ذلت به اوج قدرت رساند.
پیر سید حبیب الله شاه چشتی، امیر جماعت اهل سنت بلوچستان و رهبر فرقه چشتی ها در این ایالت بود که از مسئول خانه فرهنگ ایران بابت گردهم آوردن روحانیون تشکر کرد و از خداوند منان خواهان افزایش توفیقات وی شد.
وی گفت: در سطح دنیای اسلام، فقط ایران است که هفته وحدت را تجلیل می کند و الحق این اقدام ایران قابل ستایش است که اختلاف نظرها در خصوص روز دقیق میلاد پیامبر را به ایام اتحاد و همدلی تبدیل کرد. میلاد پیامبر در هر روز و زمانی که تجلیل شود، مسلمان ها در آن روز ابراز خوشحالی و شادمانی می کنند.
مولانا عبدالحق هاشمی، امیر جماعت اسلامی بلوچستان گفت: امروز ما در فضای آرامش در شهر کویته، به عشق پیامبر(ص) گردهم آمده ایم، در حالیکه برادرانمان در غزه همه روزه و 24 ساعته در ترس و وحشت موشک باران و بمباران سپری میکنند و متأسفانه هیچ کشور اسلامی به خود جرات نداده که به شکل علنی دست فلسطینیها را بگیرد و با آنان همدردی کند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که به فریاد مردم فلسطین لبیک گفت ولی حالا سعی می شود که از ایران یک نشان عبرت درست کنند.
مولانا عبدالقادر لونی، امیر جمعیت علمای اسلام (نظریاتی) و از روحانیون دیوبندی در بیانات خود گفت: خداوند آسمان ها را به خاطر پیامبر (ص) خلق کرد. وحدت بین مسلمانان دستوری است که از جانب خداوند بر مسلمانان صادر شده. آیه «واعتصموا بحبل الله جمیعا ولا تفرقوا » یک امر روشن برای صاحبان ایمان است که همة انبیاء و پیامبران بر آن تأکید کرده اند. همة کتاب های آسمانی و صحیفه هایی که بر انبیاء نازل شد، پیام انسجام و همدلی به مؤمنان می دهند.
حجت الاسلام سید هاشم موسوی، امام جمعه شیعیان کویته سخنران بعدی بود که بیان داشت: ما مسلمانان از سیره پیامبر(ص) خیلی دوریم. در حالی که احادیث مبارک اعم از راویان شیعه و سنی، پیامبر را اخلاق کامل تلقی کرده اند. اخلاق چه در پیش روی یکدیگر باشد، چه در پشت سر، باید یکسان باشد. امروز می بینیم که بیش از 40 هزار فلسطین در نزدیک به یکسال گذشته کشته شدند و خانه های شان ویران شده و به جزء علما که هیچ کاری از دست شان ساخته نیست و جمهوری اسلامی ایران که تا حد توان تلاش میکند، هیچ کشور اسلامی در مقابل این جنایت ها موضع گیری درست نکرده اند. لذا به صراحت می توان گفت که این کشورها نفاق می کنند و هیچ ارتباطی به اخلاق اسلامی و سیره پیامبر ندارند.
مولانا فضل ربی، امیر جمعیت غربای اهل حدیث در سخنرانی خود از تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای متحد کردن مسلمانان در چند دهه اخیر قدردانی کرد و گفت: گردهمایی اندیشمندان اسلامی زیر یک چتر کار قابل تقدیر است ولی ما باید در عمل نیز اتحاد و وحدت را ترویج کنیم و فقط به نشستن و گفتن و برخاستن اکتفاء نکنیم.
خانم شاهده رئوف، عضو مجلس ایالتی بلوچستان و از سران ارشد بخش بانوان حزب جمعیت علمای اسلام که مهمان ویژه این همایش بود، در اظهارات خود گفت: تنها علماء می تواند در شرایط بحرانی و فتنه های دوران ما را به سمت درست رهنمایی کنند. خداوند پیامبر را به عنوان رحمت اللعالمین بین ما انسانها فرستاد و رفتار پیامبر نسبت به بانوان یک الگو برای همه ما است. مهر پیامبر (ص) به همسرانش و محبت و احترامش به دخترش حضرت فاطمه زهرا (س) برای همة ما یک درس است.
در پایان، حسن درویشوند، سرکنسول ایران در کویته گفت: انسانیت برای همیشه تاریخ را مدیون وجود مبارک آن حضرت که کل رحمت آسمان و زمین میباشد، است. حضرت محمد (ص) که اشرف الانبیاء والمرسلین و خاتم النبیین (ص) است، چه آبرو و عزتی در پیشگاه خداوند دارد، از حد تصور ما خارج است.
وی افزود: بنده ای از بندگان صالح خدا آمد و به یاری خداوند جمهوری اسلامی، برقرار کرد و هفته وحدت را برای ما قرار داد و هفته اختلاف را به هفته وحدت تبدیل کرد.
نظر خود را بنویسید.