به همت مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی برگزار شد :
نشست سیری در اندیشکده های جهان عرب برگزار شد
یاسر قزوینی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این نشست ضمن معرفی ۱۰ اندیشکده برتر جهان عرب، توضیحاتی پیرامون فعالین این اندیشکده ها ارائه داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نشست سیری در اندیشکده های جهان عرب چهارشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان سازمان در محل مرکز مطالعات راهبردی روابط فرهنگی برگزار شد.
یاسر قزوینی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در این نشست ضمن معرفی ۱۰ اندیشکده برتر جهان عرب، توضیحاتی پیرامون فعالین این اندیشکده ها ارائه داد. وی مرکز مطالعات الامن القومی در رژیم صهیونیستی ، مرکز کارنگی در لبنان، مرکز الاهرام در مصر، مرکز الجزایر در قطر، مرکز بروکلین در دوحه، مرکز الامارات در امارات ، مرکز السباطلت من اجل الجنوب در مراکش ، مرکز مطالعات ایران در عربستان، مرکز مطالعات اقتصادی و اجتماعی در ترکیه و مرکز دمکراسی اسرائیلی در فلسطین را در زمره مهمترین مراکز خاورمیانه معرفی کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به ارتباط اندیشکده ها با رسانهها افزود، یکی از مهمترین کارهای اندیشکده ها ترویج سیاست ها است که از طریق رسانه ها انجام می شود .
وی افزود ما در جهان ۸۲۴۸ اندیشکده داریم که از این میان ۵۰۷ اندیشکده در خاورمیانه فعالیت می کند و از میان آنها ۱۰۴ اندیشکده در جهان عرب فعال هستند.
وی ادامه داد پیشنهاد می شود در خصوص بعضی از موارد این اندیشکده ها پایان نامه هایی در داخل ایران کار شود.
وی موضوعات اندیشکده ها را حول ۴ محور سیاسی و امنیتی، خشونت و ترورسیم ، رسانه ای و تکنولوژیک با رویکردهای محلی و وطنی، اقلیمی و منطقه ای و ین المللی تقسیم بندی و توضیحاتی پیرامون این رویکردها ارائه کرد.
در ادامه این نشست، ملکی، رئیس مرکز مطالعات راهبردی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار داشت: اندیشکده ها به ویژه اندیشکده هایی که وابسته به حاکمیت ها هستند دارای نقش مهم در سیاست گذاری دولت ها می باشند.
ملکی تأکید کرد: ما در دوره ی گذار تاریخی قرار داریم و درک این دوره و نقش حیاتی اندیشکده ها در این دوره خیلی مهم است، از این جهت باید زیست بوم اندیشه ورزی جهان عرب را شناخته و از ظرفیت زیست بوم های مطلوب، جهت مسائل مشترک استفاده کرد.
نظر خود را بنویسید.