پنجاهوپنجمین شماره مجله الهدی در بغداد منتشر شد
پنجاهوپنجمین شماره مجله الهدی با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، پنجاهوپنجمین شماره مجله الهدی توسط مرکز مطالعات حوزوی الهدی و با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد منتشر شد.
در ابتدای این مجله به مقالهای در خصوص «گفتاری از امام خامنهای(دام ظله)» اشاره دارد که میفرمایند: «اگر عقلایی عمل شود، به شکست کشاندن محاسبات دشمن امکان پذیر است».
«مستلزمات جهاد تبیین و روشهای آن در سخنان امام خامنهای» بخش دوم این مجله است. در این بخش، سخنان حضرت آقا در مورد جهاد تبیین و ضرورتها و روشها و اهداف و اهمیت آن واکاوی شده و ارزشهای اخلاقی و آمادگیهای معنوی و فهم عمیق اسلام و استفاده از روشهاش پیشرفته برای مقابله با دشمنان و نشر مفاهیم اسلام بررسی شده است.
همچنین، در این بخش توصیههای عمومی ایشان در مورد روشها و راههای جهاد تبیین مورد بررسی قرار گرفته است.
اهتمام و ژرفنگری امام خمینی(ره) به موضوع فلسطین در مجله الهدی
سومین مقاله مهم این مجله، «محوریت آرمان فلسطین در گفتمان امام خامنهای(دام ظله)» عبدالعزیز السید احمد (از فلسطین) است. این پژوهشگر با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) از آرمان فلسطین حمایت کرده و بر اساس ارزشهای اسلامی و قرآنی و شرعی از تمام جهانیان دعوت کرد که از فلسطین حمایت کنند، افزوده است: امام خمینی(ره) تلاش کرد که موضوع فلسطین از محدوده ی اختیارات حاکمان خارج شده و به مسئولیت تمام ملتهای مسلمان تبدیل شود.
نویسنده با اشاره به این مطلب تأکید میکند که امام خمینی(ره) با اعلام روز جهانی قدس توانست یک روش و مکانیزم جدید را برای اتحاد مسلمانان جهان در راستای آزادسازی قدس تعریف کند.
«مواضع مرجعیت دینی و نخبگان و فرهیختگان نجف در قبال آرمان فلسطین» مقدم الفیاض، پژوهشگر اسلامی، نجف نیز چهارمین بخش این مجله است. نویسنده در این مبحث با اشاره به موضع گیریها و فتواهای مراجع بزرگ نجف بر علیه تجاوزات اسرائیل، از جمله آیت الله کاشف الغطاء و آیت الله سید عبدالحسین شرف الدین، به اتهامات دشمنان مبنی بر اینکه «ایران از موضوع فلسطین برای منافع ملی خود سوء استفاده میکند و مراجع نجف به موضوع فلسطین اهتمامی ندارند، پاسخ میدهد. وی تأکید میکند که تمام مراجع شیعی در مورد فلسطین موضع یگانهای دارند.
بخش پنجم این مجله با موضوع «حکومت در قرآن» خانم رنا الجنابی، دانشکده فقه دانشگاه کوفه مورد بررسی است. نویسنده در این مبحث تأکید میکند که رسانههای غربی تلاش میکنند این دروغ بزرگ را در میان نسلهای جوان ترویج کنند که ایران با تأسیس حکومت اسلامی، یک بدعت را در اسلام گذاشته است زیرا در قرآن کریم هیچ آیهای به تأسیس حکومت اسلامی اشاره ندارد.
این مبحث با بررسی مفاهیم و مضامین مطرح شده در قرآن کریم تأکید میکند که حکومت اسلامی و حکومت ولایت فقیه، یک نظام برگرفته از قرآن است.
قرآن کریم پاسخگوی همه نیازهای بشر است
«اصول شناختی اعتبار قرآن به عنوان منبع قانونگذاری» حیدر الوائلی، نجف اشرف، دانشگاه اسلامی ششمین مقاله مجله الهدی است. نویسنده در این مبحث به تواناییهای قرآن به عنوان معجزه پیامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) برای پاسخ به تمام نیازهای بشریت و فراهم کردن سعادت و خوشبختی برای آنها پرداخته شده است.
«تجدید نظام شناختی از دیدگاه شهید محمد باقر صدر» شیخ رزاق حسین فرهود، پژوهشگر اسلامی، نجف هفتمین مقاله این مجله است که این پژوهش فلسفی بر اساس نظریههای شناختی و فکری فلسفی جدیدی که شهید محمد باقر صدر مطرح کرده و روش شهید صدر در استنباط و استقراء و بررسی منابع شناختی، تلاش میکند کتاب «فلسفتنا» را به عنوان یکی از مهمترین کتابهای شهید صدر بررسی کند و از نظرات برخی از متفکران ایرانی در مورد شهید صدر استفاده کرده است.
هشتمین مقاله این مجله موضوع «شیخ مشتاق عباس معن» (پژوهشگر اسلامی) است که با اشاره به تقارن ابعاد اخلاقی گفتمان شهید محمد باقر حکیم و ابعاد شناختی آن به بررسی مکتب و روش شهید محمد باقر حکیم در تبلیغ و دعوت و ارشاد امت اسلامی و بخصوص جوانان میپردازد.
در نهمین مقاله مجله الهدی، «شیخ صباح المحمودی» از اساتید حوزه نجف در مقاله خود با عنوان «مکتب فکری علامه عسکری و چالشهای وحدت اسلامی» به تلاشهای علامه عسکری و تألیفات و افکار و کنفرانسها و اقدامات ایشان در این زمینه پرداخته و در نهایت مرحوم علامه عسکری را یکی از بارزترین چهرههای فکری جنبشهای اسلامگرای معاصر معرفی میکند.
حجتالاسلام سید عبدالله الیاسری در مقاله خود با عنوان «تلاشهای امام زین العابدین علیه السلام در تفسیر آیات عقیدتی قرآن کریم» به بررسی مثالهای متعددی از این آیات و روایات پرداخته که در بخش پایانی مجله الهدی ذکر شده است.
انتهای پیام/
نظر خود را بنویسید.